Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ίμια: Διαταγή «κάψτε την ελληνική σημαία»


Σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια ήταν η μεγάλη νύχτα της ντροπής για την ελληνική ηγεσία, πολιτική και στρατιωτική. Ήταν η νύχτα που δόθηκε η εντολή από την Αθήνα στους Έλληνες καταδρομείς, που βρίσκονταν πάνω στα Ίμια για να αντιμετωπίσουν πιθανή τουρκική απόβαση, να μαζέψουν και να κάψουν την ελληνική σημαία κατ' απαίτηση των Τούρκων.

Τη συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη έκανε στον Κώστα Χαρδαβέλλα ο ναύαρχος ε.α. στο λιμενικό και διοικητής των ομαδων υποβρυχίων καταστροφών. κ. Κολιτσόπουλος.

Η απάντηση των καταδρομέων στην κατάπτυστη αυτή εντολή της Αθήνας ήταν να μαζέψουν την σημαία, να την τυλίξουν και να την πάρουν μαζί τους κρυφά από την τότε στρατιωτική ηγεσία.
Η σημαία αυτή βρίσκεται στα χέρια του τότε διοικητή της ομάδας των ΟΥΚ που ήταν στα Ίμια και φυλάασεται σε ένα μέρος μυστικό που είναι κάτι σαν ιερός χώρος των βατραχανθρώπων.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΙ Η ΝΕ.Ο.Σ. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥΣ.


Η Δημοτική Επιτροπή ΛΑ.Ο.Σ και ΝΕ.Ο.Σ. Νέας Σμύρνης διοργάνωσε σήμερα στο αλσύλλιο της οδού Σταδίου στη Νέα Σμύρνη συμβολική επετειακή δράση για τους Ήρωες των Ιμίων. Μία ημέρα πριν από την κεντρική εκδήλωση της ΝΕ.Ο.Σ.την Κυριακή 30/01/11 στις 11:30 στο ΚΑΡΑΒΕΛ (παρουσία του Γιώργου Καρατζαφέρη), μέλη και νεολαίοι του ΛΑ.Ο.Σ. της Δημοτικής Νέας Σμύρνης κατέθεσαν στεφάνι στο σ
ημείο το οποίο έχουν προτείνει στο Δήμο (προ ενός έτους) για την ανέγερση μνημείου καθώς και για μετονομασία του πάρκου σε "πάρκο Ηρώων Ιμίων".


Στις 14:00 ακριβώς, με ελληνικές σημαίες αλλά και με ένα αυτοσχέδιο μνημείο με κεντρικό σύνθημα "Η ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ", δήλωσαν με τον πιο πρωτότυπο τρόπο την υπενθύμισή τους στο Δήμαρχο ως προς το αίτημα αλλά κυρίως τίμησαν τους τρεις ήρωες των Ιμίων. Άλλωστε όπως έγγραφε το αυτοσχέδιο μνημείο "ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ". Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση του στεφάνου που οι ίδιοι οι παρευρισκόμενοι έφτιαξαν από δάφνες και λευκά γαρύφαλλα (συμβολίζοντας την τιμή αλλά και την αγνότητα) υπό το άκουσμα του εθνικού ύμνου και τραγουδιών της Εθνικής Αντίστασης.

Ο ρόλος κλειδί του στρατού στις εξελίξεις της Αιγύπτου


Αν οι Αιγυπτιακές διαδηλώσεις εξελιχτούν σε επανάσταση, οι συνέπειες θα είναι κρίσιμες, τόσο για τον αραβικό κόσμο όσο και για τη πολιτική της Δύσης στη Μέση Ανατολή. Η Αίγυπτος είναι πολύ πιο σημαντική από τη μικροσκοπική Τυνησία, η οποία όμως υπήρξε καταλύτης των πρόσφατων εξελίξεων. Η Αίγυπτος, που είναι η πιο πολυπληθής αραβική χώρα, καθορίζει την γενικότερη αραβική πολιτική, προς το Ισραήλ και στο Ιράν, δημιουργώντας τη περίφημη αραβική συναίνεση. Πάνω απ όλα, το αιγυπτιακό κράτος διαθέτει μια ισχύ και μια στερεότητα, που κάνουν τη κατάρρευσή του να μοιάζει απίθανη. Ακόμη και σήμερα, εν μέσω αβεβαιότητας, οι θεσμοί και οι δομές της χώρας φαίνεται πως μάλλον θα επιβιώσουν, παρά τη παρουσία ή μη του επί τρεις δεκαετίες προέδρου της, Hosni Mubarak.
Αν όμως υπάρξει κάποιο κενό εξουσία, ποιος θα το συμπληρώσει; Μπορεί ο ισχυρός στρατός να παρέμβει για να επαναφέρει τη σταθερότητα; Αν το κάνει, θα το δεχτούν οι διαδηλωτές, ή θα συνεχίσουν τις πιέσεις για μια πιο ριζοσπαστική αλλαγή; Η μοίρα του Hosni Mubarak, της πολιτειακής ιεραρχίας, ακόμη και της λαϊκής εξέγερσης, όλα πλέον εξαρτώνται από τις κινήσεις των ενόπλων δυνάμεων και των αρχών ασφαλείας.

Σε γενικές γραμμές, οι Αιγύπτιοι σέβονται το στρατό τους, ο οποίος αντιμετωπίζεται ως μια πατριωτική αποτρεπτική δύναμη απέναντι στο Ισραήλ, με το οποίο πολέμησε το 1967 και το 1973.

Από την άλλη, οι δυνάμεις ασφαλείας, και ιδιαίτερα οι μαυροντυμένοι άνδρες των ΜΑΤ, που υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών, αντιμετωπίζονται με μεγάλη εχθρότητα.

Οι περισσότεροι αστυνομικοί πληρώνονται ελάχιστα, και είναι αγράμματοι. Μαζί με τους συνοριοφύλακες είναι περίπου 330.000, και μάλιστα έχουν στο παρελθόν εξεγερθεί και αυτοί εξαιτίας των χαμηλών μισθών τους, αναγκάζοντας τον Mubarak να χρησιμοποιήσει το στρατό για να τους καταστείλει.

Η δύναμη του στρατού είναι περίπου 340.000 άνδρες, και διοικείται από τον στρατηγό Mohammad Tantawi, που διατηρεί άριστες σχέσεις με την Αμερική, και που πρόσφατα ήταν σε επίσημη επίσκεψη στο πεντάγωνο.

Όταν ο πρόεδρος έβγαλε προχθές τον στρατό στους δρόμους, το έκανε για να υποστηριχτούν τα ΜΑΤ, τα οποία είχαν να αντιμετωπίσουν έναν δυσανάλογα μεγάλο αριθμό διαδηλωτών. Η αστυνομία κατηγορείται για χρήση υπερβολικής βίας στη διάρκεια των συγκρούσεων, και πολλοί διαδηλωτές ελπίζουν πως ο στρατός θα πάρει το μέρος τους ή τουλάχιστον θα παίξει αποτρεπτικό ρόλο απέναντι στην ακραία χρήση βίας από πλευράς της αστυνομίας. Αυτός είναι και ο λόγος που ο κόσμος επευφημούσε τις φάλαγγες των στρατιωτικών φορτηγών που βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας το βράδυ της Παρασκευής.

Μέχρι σήμερα πάντως, ο Mubarak απολαμβάνει τη πλήρη στήριξη του στρατού. Ήταν άλλωστε και ο ίδιος αξιωματικός της αεροπορίας, πριν διαδεχτεί τον Anwar Sadat, που δολοφονήθηκε το 1981. Αν όμως οι διαδηλώσεις συνεχίσουν, που μάλλον έτσι θα γίνει, υπάρχουν κάποιοι ανώτατοι στρατιωτικοί, που πιθανόν να του ζητήσουν να παραιτηθεί. Ας μη ξεχνάμε, πως αυτό που συμβαίνει σήμερα στους δρόμους του Καιρού, αποτελεί ίσως τη πιο σοβαρή απειλή στο καθεστώς, εδώ και 30 χρόνια.

Το «τρελό χαρτί» όμως, που προβληματίζει τη Δύση, είναι η «Αδελφότητα των Μουσουλμάνων», η ισχυρή αυτή αντιπολιτευτική ομάδα. Η πιθανότητα να προκύψει ως η κυρίαρχη δύναμη από τις εξελίξεις είναι παρατραβηγμένη. Προς το παρόν, η οργάνωση ακολουθεί τις εξελίξεις και δεν τις προκαλεί. Η κατάσταση όμως εκτός από εκρηκτική, είναι και μεταβλητή. Σίγουρα θα προκύψουν κάποιες καινούργιες ηγετικές μορφές, ισλαμικές ή μη.

Αν το καθεστώς καταρρεύσει, οι συνέπειες που θα προκύψουν, θα επηρεάσουν κάθε σημαντικό παίκτη της ευρύτερης περιοχής.

-Οι Άραβες ηγέτες θα ανησυχήσουν ακόμη περισσότερο από όσο ανησύχησαν με τη πτώση του Τυνήσιου Ben Ali.

-Οι Άραβες διαδηλωτές θα πάρουν κουράγιο, αντιλαμβανόμενοι πως επιτέλους ο κόσμος τους μπαίνει σε μια νέα «εποχή των λαών».

-Η διαδικασία ειρήνευσης της περιοχής θα πάει πίσω. Η Αίγυπτος ήταν η πρώτη αραβική χώρα που υπέγραψε συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ στη δεκαετία του `70. Μια αλλαγή καθεστώτος, θα ανησυχήσει την ηγεσία του Ισραήλ, και θα ενισχύσει τη ψυχολογία «πολιορκίας» που διέπει πολλούς Ισραηλινούς.

-Θα πληγεί η επιχειρηματικότητα της περιοχής, πιθανότατα και ολόκληρης της υφηλίου, ειδικά αν οι τιμές του πετρελαίου εκτοξευθούν στα ύψη.

-Τέλος, θα προκύψουν κάποια οδυνηρά διλήμματα για τους πολιτικούς της Δύσης, που εδώ και πολύ καιρό υποστήριζαν τη πολιτική των σταδιακών μεταρρυθμίσεων στη περιοχή, φοβούμενοι πως η εναλλακτική λύση θα ήταν η κατάρρευση της σταθερότητας και η άνοδος του εξτρεμισμού.

Αυτή την ώρα τόσο οι Άραβες ηγέτες, όσο και οι λαοί τους, είναι κολλημένοι στις τηλεοράσεις, στα κομπιούτερ και στα κινητά, αναζητώντας ειδήσεις για το πώς εκτυλίσσεται το όλο δράμα. Θα περάσει αρκετό διάστημα πριν ξεκαθαρίσει ο καπνός και τα δακρυγόνα, και έρθει στην επιφάνεια το νέο πρόσωπο της αναστατωμένης αυτής περιοχής του πλανήτη.

S.A. – BBC News / antinews.gr

Η επιστολή της Άννας Βαγενά στον Γιώργο Παπανδρέου


Αξιότιμε Κύριε πρωθυπουργέ,
Κάντε μια γενναία πράξη. Ελάτε να κατοικήσετε στο κέντρο της Αθήνας. Και βέβαια, όταν λέω κέντρο δεν εννοώ το Κολωνάκι, την Πλάκα, την Ρηγίλλης ούτε καν το Παγκράτι και το Μετς. Εννοώ τις μαρτυρικές περιοχές της Αχαρνών, της Πατησίων, του Μεταξουργείου, της Ομόνοιας και του Κεραμεικού. Ελάτε να μείνετε εδώ που ζούμε εμείς, στο κολαστήριο των ψυχών και των σωμάτων.

Μόνον τότε υπάρχει ελπίδα να σωθεί το κέντρο της Αθήνας

. Και βάλτε έναν όρο στους βουλευτές σας, της Α' Αθηνών και τους δημοτικούς συμβούλους της Αθήνας, να μην κατοικούν πουθενά αλλού, ούτε στα όρια ούτε στα νότια προάστια πολυτελείας, παρά μόνον εδώ στο κέντρο της Αθήνας, εδώ που υποτίθεται ότι χτυπάει η καρδιά της Ελλάδος.

Κάντε αυτό, κύριε πρωθυπουργέ και θα σας γράψει η ιστορία σαν πραγματικά γενναίο πολιτικό, που αγαπά αληθινά αυτόν τον τόπο.

Συγχωρέστε με αλλά, όλα τ' άλλα για συντονισμό, 11 υπουργεία που θα δράσουν για τη σωτηρία του κέντρου, είναι καλές προθέσεις, αλλά είμαι σίγουρη ότι σύντομα θα χαθούν στην γραφειοκρατία και τίποτα χειροπιαστό δεν θα γίνει για μας τους απελπισμένους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Εάλω η Πόλις, κύριε πρωθυπουργέ.

Με τιμή,
Άννα Βαγενά-ηθοποιός, κάτοικος Μεταξουργείου.


Σημ: Η επιστολή έχει σταλεί από τις 7 Ιανουαρίου...και απάντηση η κ. Βαγενά δεν έχει λάβει

Πιπερόπουλος: Αηδίες και μπούρδες τα περί Ασύλου.


Ο γνωστός καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Γιώργος Πιπερόπουλος ξεσπάθωσε μπροστά στους "ειδικούς" δημοσιογράφους, Βορίνα, Βαρεμένο, Παυλόπουλο και τον γνωστό συνδικαλιστή "προοδευτικό" της 5ης ΕΛΜΕ Αντωνόπουλο, αφού όπως είπε σαν Πανεπιστημιακός αυτός μπορεί να μιλάει για άσυλο και όχι αυτοί που "εκπαιδεύουν" τα παιδιά όπως τα εκπαιδεύουν και τα στέλνουν στα Πανεπιστήμια. Και τελειώνει με την φράση προς τον

γνωστό "προοδευτικό" συνδικαλιστή όταν απορούσε με τον τρόπο που προσέγγισε το ζήτημα: "Είμαι φασιστοειδές κατ' εσάς και εσείς είστε προοδευτικός άνθρωπος! Άντε να πάρει η ευχή! Βαρέθηκα να μιλάω πιά!". Συγχαρητήρια στον Πανεπιστημιακό κ. Πιπερόπουλο, επιτέλους είπε τα πράγματα με το όνομά τους.

Αγωνία στην ΕΛ.ΑΣ. για μια “νέα Νομική”


Μπορεί η ιστορία με την κατάληψη από τους 237 μετανάστες στη Νομική να είχε αίσιο τέλος, ωστόσο για την Ελληνική Αστυνομία ο φάκελος των καταλήψεων μόλις έχει ανοίξει.
Ο φόβος ότι η κατάληψη της Νομικής θα αποτελέσει κακό παράδειγμα και ενδεχομένως ακολουθήσει ένας νέος κύκλος καταλήψεων τόσο σε Αθήνα όσο και άλλες πόλεις της Ελλάδας, κάνει τους επιτελείς να ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχέδιο για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους κρίσεων. «Το γεγονός ότι η κυβέ

ρνηση δήλωσε επισήμως ότι δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για μονιμοποίηση των 237 λαθρομεταναστών, αφήνει την ιστορία ανοικτή» λέει στο protothema.gr αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει «Για τους παράνομους μετανάστες, οι 237 αποτελούν για αυτούς τη μοναδική σανίδα σωτηρίας καθώς είναι απελπισμένοι και δεν έχουν τίποτα να χάσουν».
Με δεδομένο ότι επισήμως στην Ελλάδα έχουν καταθέσει αίτηση για πολιτικό άσυλο 50.000 λαθρομετανάστες την ίδια ώρα που αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των λαθρομεταναστών σε όλη τη χώρα, κάνει το σενάριο, να εμφανιστούν ανάλογα φαινόμενα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, κάτι παραπάνω από ορατό.
Οι αστυνομικοί επικεντρώνουν το πρόβλημα σε πέντε σημεία- περιοχές της χώρας:
-Πρώτη και βασική, η «καυτή» ζώνη του κέντρου της Αθήνας στην οποία ζουν εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένοι λαθρομετανάστες και ανά πάσα στιγμή ίσως κάποιες ομάδες απελπισμένων αποφασίσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των 237 της Νομικής.
-Δεύτερο σημείο το λιμάνι της Πάτρας καθώς στοιβάζεται μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών που προσπαθούν με τα πλοία της γραμμής να βρουν διέξοδο για Ιταλία. Η εικόνα που έχει η Αστυνομία για την περιοχή είναι απογοητευτική και οι εκτιμήσεις λένε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες της Πάτρας.
-Κάτι ανάλογο με το φαινόμενο της Πάτρας συμβαίνει και στην Ηγουμενίτσα όπου και εκεί χιλιάδες λαθρομετανάστες ζουν σε άθλιες συνθήκες περιμένοντας τα πλοία της γραμμής.
-Έντονο είναι το πρόβλημα και στη Θεσσαλονίκη όπου και εκεί υπάρχει αδιευκρίνιστος αριθμός λαθρομεταναστών.
-Και, επίσης, στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες λαθρομετανάστες, με τις αρχές να προβληματίζονται καθώς δεν είναι τυχαίο ότι η κατάληψη της Νομικής ξεκίνησε από την Κρήτη.
Αξίζει να τονισθεί ότι οι εντολές που έχουν πάρει οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ από τη φυσική και πολιτική ηγεσία είναι συγκεκριμένες και αυστηρές. «Πηγές» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη λένε πως η αστυνομικές επιχειρήσεις σε περίπτωση που υπάρξει και πάλι ανάλογο ζήτημα θα είναι η τελευταία λύση. Φυσικά και το πρόβλημα με τους 237 καταληψίες δεν έχει λυθεί καθώς η μετεγκατάσταση τους στο κτήριο της οδού Πατησίων είναι προσωρινή και εντός των επομένων ημερών αναμένονται και εκεί εξελίξεις.
protothema

Πακιστάν: Tέσσερις νεκροί από δύο εκρήξεις φορτηγών παγιδευμένων με εκρηκτικά σε βασικό οδικό άξονα, στα βορειοδυτικά της χώρας


Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν και 19 άλλοι τραυματίστηκαν στο βορειοδυτικό Πακιστάν από την έκρηξη δύο φορτηγών παγιδευμένων με εκρηκτικά στην διάρκεια της νύκτας της Παρασκευής προς Σάββατο, δήλωσαν σήμερα Σάββατο αξιωματούχοι.
Τα φορτηγά εξερράγησαν τη νύκτα της Παρασκευής, το πρώτο μέσα σε ένα τούνελ, και το δεύτερο σε μικρή απόσταση από το πρώτο, σε ένα σημαντικό οδικό άξονα που συνδέει την Πεσάβαρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Χάιμπερ Πακτούνχουα, και την πόλη Κοχάτ, επίσης στο βορειοδυτικό Πακιστάν.
Μέσω του Πακιστάν μεταφέρονται οδικώς προμήθειες για τα Δυτικά στρατεύματα που επιχειρούν στο Αφγανιστάν.

"Τίποτα δεν είναι πιο προοδευτικό και πιο χρήσιμο στις μέρες μας, από την προστασία της εθνικής αξιοπρέπειας" - Δήλωση του υπουργού Άμυνας, Ευ. Βενιζέλου, από τη Ρόδο


Μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες έστειλε από τη Ρόδο όπου βρέθηκε σήμερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Το πρωί ο κ. Βενιζέλος επισκέφθηκε μονάδα της 95 ΑΔΤΕ, το απόγευμα είχε συνάντηση με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα και με κομματικά στελέχη, ενώ απόψε το βράδυ πρόκειται να παραστεί σε κομματική εκδήλωση.
Απαντώντας στην ερώτηση: ποιό είναι το μήνυμα που στέλνει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στους ακ

ρίτες των νησιών μας, οι οποίοι πολλές φορές γίνονται άμεσοι αποδέκτες των θέσεων και των προθέσεων της γείτονας χώρας (όπως για παράδειγμα από την δημοσιοποίηση του τουρκικού σχεδίου «Βαριοπούλα» που διέρρευσε πρόσφατα), ο κ. Βενιζέλος απάντησε:
«Όπως διαπίστωσα και νωρίτερα στην αντιπροσωπεία των Εθνοφυλάκων (που ήταν παρόντες στη συνάντηση που είχα το πρωί με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων) άρα σε μια αντιπροσωπεία πολιτών της Ρόδου που είναι ανά πάσα στιγμή στην διάθεσή μας να πάρουν το όπλο τους και να πάρουν τη θέση που τους ανήκει σύμφωνα με τον σχεδιασμό, υπάρχει υψηλό φρόνημα, όχι ρητορικό αλλά έμπρακτο. Το μήνυμά μου είναι μήνυμα ευχαριστίας προς αυτή τη στάση και ενθάρρυνσης να συνεχιστεί, γιατί ως έθνος έχουμε πάντα απόλυτη ανάγκη να τονώνουμε την αξιοπρέπειά μας.
Τίποτα δεν είναι πιο προοδευτικό και πιο χρήσιμο στις μέρες μας, από την προστασία της εθνικής αξιοπρέπειας.
Επίσης όλοι οι Δωδεκανήσιοι, όλοι οι νησιώτες Έλληνες, όλοι οι κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών μας στον χερσαίο χώρο νοιώθουν και είναι ασφαλείς. Δεν πρέπει να έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία. Διότι ο συσχετισμός των δυνάμεων τους καθιστά ασφαλείς. Διότι ο ίδιος σχεδιασμός και οι χειρισμοί μας, οι πολιτικό-διπλωματικοί και οι στρατιωτικοί επίσης, τους καθιστούν ασφαλείς».
Ο κ. Βενιζέλος, σημείωσε επίσης ότι και οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων δίνουν «μάχη» μέσα από εντάσεις που καταγράφονται καθημερινά, αλλά διευκρίνισε ότι στόχος είναι να αντιμετωπίζονται αυτές, διαφυλάσσοντας πάντα τα δικαιώματα της χώρας μας.
«Είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε μεγάλα βήματα με στόχο την σταθερότητα και την ειρήνη στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή - υπογράμμισε ο Υπουργός. Η ελληνοτουρκική προσέγγιση είναι μια πραγματικότητα στην οποία πιστεύει ο Ελληνικός λαός, όμως υπάρχουν κανόνες που είναι απαράβατοι, παρόλο που είναι γνωστοί, όπως ο σεβασμός των υφισταμένων συνόρων, ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, ο σεβασμός των σχέσεων καλής γειτονίας, ο σεβασμός του ευρωπαϊκού κεκτημένου και βέβαια είναι προφανές ότι τα πάντα επηρεάζονται όχι μόνο από το επίπεδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων αλλά και από την κατάσταση στην Κύπρο, δηλαδή από την συνετή προσπάθεια να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, στο γνωστό πλαίσιο που έχει γίνει αποδεκτό εδώ και χρόνια στον ΟΗΕ και πάντα με την βούληση του Κυπριακού λαού και των δύο κοινοτήτων που έχουν όλες τις δυνατότητες να ζήσουν μονιασμένοι, ειρηνικά και με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης».

Έκτακτη προσγείωση, της Egypt Air, αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - H εταιρεία, καθηλώνει για 12 ώρες, όλα τα αεροσκάφη της στο έδαφος, και ακυρώνει όλες τις πτήσεις


Μη προγραμματισμένη προσγείωση πραγματοποίησε, νωρίς το βράδυ, ένα αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, (Εgypt Air), στο διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αεροσκάφος πραγματοποιούσε προγραμματισμένη πτήση από το Gatwick Λονδίνου στο Κάιρο και ενώ βρισκόταν στον αέρα, ο πιλότος έλαβε εντολή να κατευθυνθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», επειδή υπήρξε απειλητικό τηλεφώνημα.
Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ελήφθησαν αμέσως όλα τα απαραίτητα μέτρα που λαμβάνονται σε παρόμοιες περιπτώσεις και είκοσι λεπτά πριν από τις 9 το βράδυ το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Το αεροσκάφος οδηγήθηκε σε ειδικό σημείο στο παρκινγκ του αεροδρομίου, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και μεταφέρθηκαν στις αίθουσες αναμονής του αεροδρομίου μέχρι να ελεγχθεί το αεροπλάνο και να πάρει το πράσινο φως για την απογείωσή του.




Εν τω μεταξύ, ο αιγυπτιακός εθνικός αερομεταφορέας Egypt Air, ανακοίνωσε απόψε ότι αναστέλλει σχεδόν το σύνολο των πτήσεών του για 12 ώρες.
Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, οι διαδηλώσεις στο Κάιρο και η επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας έχουν κάνει τα ταξίδια από και προς το αεροδρόμιο της πόλης δύσκολα.
Οι αεροπορικές πτήσεις από το εξωτερικό καθ' οδόν προς τη χώρα θα εξακολουθούν να έχουν την δυνατότητα να προσγειωθούν.
Η αεροπορική εταιρεία του Κουβέιτ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αναστέλλει τις πτήσεις προς την βορειαφρικανική χώρα.

Εξετάζουν την επιμήκυνση για Ελλάδα και Ιρλανδία


Επιμήκυνση στα 30 χρόνια για το χρέος της Ελλάδας και της Ιρλανδίας προς την ευρωζώνη εξετάζουν ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με δύο πηγές, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Ρώιτερς, η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην επιμήκυνση για να δώσει τέλος στον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για την κρίση χρέους στην Ευρώπη.

Ο Άξελ Βέμπερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεν

τρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ, πρότεινε να παραταθεί η διάρκεια των δανείων από τα τρία έτη (για την Ελλάδα) και τα επτά (για την Ιρλανδία) στο πλαίσιο ενός συνεκτικού πακέτου για να ξεπεραστεί η κρίση.

Η ιδέα εξετάστηκε στις εντατικές συνομιλίες ανάμεσα σε υπουργούς χωρών της Ευρωζώνης, κεντρικούς τραπεζίτες και αξιωματούχους στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός αυτή την εβδομάδα.

Συζητώνται «όλων των ειδών οι ιδέες. Δεν γνωρίζω πόσο βάρος έχει αυτή [η συγκεκριμένη]. . . αλλά ασφαλώς δεν είναι πρωτάκουστη. Η Βρετανία και ορισμένες άλλες χώρες αποπλήρωσαν μόλις πρόσφατα ορισμένα ομόλογα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε μια πηγή.

Προειδοποιούν µε απεργίες διαρκείας σε όλα τα µέσα


Για µπαράζ «σκληρών» απεργιών διαρκείας σε όλα τα µέσα µαζικής µεταφοράς προειδοποιούν οι συνδικαλιστές, µετά την εσπευσµένη κατάθεση του νοµοσχεδίου Ρέππα που φέρνει ριζικές ανατροπές στην οργάνωση και λειτουργία των εταιρειών και των εργασιακών σχέσεων του προσωπικού τους. Το τελικό νοµοσχέδιο περιλαµβάνει έξι αλλαγές κυρίως στο εργασιακό κοµµάτι – σε σχέση µε το προηγούµενο σχέδιο –, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί από τη Βουλή µέσα στις επόµενες µέρες.

Οι εργαζόµενοι δηλώνουν ότι «κατεδαφίζεται κάθε κεκτηµένο» τους, µιλούν για «αιφνιδιασµό» από την πλευρά της κυβέρνησης και ετοιµάζονται να προχωρήσουν από την ερχόµενη ∆ευτέρα σε 48ωρες απεργίες σε όλα τα µέσα µαζικής µεταφοράς. Οι σχετικές αποφάσεις αναµένεται να ληφθούν πιθανότατα εντός της ηµέρας. Σύµφωνα µε το νοµοσχέδιο, το σύνολο των ζηµιών και των δανειακών υποχρεώσεων των σηµερινών επιχειρήσεων των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας αναλαµβάνει το ∆ηµόσιο, το οποίο πλέον θα επιδοτεί τη λειτουργία των συγκοινωνιακών φορέων µε 40% (αντί 70% σήµερα). ΟΙ αλλαγεσ. Από τη δηµόσια διαβούλευση και τον διάλογο που είχε το υπουργείο Μεταφορών µε τους εργαζόµενους, ενσωµατώθηκαν στο σχέδιο νόµου οι εξής βασικές αλλαγές:

n Αφαιρέθηκε ο όρος περί «κατάργησης» συλλογικών συµβάσεων εργασίας και πλέον γίνεται λόγος για «αντικατάστασή» τους στο πλαίσιο των νέων οργανισµών.

n Η διαγραφή των χρεών των αστικών συγκοινωνιών θα αφορά και τα χρέη της εταιρείας του ΟΑΣΑ.

n ∆ιευκρινίζεται ότι µετά τους αιτούντες µετάταξη θα ακολουθήσουν κατά προτεραιότητα οι ήδη αποσπασµένοι εργαζόµενοι εκτός Οµίλου ΟΑΣΑ. n Επίσης, εξαιρέθηκαν από την υποχρεωτική µετάταξη οι θεµελιώνοντες συνταξιοδοτικό δικαίωµα εντός του έτους, οι οποίοι έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να κάνουν χρήση του δικαιώµατός τους αυτού.

n Αφαιρέθηκε η πρόβλεψη για σύµπραξη του ΟΑΣΑ µε νοµικά πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης (ιδιωτικοποίηση µέσω των δήµων).

n Εγινε αποδεκτό να µην ισχύσουν τα αρχικά οργανογράµµατα των νέων εταιρειών υποχρεωτικά για τρία χρόνια. Αποδεκτή έγινε επίσης η πρόταση για µελέτη εντός ενός χρόνου του µοντέλου λειτουργίας µιας εταιρείας. ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ. Παράλληλα το νοµοσχέδιο δροµολογεί την αποχώρηση συνολικά περίπου 2.000 εργαζοµένων (από το σύνολο των 11.800 εργαζοµένων των εταιρειών του Οµίλου ΟΑΣΑ) µέσω µετατάξεων και συνταξιοδοτήσεων. Συγκεκριµένα, οι πρώτες 750 µετατάξεις αναµένεται να γίνουν άµεσα, ενώ οι υπόλοιπες σε δεύτερη φάση και αφού έχει προκύψει ο ακριβής αριθµός του πλεονάζοντος προσωπικού από τα οργανογράµµατα των νέων φορέων. Επίσης, υπολογίζεται ότι φέτος θα συνταξιοδοτηθούν περίπου 400 άτοµα, στα οποία θα προστεθούν άλλα 300 το 2012 και 200 το 2013.

ΟΡΓΑΝΏΤΙΚΕΣ αλλαγεσ. Το νοµοσχέδιο προβλέπει την καθιέρωση των Συµφώνων Ευθύνης, τα οποία θα επιβάλουν τριµηνιαίο οικονοµικό έλεγχο στις νέες µεταφορικές ∆ΕΚΟ από ορκωτούς ελεγκτές και σε περίπτωση απόκλισης από το εγκεκριµένο επιχειρησιακό τους σχέδιο, θα συγκροτείται νέο business plan, ενώ θα υφίστανται κυρώσεις οι διοικήσεις των φορέων.

Ακόµα, θα προωθηθούν µέτρα για την αντιµετώπιση εισιτηριοδιαφυγής, µε την είσοδο ιδιωτών – µέσω συµπράξεων δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα – στο σύστηµα ελέγχου των εισιτηρίων, κυρίως σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Περιορίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας


Στην διακοπή δεκάδων καθημερινών δρομολογίων προχωράει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Κυριακή.

Συγκεκριμένα καταργούνται όλα τα επιβατικά δρομολόγια της μετρικής γραμμής του δικτύου της Πελοποννήσου πλην των τοπικών δρομολογίων Πάτρας - Ρίου - Αγ. Ανδρέα, Κατάκολου - Πύργου - Ολυμπίας, Διακοφτού - Καλαβρύτων, ενώ η διαδρομή Κιάτου - Πάτρας θα γίνεται μόνο με λεωφορεία του ΟΣΕ.

Επίσης καταργούνται τα επιβατικά τοπικά δ

ρομολόγια Λάρισας - Παλαιοφάρσαλου - Καλαμπάκας και αντιστρόφως, καθώς και Παλαιοφάρσαλου - Καλαμπάκας & αντιστρόφως εκτός τεσσάρων δρομολογιών που θα συνεχίσουν να εκτελούνται.

Περιορίζονται αισθητά τα επιβατικά δρομολόγια στο τμήμα Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης -Δικαίων - Ορμένιου - Σβίλενγραντ & αντιστρόφως.

Καταργούνται όλα τα επιβατικά δρομολόγια μεταξύ Έδεσσας - Φλώρινας & αντιστρόφως.

Έκρηξη σε ξενοχοδείο στο Νταβός


Μικρής ισχύος έκρηξη σημειώθηκε το πρωί σε ξενοδοχείο του Νταβός, όπου γίνεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Σύμφωνα με τις ελβετικές αρχές έσπασαν μόνο μερικά παράθυρα, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με ελβετική εφημερίδα, στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο διαμένουν στελέχη της ελβετικής κυβέρνησης κι επιχειρηματίες που συμμετέχουν στη διάσκεψη.

Ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Τόμας Χόμπι, δήλωσε

στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ότι η έκρηξη σημειώθηκε στις 10:00 το πρωί σε αποθήκη στο ξενοδοχείο Post Hotel Morosani.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί εάν η έκρηξη αποτέλεσε εγκληματική πράξη.

Η αλυσιδωτή έκρηξη έφτασε µέχρι την Υεµένη


Πρώτα η Τυνησία, µετά η Αίγυπτος και τώρα η Υεµένη; ∆εκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες σε διάφορες πόλεις της χώρας εναντίον του καθεστώτος του Αλί Αµπντάλα Σάλεχ, που είναι πρόεδρος της Υεµένης εδώ και 32χρόνια, περισσότερο και απόό,τι ο Χόσνι Μουµπάρακ στην Αίγυπτο. Μόνο στην πρωτεύουσα Σάνα οι διαδηλωτές ήταν περίπου 16.000. Ζητούσαν «αλλαγή προέδρου» αλλά και βελτίωση των συνθηκών ζωής τους – η Υεµένη είναι η φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσµου, η ανεργία κυµαίνεται γύρω στο 35%, λιγότεροι

από το ένα δέκατο των δρόµων είναι ασφαλτοστρωµένοι, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας συρράξεων, πληµµυρίζοντας τις πόλεις.

«άν το Κυβερνών Κομμά δεν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις µας, τότε θακλιµακώσουµε τις κινητοποιήσεις µέχρι να πέσει ο πρόεδρος, όπως ακριβώς συνέβη στην Τυνησία», έλεγε χθες ένας διαδηλωτής, ο Αγιούµπ Χασάν.

Οµως η κοσµική Τυνησία µε τον σχετικό πλούτο της, τη µορφωµένη µεσαία τάξη και την απουσία τοπικών ή θρησκευτικών διαχωριστικών γραµµών είναι µια χώρα πολύ διαφορετική από την Υεµένη, µια βαθιά µουσουλµανική κοινωνία που βρίσκεται αντιµέτωπη, µεταξύ άλλων, µε ένα αυτονοµι στικό κίνηµα στον Νότο, ένα σιιτικό αντάρτικο στον Βορρά και ένα ολοένα και ενεργητικότερο παρακλάδι της Αλ Κάιντα, την ΑλΚάιντα της Αραβικής Χερσονήσου. Σε κάποια ζώνη τωνφυλών της Υεµένης φέρεται νακρύβεται ο σκληροπυρηνικός ιµάµης Ανουάρ αλ-Αουλάκι, υποκινητής πολλών αντιαµερικανικών επιθέσεων, ανάµεσά τους και η απόπειρα ανατίναξης αµερικανικού αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση Αµστερνταµ - Ντιτρόιτ τα Χριστούγεννα του 2009.

οτάν οί δίάδηλώτεσ ανέτρεψαν τον ΜπενΑλι στην Τυνησία, καµιάξένη δύναµηδεν όρθωσε το ανάστηµά της υπέρ του έκπτωτου δικτάτορα. ΟΣάλεχ, όµως, θεωρείται από τη ∆ύση ζωτικός σύµµαχοςστον πόλεµο εναντίον της ΑλΚάιντα. Η αµερικανική στρατιωτική βοήθεια στην κυβέρνησή του αναµένεται να φτάσει φέτος τα 250εκατοµµύρια δολάρια. Ετεροςµεγάλος χρηµατοδότης του, ηΣαουδική Αραβία, που φοβάταιόσο τίποτε άλλο την αστάθεια στη γειτονική χώρα. «Οι Σαουδάραβες, τα κράτη του Κόλπου, οι Ευρωπαίοι, οι Αµερικανοί, έχουν όλοι συµφέρον να δουν σταθερότητα στην Υεµένη κι αυτό σηµαίνει διατήρηση του καθεστώτος», σηµειώνει ο Κρίστοφερ Μπούτσεκ από το Ιδρυµα Carnegie για τη∆ιεθνή Ειρήνη.

Η Ελλάδα υπό Επίσημη ΚΑΤΟΧΗ, δια στόματος Υφυπουργού!


Δείτε τον παρακάτω διάλογο μεταξύ δημοσιογράφου και Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη (ΥΠΠ)
http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/01/blog-post_7379.html

Προσέξτε τι λέει ο ΥΠΠ στο τέλος:


Δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου: Τώρα να κάνω ένα ερώτημα στο οποίο θα ήθελα να έχω μια απλή απάντηση. Αν ξανασυνέβαινε όλο το πράγμα από την αρχή, θα κάνατε τα ίδια ή θα είχατε εμποδίσει την είσοδο στη Νομική τώρα πού εχ

ετε την εμπειρία; Αν ξανασυμβεί την επόμενη βδομάδα θα τους αφήσετε να μπουν ή όχι;


Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αν είχαμε την επίγνωση των ίδιων δεδομένων και των ίδιων παραμέτρων θα κάναμε το ίδιο.


Δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου: Θα τους είχατε αφήσει να μπουν????


Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Θα κάναμε το ίδιο, γιατί σας λέω υπήρξε κατά τη δική μας εκτίμηση μια επιλογή σύγκρουσης, όμως το αποφύγαμε με πάρα πολλή ψυχραιμία χωρίς να καταλυθεί η έννομη τάξη.

......


Δηλαδή, κατά το Υπουργείο ΠΠ, αν έκανε ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ(να πιάσουν τους λαθρομετανάστες και τους διακινητές τους ΠΡΩΤΟΥ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ) θα υπήρχε σύγκρουση (με ποιούς; τους 237 παρανόμους; ΑΥΤΟΥΣ ΦΟΒΑΤΑΙ; - ή μήπως κάτι πιο ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ;), η οποία θα οδηγούσε σε κατάλυση της έννομης τάξης!

Ξανατονίζω: Σύμφωνα με τον Υφυπουργό/Αρμόδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (ΥΠΠ): Αν το Υπουργείο ΠΠ έδινε εντολή - ως όφειλε, προκειμένου να τηρηθεί ο Νόμος - να σταματήσουν τους λαθρομετανάστες πριν πατήσουν στην Νομική, τότε η επίσημη θέση της Πολιτικής Ηγεσίας μας είναι ότι θα υπήρχε σύγκρουση που ΑΥΤΗ η σύγκρουση, θα οδηγούσε σε κατάλυση της έννομης τάξης!

Έτσι το Υπουργείο ΠΠ προτίμησε (και θα το ξανάκανε, ως δηλώνεται - πράγμα που δείχνει ότι είναι ΑΠΟΛΥΤΗ θέση!!!) να καταλύσει το ίδιο την έννομη τάξη, κάνοντας τα στραβά μάτια στους Ελληνικούς Νόμους, παρά με την εφαρμογή του Ελληνικού Δικαίου/Νόμου, να δημιουργούταν ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ Σύγκρουση ικανή να καταλύσει η ίδια την Έννομη Τάξη, σαφώς με πολύ πιο ανεξέλεκτο τρόπο!

Ο Υφυπουργός, με άλλα λόγια, είπε πως η Ηγεσία της Χώρας πιστεύει πως το Ελληνικό κράτος δεν μπορεί να διαφυλάξει την Έννομη Τάξη της χώρας, απέναντι σε οποιοδήποτε ΗΛΙΘΙΟ αίτημα ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ, και η μόνη λύση είναι το ίδιο το κράτος να ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ εις γνώσιν του για να αποφεύγει την οποιαδήποτε είδους σύγκρουση!... Επίσημα δηλαδή, η Χώρα βρίσκεται υπό την Κατοχή των Αλλοδαπών, και για χάρη τους πρέπει να κάνουμε και κολοτούμπες προσπαθώντας να τους ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΜΕ (υποσχέσεις όταν αυτά που ζητάνε ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ και μεταφορές σε άλλους χώρους για να γλυκαθούν), γιατί διαφορετικά η Ηγεσία της Χώρας είναι ανίκανη να διασφαλίσει την Έννομη Τάξη της χώρας από σίγουρη σύγκρουση που θα επακολουθήσει!


Γι' αυτό λοιπόν, για να μην οδηγηθούμε σε σύγκρουση που θα οδηγήσει σε κατάλυση της Έννομης Τάξης, κατεβάστε αδέρφια τα παντελόνια και μπείτε στην σειρά... Αν δεν το καταλάβατε, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ, από την στιγμή που το Κράτος μας ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ στα Ραδιόφωνα πως αδυνατεί να διαφυλάξει την εφαρμογή του Νόμου στο εσωτερικό του, και καταφεύγει σε πρακτικές αποφυγών και ελιγμών (γλύψιματα στους αλλοδαπούς!!!) ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, όπως τους εφαρμόζει για τους ίδιους τους Έλληνες!....

.. Είμαστε επίσημα, υπό ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΚΑΤΟΧΗ! ...

Οι Άγγλοι πέταξαν την κάρτα του πολίτη στα σκουπίδια! Εμείς θα την πάρουμε από τα σκουπίδια;


21/01/2011 : Η ημέρα που πέταξαν στα σκουπίδια οι Άγγλοι τις ηλεκτρονικές ταυτότητες. Εμείς θα τις μαζέψουμε από τα σκουπίδια τους και θα τις βαφτίσουμε Κάρτες του Πολίτη;
σχόλιο ID-ont: Η ημέρα αυτή κανονικά θα έπρεπε να ορισθεί ως η ημέρα "Ανεξαρτησίας από τον Ηλεκτρονικό ζυγό". Οι Άγγλοι τουλάχιστον το δικαιούνται !!! Θα γράψουν στην ιστορική τους μνήμη αυτή την ημερομηνία. Το Αγγλικό κοινοβού

λιο πέρασε το νόμο για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗστην Αγγλία των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων (Αγγλική Κάρτα του Πολίτη).

Άντε και στα δικά μας...

Cancellation of identity cards

The UK National Identity Card and the Identification Card for EEA nationals ceased to be valid legal documents on 21 January 2011.

The Government began the process of scrapping identity cards by introducing the Identity Documents Bill to Parliament on 26 May 2010. The Bill made provision for the cancellation of the UK National Identity Card, the

Identification Card for EEA nationals and the destruction of the National Identity Register. This Bill has completed the parliamentary process and the Identity Documents Act 2010 received Royal Assent on 21 December 2010.

In line with the terms of the Act identity cards ceased to be valid legal documents for the purposes of confirming identity, age or for travel in Europe on 21 January 2011.

Under the terms of the Act the National Identity Register will be destroyed within two months of the Act coming in to force. This means all personal information supplied during process of applying for an identity card, including photographs and fingerprints, will be destroyed by 21 February 2011.

Refunds will not be provided and identity card holders are not required to return the card to IPS. As the card will cease to be a legal document, if you have an identity card you should consider securely destroying it. If you choose to retain your identity card, you should ensure that it is kept in a safe and secure place.

The statutory post of Identity Commissioner, set up under the Identity Cards Act 2006 to provide independent oversight of the National Identity Service, is also terminated under the terms of the Act.

We have written to all existing cardholders at their registered address to inform them of the position.

If you are currently travelling overseas using an identity card and don't have a valid British passport, you will need to make arrangements to obtain a passport to continue your travel. You can either renew your last passport or if you are overseas and need to travel quickly you can apply for an emergency travel document at your local British Embassy/High Commission or Consular Office. Further advice is provided on The Foreign and Commonwealth Office (FCO) website.
http://id-ont.blogspot.com/2011/01/21012011.html

Βιβλική καταστροφή απο απίστευτη πλυμμήρα στον Αρχάγγελο Ρόδου


Εικόνες βιβλικής καταστροφής απο τη σφοδρή βροχόπτωση πριν απο λίγη ώρα στον Αρχάγγελο Ρόδου! Ευτυχώς σημειώθηκαν μονο υλικες ζημιές

Μίζα ακόμα και σε αυτό !! (Σκάνδαλο κρύβει η μετεγκατάσταση των μεταναστών ?)


Αυτό είναι το νεοκλασικό κτήριο,του ιδιοκτήτη της εταιρείας δημοσκοπήσεων Κάπα Research Ντίνου Ρουτζούνη στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Πατησίων όπου μετεγκαταστάθηκαν οι μετανάστες απεργοί  πείνας από το κτήριο της Νομικής. Ο εκπρόσωπος των μεταναστών που βρίσκονται στο κτίριο κάνει λόγο για απαράδεκτες συνθήκες, και αναφέρει ότι
όλοι τους παραπλάνησαν για να τους βγάλουν από τη Νομική και να τους βάλου

ν σε ένα κτήριο χωρίς καθόλου χώρο. Δήλωσε δε, ότι οι τουαλέτες στο κτήριο είναι κλειδωμένες. Η Περιφέρεια αναμένεται
να φέρει στο χώρο 15 χημικές.

Ποια είναι όμως η αλήθεια;

Το ενοίκιο για το κτίριο αυτό για όσο χρονικό διάστημα διαμείνουν οι μετανάστες θα το πληρώνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών! Αλήθεια ρωτήθηκε η Πανεπιστημιακή Κοινότητα αν θέλει να πληρώνει τα έξοδα ή το αποφάσισε αυθαίρετα ο Πρύτανης Θ. Πελεγρίνης; Η απάντηση είναι ότι ο ιδιοκτήτης του κτηρίου και ιδιοκτήτης της εταιρείας δημοσκοπήσεων Κάπα Research Ντίνος Ρουτζούνης, είναι «κολλητός» του Πρύτανη Πελεγρίνη και μάλιστα κατά τις πρόσφατες Πρυτανικές εκλογές είχε αναλάβει με την εταιρεία του όλη την προώθηση μηνυμάτων και την
κινητοποίηση των ψηφοφόρων του Πελεγρίνη! Φαίνεται ότι με αυτό τον τρόπο και μάλιστα με τα χρήματα του Ελληνικού λαού αποφάσισε ο Πελεγρίνης να ξεπληρώσει τον κολλητό του για τις προεκλογικές υπηρεσίες του. Είναι γνωστό μάλιστα ότι ο Ν. Ρουτζούνης έχει πολλά χρέη προς το ΙΚΑ και ανοιχτές εκκρεμότητες με το Υπουργείο Οικονομικών.

Ποια είναι η τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα της κα Άννας Διαμαντοπούλου και τί λέει επ αυτών ο κ. Παπουτσής και ο κ. Ραγκούσης;

Γιατί κάποιοι προσπαθούν ακόμα και από μια ιστορία που μόνο αρνητικά αντανακλαστικά προκάλεσε στην κοινωνία να βγάλουν μίζα;

ΕΑΝ ΔΙΑΣΧΙΣΕΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ...


1.ΕΑΝ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΕ ΒΑΡΚΑ, ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
2.ΕΑΝ ΔΙΑΣΧΙΣΕΤΕ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑΤΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΡΩΤΕ
12 XΡONIA ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ.
3.ΕΑΝ ΔΙΑΣΧΙΣΕΤΕ ΤΑ ΙΡΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΙΘΕΣΤΕ ΥΠΌ ΚΡΆΤΗΣΗ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ.

4.ΕΑΝ ΔΙΑΣΧΙΣΕΤΕ ΤΑ ΑΦΓΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ,ΣΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΚΑΙ ΣΑΣ

ΘΑΒΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ

5.ΕΑΝ ΔΙΑΣΧΙΣΕΤΕ ΤΑ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΘΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΤΕ ΑΜΕΣΑ

6.ΕΑΝ ΔΙΑΣΧΙΣΕΤΕ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΤΕ ΤΙ ΑΠΟΓΙΝΑΤΕ.

7.ΕΑΝ ΔΙΑΣΧΙΣΕΤΕ ΤΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΣΥΝΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΨΑΤΕ.

8.ΕΑΝ ΔΙΑΣΧΙΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΒΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΘΑ ΣΑΠΙΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.

ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΔΙΑΣΧΙΣΕΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ, ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ,ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΦΑΓΗΤΟΥ, ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ Η ΈΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΈΝΑ ΣΠΙΤΙ,ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ,ΠΑΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΏΣΕΙΣ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ.

Χάος στην Αίγυπτο , Έπεσε η κυβέρνηση


Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ ανακοίνωσε οτι ζήτησε την παραίτηση της Κυβέρνησης του.
Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο οτι ο Μουμπάρακ έχει διαφύγει με ιδιωτικό τζέτ για Λονδίνο... , ενώ οι εικόνες απο τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία δείχνει τον κόσμο στους δρόμους της Αιγύπτου να πανυγηρίζει!

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Αφαιρέθηκαν οι Μεσογειακοί του 2013 από την Ελλάδα


Μόνο η επίσημη ανακοίνωση απομένει για να χάσουν οριστικά τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 ο Βόλος και η Λάρισα. Η ΔΕΜΑ συνεδρίασε στο Παρίσι και κατά συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε την αφαίρεση της διοργάνωσης από την Ελλάδα, καθώς έκρινε ότι η χώρα δεν μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά.

Βάσει του αρχικού προγραμματισμού, οι Αγώνες θα διεξάγονταν από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου του 2013, παρουσία 4.000 αθλητών από 24 χ

ώρες. Οι θεσσαλικές πόλεις πήραν το χρίσμα στις 27 Οκτωβρίου 2007 στην Πεσκάρα και το... έχασαν τρία χρόνια και κάτι αργότερα στο Παρίσι. Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η πόλη που θα πάρει τη διοργάνωση, μόλις δύο χρόνια πριν την έναρξή της. Μεγάλο φαβορί είναι η ισπανική Ταραγόνα.

Η απόφαση αυτή της ΔΕΜΑ λειτουργεί εν μέρει ως ανακούφιση για την ελληνική Πολιτεία, καθώς τον τελευταίο καιρό όλο και πλήθαιναν οι φωνές τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από την αντιπολίτευση. Ο λόγος είναι ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να βάλει αρκετά χρήματα για να φέρει σε πέρας μία διοργάνωση χαμηλού κύρους και σίγουρα ζημιογόνα. Ίσως λοιπόν να μην έγιναν τόσο... τυχαία οι κεθυστερήσεις στα έργα.Μπραβω ΝΤΟΡΑ μπραβω κ. ΚΟΥΒΕΛΕ τι? μονο για τον ΓΑΠ θα λέγαμε μπράβω GIORGO?

Tουρκία: Δικαστήριο, απαγόρευσε, σε αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών, να παρεβρεθεί στη δίκη 151 κούρδων ακτιβιστών και πολιτικών


Τουρκικό δικαστήριο απαγόρευσε σε αντιπροσωπεία μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να παρακολουθήσουν την δίκη Κούρδων ακτιβιστών και πολιτικών, η οποία θεωρείται ότι αποτελεί δοκιμασία για τα δημοκρατικά διαπιστευτήρια της Άγκυρας, δήλωσε ένας ευρωβουλευτής σήμερα Παρασκευή.
Ο Ρίτσαρντ Χάουιτ, Βρετανός ευρωβουλευτής του κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, που επισκέπτεται την πόλη Ντιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου κατοικούν κυ

ρίως Κούρδοι, δήλωσε ότι σε 10 μέλη αντιπροσωπείας του κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, περιλαμβανομένων δύο μελών του ευρωκοινοβουλίου, απαγορεύθηκε η πρόσβαση στην δίκη.

Στους 151 εναγόμενους, τους οποίους βαρύνουν κατηγορίες για «παράνομες δραστηριότητες» και «δεσμούς» με το αυτονομιστικό Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), απαγορεύθηκε να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους χρησιμοποιώντας την μητρική τους κουρδική γλώσσα.

Οι κατηγορούμενοι, που δικάζονται από τον Οκτώβριο--οι 104 εξ αυτών έχουν προφυλακιστεί--αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης έως και 15 ετών εάν κριθούν ένοχοι.

«Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό ότι ένα πράγμα του οποίου υπήρξαμε αυτόπτες μάρτυρες σήμερα είναι η συνεχιζόμενη σύγκρουση σχετικά με τη χρήση της κουρδικής γλώσσας, η οποία απέτρεψε την ορθή διεξαγωγή μιας δίκης η οποία χαρακτηρίζεται ορόσημο», ανέφερε ο Χάουιτ σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το πρακτορείο Ρόιτερς.

«Είναι αδύνατον για εμάς να σχολιάσουμε εάν και κατά πόσον πρόκειται για πολιτικές διώξεις, αλλά έχουμε το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούμε σχετικά με την δικαστική απόφαση να απαγορευθεί σε παρατηρητές να παρακολουθήσουν τις υποθέσεις ερήμην των κατηγορούμενων».

Από τη “Reliant Mermaid” στη “Noble Dina”


Το Πολεμικό Ναυτικό θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ανθυποβρυχιακή άσκηση «Noble Dina», η οποία µέχρι τώρα πραγµατοποιούνταν µεταξύ του Ισραήλ και τoυ 6ου Στόλου των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, µε σηµαντική θέση στη λίστα σπουδαιότητας των ετήσιων ασκήσεων των δυο χωρών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, η άσκηση προγραµµατίζεται για τις 4 έως 14 Απριλίου και σχεδιάζεται να ξεκινήσει από τ

η Σούδα και να αναπτυχθεί νότια της Κρήτης µέχρι την Αν. Μεσόγειο και το Ισραήλ. Τα σενάρια και οι ακριβείς περιοχές των διεθνών υδάτων, στα οποία θα αναπτυχθούν οι συνασκούµενες δυνάµεις,θα καθοριστούν σε τριµερή σύσκεψη στις αρχές Φεβρουαρίου, όπως και τα πλοία και εναέρια µέσα που θα διατεθούν.Το Πολεµικό Ναυτικό έχει κατ’ αρχήν προτείνει τη συµµετοχή µιας φρεγάτας µε ελικόπτερο, ενός υποβρυχίου και αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας (C-27 ή C-130). Η πρόοδος του σχεδιασµού της άσκησης επιβεβαιώθηκε κατά τις συνοµιλίες που είχε στο ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Αρχηγός του Ναυτικού του Ισραήλ, Αντιναύαρχος Eliezer Marum µε τον Έλληνα οµόλογό του, αντιναύαρχο ∆ηµ. Ελευσινιωτη και εν συνεχεία µε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Ιω. Γιάγκο.

Εισαγόμενη φιλοσκοπιανή προπαγάνδα


Νέα πρόκληση σημειώθηκε στο συνοριακό σταθμό Νίκης Φλώρινας από το γνωστό “Ουράνιο Τόξο” όταν διαπιστώθηκε η προσπάθεια εισαγωγής προπαγανδιστικού υλικού από τη ΠΓΔΜ. Συγκεκριμένα, στις 14 Ιανουαρίου κατασχέθηκαν φύλλα της προπαγανδιστικής εφημερίδας Nova Zora (“Νέα Αυγή”) από το αυτοκίνητο μέλους της επoνομαζόμενης “Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας – Ουράνιο Τόξο”, ο οποίος επέστρεφε από τη ΠΓΔΜ. Σημειώνεται πως η Nova Zora σε κάθε μηνιαίο τεύχος της προβάλλει συνεχώς την ύπαρξη (Μακεδονικού λαού και εθνότητος) στην περιοχή της ευρύτερης Δυτικής Μακεδονίας. Όπως αναφέρει η οργάνωση στην ιστοσελίδα της θα κινηθεί νομικά κατά του τελωνειακού υπαλλήλου, ο οποίος έπραξε το καθήκον του δεσμεύοντας έντυπα με αλυτρωτικό περιεχόμενο. Σημειώνεται πως στο στόχαστρο του “Ουράνιου Τόξου” είχε βρεθεί στο παρελθόν και Έλληνας διπλωμάτης όταν 4 κορυφαία στελέχη της οργάνωσης κατέθεσαν μήνυση εναντίον του κ. Γιώργου Αυφαντή, συμβούλου Πρεσβείας Α΄ επειδή υπερασπίστηκε τον Νοέμβριο του 2005 την Ελλάδα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (βλ. Επέκταση της δράσης του φιλοσκοπιανού “Ουράνιου Τόξου“).

Ταχύτατη αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού ως το 2030


Ο μουσουλμανικός πληθυσμός θα αυξηθεί δύο φορές πιο γρήγορα σε σχέση με εκείνον των άλλων θρησκευμάτων μέχρι το 2030 και θα αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο και πλέον του παγκόσμιου πληθυσμού, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρίας Pew Forum για τη Θρησκεία και τον Δημόσιο Βίο. Ωστόσο, η μείωση του ποσοστού των γεννήσεων θα επιβραδύνει την αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού στον κόσμο κατά τις επόμενες δύο δεκαετίες, κατά μέσον όρο απ

ό 2,2% τον χρόνο που ήταν την περίοδο 1990-2010 σε 1,5% τον χρόνο από τώρα μέχρι το 2030, αποφάνθηκε η μελέτη. Οι μουσουλμάνοι θα αριθμούν τα 2,2 δισεκατομμύρια μέχρι το 2030 σε σύγκριση με 1,6 δισεκατομμύρια που ήταν το 2010, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 26,4% του παγκόσμιου πληθυσμού σε σχέση με 23,4% που είναι τώρα.
«Η μείωση του ποσοστού του πληθυσμού οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στη μείωση του ποσοστού γεννήσεων σε πολλές χώρες όπου κυριαρχεί το μουσουλμανικό στοιχείο», αναφέρει η έκθεση επισημαίνονας ότι τα ποσοστά γεννήσεων μειώνονται καθώς όλο και περισσότερες μουσουλμάνες αποκτούν μόρφωση, οι συνθήκες διαβίωσης βελτιώνονται και ο κόσμος από την περιφέρεια μετακινείται στις πόλεις.

«Παγκοσμίως, ο μουσουλμανικός πληθυσμός αναμένεται να αυξηθεί σχεδόν με διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με τον μη μουσουλμανικό κατά τις επόμενες δύο δεκαετίες- κατά μέσον όρο- με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 1,5% για τους μουσουλμάνους σε σύγκριση με 0.7% για τους μη μουσουλμάνους», αναφέρει η έκθεση.

Η έκθεση, η οποία τιτλοφορείται «Το Μέλλον του Παγκόσμιου Μουσουλμανικού Πληθυσμού», εντάσσεται στο πρόγραμμα του Pew Forum, το οποίο αναλύει τη θρησκευτική αλλαγή και την επίδρασή της στις κοινωνίες ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με αυτή, περίπου το 60% των μουσουλμάνων όλου του κόσμου θα κατοικούν στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού το 2030, το 20% στη Μέση Ανατολή, το 17,6% στην υποσαχάρειο Αφρική, το 2,7% στην Ευρώπη και το 0,5% στις ΗΠΑ.

Μέχρι το 2030 το Πακιστάν θα ξεπεράσει την Ινδονησία και θα γίνει η χώρα με το μεγαλύτερο πληθυσμό μουσουλμάνων, σύμφωνα με την έκθεση, ενώ η μουσουλμανική μειονότητα στην κυρίως ινδουϊστική Ινδία θα διατηρήσει την τρίτη θέση στον κατάλογο με τις χώρες που αριθμούν τους περισσότερους μουσουλμάνους.

Η συνεχιζόμενη μετανάστευση θα συμβάλλει στην αύξηση του αριθμού των μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Ευρώπη κατά 1/3 ως το 2030, δηλαδή από 6% το ποσοστό των μουσουλμάνων στην Ευρώπη θα ανέλθει σε 8%, γράφει η έκθεση. Οι μουσουλμάνοι στη Γαλλία θα φθάνουν τα 6,9 εκατομμύρια ή αλλιώς το 10,3% του πληθυσμού (από 4,7 εκατομμύρια, δηλαδή 7,5%), στη Βρετανία τα 5,6 εκατομμύρια (8,2%) από 2,9 εκατομμύρια και στη Γερμανία τα 5,5 εκατομμύρια (7,1%) από 4,1 εκατομμύρια (5%). Την ίδια χρονολογία, στην Ελλάδα προβλέπεται, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, να ζουν 772.000 μουσουλμάνοι (το 6,9% του πληθυσμού), από 527.000 που είναι σήμερα (4,7% του πληθυσμού). Στις ΗΠΑ ο αριθμός των μουσουλμάνων θα αυξηθεί από 0.8% που ήταν το 2010 σε 1,7% ως το 2030 «κάνοντας τους μουσουλμάνους να είναι σχεδόν ισάριθμοί με τους Εβραίους ή τους Επισκοπιανούς που βρίσκονται στις ΗΠΑ σήμερα», διαπίστωσε η μελέτη. Μέχρι το 2030, οι μουσουλμάνοι θα αριθμούν τα 2,1 εκατομμύρια ή το 23,2% του πληθυσμού στο Ισραήλ -συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων της Ιερουσαλήμ, αλλά όχι της Δυτικής Οχθης και της Γάζας- από 1,3 εκατομμύρια (17,7%) που ήταν το 2010.

Οι σουνίτες μουσουλμάνοι θα συνεχίσουν να αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία στο Ισλάμ- περίπου 87 με 90%, εκτιμά η έκθεση- ενώ ο αριθμός των σιιτών ενδέχεται να μειωθεί εξαιτίας του χαμηλού ποσοστού γεννήσεων στο Ιράν, όπου ζει το ένα τρίτο όλων των σιιτών.

Aποκάλυψη τουρκικού σχεδίου επίθεσης σε ελληνικά νησιά


Αποβατικές ενέργειες για τη κατάληψη τριών ελληνικών νησιών στο Αιγαίο περιλάμβανε το επιχειρησιακό σχέδιο επιχειρήσεων «Suga» που είχε εκπονήσει το Tουρκικό Πολεμικό Ναυτικό και αποτελούσε το ναυτικό τμήμα του Σχεδίου Δράσης Balyoz, στο πλαίσιο των προσπαθειών για αποδυνάμωση και πτώση της κυβέρνησης Εrdogan. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Şafak, τα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν στη Ναυτική Διοίκηση του Gölcük αποκαλύπτουν ότι οι εμπνευστές του Σχεδίου Balyoz σχεδίαζ

αν τουρκική απόβαση στις Οινούσσες, τους Φούρνους και τη Λέρο. Όλα αυτά, μετά από διαταγή του τότε Αρχηγού των Ναυτικών Δυνάμεων Ναυάρχου ε.α. Özden Örnek για πρόκληση κρίσης γύρω από τις βραχονησίδες στο Αιγαίο, οι οποίες αποκαλούνται στο έγγραφο, όπως ονομάζονται και επισήμως στην Τουρκία “νησιά, νησίδες και βραχονησίδες η κυριότητα των οποίων δεν έχει μεταβιβαστεί με συμφωνίες στην Ελλάδα“.
Στην εν λόγω διαταγή ζητείται να συσταθούν οι σχετικές επιτροπές μέχρι τις 3 Μαρτίου 2003, τη πρώτη ημέρα του Σεμιναρίου Σχεδίων Επιχειρήσεων στην έδρα της 1ης Στρατιάς στη Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε συνεδρίαση που έγινε το Δεκέμβριο του 2002 σχετικά με το σχέδιο «Suga» “προτάθηκε να αξιοποιηθούν οι προστριβές που προκύπτουν ορισμένες φορές μεταξύ τουρκικών και ελληνικών αλιευτικών, γύρω από το νησί Ζουράφα“. Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι “σκοπός ήταν η πραγματοποίηση εκτεταμένης επιχείρησης με στόχο τη Λέρο, με τη συμμετοχή ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων. Έτσι, θα διασφαλιζόταν η αντίδραση της Ελλάδας και το ξέσπασμα της κρίσης“.

Σε έκθεση που γράφτηκε μετά την εν λόγω συνεδρίαση, το Δεκέμβριο του 2002 και φέρει την υπογραφή του Αρχιπλοίαρχου Deniz Cora, αναφέρεται σύμφωνα με την εφημερίδα ότι “εκτιμάται πως η ετοιμασία εκτεταμένης επιχείρησης εναντίον της Λέρου, θα προκαλέσει αλλαγή στην κατάσταση επιφυλακής της Ελλάδας“.

Σε άλλη έκθεση των επιτροπών που συστάθηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου «Suga», αναφέρονται και τα ονόματα των νησιών όπου θα γίνει απόβαση. Γίνεται λόγος για τις Οινούσσες, με το σκεπτικό ότι “οι Οινούσσες ελέγχουν από το βορρά το δίαυλο του Τσεσμέ κι από ανατολικά τη Χίο και ως εκ τούτου θα προσφέρουν σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στην Ελλάδα“.

Σε άλλο σημείωμα που φέρει την υπογραφή του Αντιπλοίαρχου Erdin İnal και συντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2003, αναφέρεται ότι στο Συγκρότημα Αποβατικού Τάγματος (ΣΑΤ) που θα εκτελέσει την αποβατική ενέργεια στα νησιά, θα συμμετάσχει και μία ομάδα αμφίβιων καταδρομών. Τέλος στην έκθεση για τη σχετική με το σχέδιο «Suga» συνεδρίαση που έγινε τον Ιανουάριο του 2003, αναφέρεται ότι οι εξελίξεις σχετικά με την κρίση, όμοια με αυτής στα Ίμια, που θα ξεσπάσει, θα διοχετευτούν στα ΜΜΕ

Έλληνες και Τούρκοι, διαβάστε με προσοχή τις δηλώσεις του Κούρδου βουλευτή!!!


Μετά τη σύλληψη της Semira Varlı, προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Βαν, του κόμματος BDP, ο βουλευτής του νομού, Οζντάλ Ουτσέρ (Özdal Üçer), δήλωσε ότι μετά τη σύλληψή της η πρόεδρος υπέστη βάναυση προσβολή και κακοποίηση από τις τουρκικές αρχές.
Ο Οτσέρ είπε επί λέξει τα εξής:

"Αν δεν μπορούμε να κινούμαστε ελεύθερα στην ίδια την πατρίδα
μας, στον ίδιο το νομό και στο ίδιο το χωριό μας, τότε και μεις θ

α απαγορεύσουμε στο νομάρχη, τον εισαγγελέα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό να κινείται εντός του νομού. Αυτός ο λαός έχει το δικαίωμα στην νόμιμη αυτοάμυνα. Απευθύνω έκκληση στον νομάρχη: Σύνελθε και μάθε πού βρίσκεσαι. Γιατί αν δεν το μάθεις, θα σου το μάθουμε εμείς μαζί με το λαό μας."
Ο Ουτσέρ, που έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ μπροστά στο κτίριο της νομαρχιακής, είπε ότι σε περίπτωση που συνεχιστούν οι παράνομες επιθέσεις του κράτους εναντίον των Κούρδων, θα δοθεί πολύ σκληρή απάντηση.
Αναφερόμενος στη σύλληψη της Βαρλί, ο Ουτσέρ είπε ότι μετά τη σύλληψη, που ήταζν παράνομη, υπέστη βάναυση προσβολή και συνέχισε:
"Η Βαρλί, ήταν υπό ολοήμερη παρακολούθηση με εντολή εισαγγελέα, λες και πρόκειται για μέλος και εκπρόσωπο παράνομης οργάνωσης. Όταν την συνέλαβαν την προσέβαλαν μπροστά στους συντρόφους της και την οδήγησαν στη φυλακή, μετά από ψεύτικη καταγγελία.
Απευθύνω από δω έκκληση.
Είτε πρόκειται για δικαστή, είτε πρόκειται για εισαγγελέα, νομάρχη ή πρωθυπουργό. Αν συνεχίσετε να περιπαίζετε και να προσβάλετε αυτόν τον λαό, αν να συνεχίσετε να αδικείτε αυτόν τον λαό, τότε αυτός ο λαός θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο. Να μάθετε να συμπεριφέρεστε και να μάθετε πού βρίσκεστε, ασχέτως αν είστε δικαστή, εισαγγελέας. Το δηλώνω ξεκάθαρα επό αυτή εδώ τη θέση. Εαν εμείς, δεν μπορύμε να κινούμαστε ελεύθερα στην ίδια μας την πατρίδα, στο νομό και το χωριό μας, εάν δεν μπορεί να κινηθεί ο βουλευτής, ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου, ο εργαζόμενος στο κόμμα μας, ο μαθητής, ο εργάτης και ο συνταξιούχος, τότε θα απαγορεύσουμε να κινείται στο νομό και στον ίδιο το νομάρχη, τον εισαγγελά και τον πρωθυπουργό.
Απευθύνω έκκληση στους βουλευτές του ΑΚΡ και στον πρωθυπουργό. Σταματήστε αμέσως τις παράνομες επιθέσεις και προσβολές. Θα πρέπει να απελευθερωθούν οι σύντροφοί μας που κρατούνται. Αν συνεχιστούν οι επιθέσεις εναντίον εκπροσώπων και στελεχών του κόματός μας, θα απαντήσουμε με μεγάλη σκληρότητα.
Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, στους βουλευτές και τους εκλεγμένους του ΑΚΡ, δηλώνω με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τα εξής:
Εφ' όσον εμείς δεν μπορύμε να κυκλοφορύμε ελεύθερα στο Βαν, τότε και σεις όχι μόνο δεν θα μπορείτε να κυκλοφορείτε ελεύθερα, αλλά δεν θα σας αφήσουμε να πάρετε ούτε ανάσα.
Απευθύνομαι στον Διευθυντή Ασφάλειας και του λέω φθάνει πια. Εδώ και χρόνια υπομένουμε τη βάναυση συμπεριφορά της αστυνομίας. Αυτός ο λαός έχει το δικαίωμα στη νόμιμη αυτοάμυνα. Μάθετε να συμπεριφέρεστε και μάθετε πού βρίσκεστε. Απευθύνομαι στο νομάρχη και του λέω να συμμαζευτεί. Ειδάλλως θα τον συμμαζέψουμε εμείς".
Ο λαός αυτός θα εκδηλώσει τη δομοκρατική του αντίδραση με τον πιο σκληρό τρόπο. Όταν σήμερα εσείς δεν σέβεστε τις αξίες αυτού του λαού, τότε κι αυτός ο λαός σε καμία περίπτωση και στον ιαώνα τον άπαντα δεν πρόκειται να σας σεβαστεί.
Πηγή: http://www.internethaber.com

Αίγυπτος Διαδηλωτές πυρπόλησαν την έδρα του Κυβερνείου της Αλεξάνδρειας


Διαδηλωτές έβαλαν σήμερα φωτιά στην έδρα του Κυβερνείου της Αλεξάνδρειας, στο κέντρο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αιγύπτου, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι χωρίς προηγούμενο αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Στήλες καπνού υψώνονταν από το φλεγόμενο κτίριο μετά τις συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών, ενώ
αρκετοί διαδηλωτές παραβία

σαν την είσοδο του κτιρίου ενός αστυνομικού τμήματος μιας άλλης συνοικίας στο κέντρο της πόλης.

Στο μεταξύ στρατιωτικά οχήματα εμφανίστηκαν σήμερα στους δρόμους του Καΐρου, μετά από μια ημέρα βίαιων συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο το CNN.

Και το δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι στρατιωτικά αυτοκίνητα εμφανίστηκαν στους δρόμους του Καΐρου, επικαλούμενο τον ανταποκριτή του στην περιοχή.

Λόγω των σοβαρών επεισοδίων ο αιγύπτιος Πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, με την ιδιότητά του ως επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, κήρυξε απαγόρευση της κυκλοφορίας στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας που αρχίζει από σήμερα (Παρασκευή), μετά τις χωρίς προηγούμενο διαδηλώσεις με αίτημα την παραίτησή του.

«Επειδή σε ορισμένες επαρχίες επικράτησε ανομία, και σημειώθηκαν ταραχές, λεηλασίες, καταστροφές, επίθεση και πυρπόληση δημόσιας και ιδιωτικής
περιουσίας, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων σε τράπεζες και ξενοδοχεία, ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ κήρυξε απαγόρευση της κυκλοφορίας ως επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων», ανακοίνωσε εκφωνητής της κρατικής τηλεόρασης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αρχίσει να ισχύει από σήμερα (Παρασκευή) το βράδυ, από τις 6 μ.μ. (16.00 GMT), έως τις 7 π.μ. (05.00 GMT), και οι κυριότερες πόλεις είναι το Κάιρο, η Αλεξάνδρεια και το Σουέζ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ν. ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΛΑΟΣ- ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ν. ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ «ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ»
Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ν. ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ
ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ «ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ»

Ο Ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ν. Σαλαβράκος κατέθεσε Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέμα την «Είσοδο Τουρκικής Φρεγάτας

στα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα».Το κείμενο της Ερώτησης του κ. Ν. Σαλαβράκου έχει ως εξής:



«Όπως αναφέρθηκε από το Ελληνικό Στρατηγείο σήμερα το πρωί, η τουρκική φρεγάτα "Γιλντιρίμ" εξερχόμενη των Δαρδανελίων, κινήθηκε με δυτική πορεία βορείως της Λήμνου σε διεθνή ύδατα, στη συνέχεια όμως και ακολουθώντας νότια πορεία εισήλθε από τις 02:13 έως τις 03:01 εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων μεταξύ Σκύρου-Εύβοιας.

Λυπούμαι ότι βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση σχεδόν κάθε βδομάδα να υποβάλω ερωτήσεις σχετικά με την παραβίαση του Ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου εκ μέρους της Τουρκίας. Τούτο όμως είναι απαραίτητο για να καταγράφεται και να επισημοποιείται η αηδιαστική συμπεριφορά της Τουρκίας η οποία πέραν της προκλήσεως αποδεικνύεται και επικίνδυνη. Λαμβανομένων υπόψη των δημοσιευμάτων του WikiLeaks (Ελληνική εφημερίδα "Το Βήμα" 25-1-11) που αναφέρονται σε δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν ότι αδυνατεί να ελέγξει τη συμπεριφορά των στρατοκρατών και του βαθέως κράτους αυτής της χώρας, γίνετε αντιληπτό ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται σαν κράτος παρελθόντων αιώνων που δεν έχει καμία σχέση με την παρούσα πραγματικότητα και τις ιδέες της ΕΕ.

Ερωτάται η Επιτροπή:
Είναι διευθετημένη η ΕΕ να "τραβήξει" το αυτί της Τουρκίας και να σταματήσει κάθε συζήτηση με αυτήν για ανάρμοστη συμπεριφορά προς την ΕΕ και κράτος-μέλος της; Είναι βέβαιο ότι όσο η Τουρκία προκαλεί και δεν λαμβάνει απάντηση θα αποθρασύνεται και θα αποτελεί κίνδυνο για την ειρήνη στην περιοχή».
ΑΠΕ

Νεότερες εξελίξεις απο Νομική .Δέχτηκαν να αποχωρήσουν τελικά οι μετανάστες με συνοδεία καθηγητών


Νεότερες εξελίξεις απο Νομική .Δέχτηκαν να αποχωρήσουν τελικά οι μετανάστες με συνοδεία καθηγητών της νομικής . Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι θεμα λίγης ώρας ίσως και λεπτών για ν αγίνει συνενόηση με την αστυνομία απο ποιούς δρόμους και
πως, θα φύγουν ,προορισμός , το Νεοκλασικό της οδού Πατησίων και Ηπείρου . Συνεχείς ενημέρωση

Τούρκικη φρεγάτα έξω από την Εύβοια


Τα ελληνικά χωρικά ύδατα παραβίασε σήμερα το πρωί μιά τουρκική φρεγάτα, η οποία κατευθυνόταν από τα Δαρδανέλλια στον Λίβανο, αλλά διέσχισε το Αιγαίο και έφτασε έξω από την Εύβοια.Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, η τουρκική φρεγάτα «Γιλντιρίμ» εισήλθε εντός των εθνικών χωρικών υδάτων μεταξύ Σκύρου και Ευβοίας, από 02:13 έως 03:01 τα ξημερώματα και
στη συνέχεια κινήθηκε με νοτιοανατολική πορεία σε διεθνή ύδατα προς περιοχή του Νοτίου Αιγαίου.


Η τουρκική φρεγάτα είχε εξέλθει από τα Δαρδανέλια με δυτική πορεία βόρεια της Λήμνου σε διεθνή ύδατα.
Τις κινήσεις της «Γιλντιρίμ» παρακολουθούσε αρχικά η κανονιοφόρος «Πολεμιστής» και η πυραυλάκατος «Κρυσταλλίδης».


Η φρεγάτα πρόκειται να ενταχθεί στη δύναμη του ΟΗΕ (UNIFIL).

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Η Ρωσία γεύεται τους 'καρπούς' της συνεργασίας με την Τουρκία. Σειρά έχει η Δύση. Ο κομάντο αυτοκτονίας μπήκε από την Τουρκία.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, πριν από ένα μήνα οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είχαν πληροφορίες γιαείσοδο στη Ρωσία μέσω Τουρκίας, Γεωργίας και Ιράν πέντε τρομοκρατών, με σκοπό την πραγματοποίηση τρομοκρατικής επίθεσης.

Μετά τη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 35 άνθρωποι, οι ρωσικές αρχές ασφαλείας αναζητούν τρία άτομα που σχετίζονται

με την επίθεση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Komsomolskaya Pravda, ο Aleksandır Popov, που εργαζόταν στο καφεστιατόριο "Asya", είδε τον κομάντο αυτοκτονίας σε απόσταση δέκα μέτρων να φωνάζει
"όλοι σας θα πεθάνετε" και στη συνέχεια να πυροδοτεί τη βόμβα που είχε στο σώμα του.Η φωτογραφία του κεφαλιού του κομάντο αυτοκτονίας δημοσιευτηκε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα "Life.ru".
Με βάση το δημοσίευμα, πέντε τρομκράτες που εκπαιδεύτηκαν στο Πακιστάν, τον προηγούμενο μήνα μπήκαν στη Ρωσία μέσω Τουκρίας, Ιράν και Γεωργίας, με σκοπό την πραγματοποίηση τρομκρατικής επίθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες των υπηρεσιών πληροφοριών της Ρωσίας που δημοσιεύονται στο "Life.ru", η ομάδα των τρομοκρατών είναι από το Νταγκεστάν, ενώ άλλες πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για τσετσένους αυτονομιστές.

Εκθεση του ΝΑΤΟ «καίει» τον Θάτσι Αφεντικό της Μαφίας ο πρωθυπουργός!




Ως το «µεγαλύτερο ψάρι» του οργανωµένου εγκλήµατος στο Κόσοβο περιγράφεται ο πρώην ηγέτης του UCKκαι νυν πρωθυπουργός του κρατιδίου Χασίµ Θάτσι σε έκθεση του ΝΑΤΟ που περιήλθε στην κατοχή της βρετανικής εφηµερίδας «Guardian».
Το συµπέρασµα αυτό συµπίπτει µε τα συµπεράσµατα της έκθεσης που έδωσε στη δηµοσιότητα πριν από περίπου έναν µήνα το Συµβούλιο της Ευρώπης προκαλώντας την έντονη αντίδραση ολόκληρης της πολιτικής τάξης της πρώην σερβικής επαρχίας η οποία κήρυξε µονοµερώς την ανεξαρτησία της τον Φεβρουάριο του 2008. Από την έκθεση του ΝΑΤΟ, η οποία χαρακτηρίζεται «απόρρητη», προκύπτει ότι οι Ηνωµένες Πολιτείες και άλλες δυτικές δυνάµεις ήταν σε γνώση της εγκληµατικής δραστηριότητας του κοσοβάρου ηγέτη.

Στην έκθεση περιέχονται λεπτοµερείς πληροφορίες για το οργανωµένο έγκληµα στο Κόσοβο. Η δηµοσιοποίησή της συµπίπτει χρονικά µε την απόφαση του Συµβουλίου της Ευρώπης να διατάξει τυπικά την έναρξη έρευνας σχετικά µε τη δραστηριότητα του Θάτσι αλλά και άλλων προσώπων που ανήκουν σήµερα στην πολιτική τάξη του Κοσόβου, την εποχή που ήταν µέλη του UCK. Σύµφωνα µε την έκθεση του Συµβουλίου της Ευρώπης, ο τότε ηγέτης του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου ήταν παράλληλα επικεφαλής ενός δικτύου που έκανε λαθρεµπόριο οργάνων απάγοντας σέρβους αµάχους.

Ο Θάτσι,που φέρεταιεπίσης να ασκούσε «βίαιο έλεγχο» στο λαθρεµπόριο ηρωίνης, επανεξελέγη πρωθυπουργός του Κοσόβου τον περασµένο µήνα έχοντας και την υποστήριξη των ΝΑΤΟΪΚΏΝ δυνάµεων. Το ΝΑΤΟ άρχισε «εσωτερική έρευνα» προκειµένου να βρεθεί ο υπεύθυνος της διαρροής της έκθεσης, η οποία φέρεται να συντάχθηκε το 2004 σύµφωνα µε του «Guardian». Στα «µεγάλα ψάρια» µαζί µε τον Θάτσι συµπεριλαµβάνεται και ο Ξάβιτ Χαλίτι, πρώην επικεφαλής τροφοδοσίας του UCK, βουλευτής και στενός σύµµαχος του Θάτσι σήµερα. Σύµφωνα µε τη ΝΑΤΟΪΚΉ έκθεση, ο Χαλίτι είναι επίσης «ανώτατο στέλεχος» του οργανωµένου εγκλήµατος, κυκλοφορεί µε ένα όπλο 9 χιλιοστών και ασκεί µεγάλη επιρροή στον πρωθυπουργό του.

Περιγράφεται µάλιστα ως «η δύναµη πίσω από τον Χασίµ Θάτσι», ενώ αναφέρεται ότι έχει στενούς δεσµούς µε την αλβανική µαφία και τις µυστικές υπηρεσίες του Κοσόβου. Συνδέεται επίσης µε το λαθρεµπόριο όπλων και ναρκωτικών και την πορνεία, απόπειρες εκφοβισµού εις βάρος στελεχών της αντιπολίτευσης και δυο φόνους που χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Χαλίτι είχε διακριβώσει «πολιτικό δάκτυλο» πίσω από την έκθεση του Συµβουλίου της Ευρώπης µε σκοπό τη «δυσφήµηση του UCK».
ΝΕΑ

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ


Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα της Πέμπτης στα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.Οι θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο θα φθάσουν τα 9 μποφόρ. Για την
Παρασκευή προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας μ

ε χαμηλότερο υψόμετρο.

Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής κεντρικής και νότιας χώρας, ενώ οι άνεμοι θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.

Στην Αττική ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες της Παρασκευής.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά.

6 οι νεκροί στην Αίγυπτο από τις ταραχές


Ένας διαδηλωτής και ένας αστυνομικός έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο κέντρο του Καΐρου, αυξάνοντας στους έξι τον αριθμό των νεκρών στις διαδηλώσεις εναντίον του Χόσνι Μουμπάρακ τις τελευταίες δύο μέρες, όπως αναφέρει πηγή των
δυνάμεων ασφαλείας.
Στη διάρκεια της δεύτερης μέρας της εξέγερσής τους Αιγύπτιοι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κυβερνητικό κτήριο στο Σουέζ πετώντας αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του κτηρίου να τυλιχτεί στις φλόγες, όπως έγινε γνωστό από τις δυνάμεις ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες.
Συγκεκριμένα οι διαδηλωτές είχαν στόχο το κτήριο γραφείων του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος αλλά απέτυχαν να το καταστρέψουν αφού η πυροσβεστική έσπευσε και έσβησε τη φωτιά, ενώ η αστυνομία απώθησε ταυτόχρονα τους διαδηλωτές με τη χρήση δακρυγόνων και λαστιχένιων σφαιρών.
Οι αρχές της χώρας διέταξαν το κλείσιμο των καταστημάτων μετά από πολλές καταγγελίες για πυρκαγιές και κλοπές.

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ο Πρύτανης κόβει πίτες, αντί να ασχοληθεί με την κατάληψη της Νομικής σχολής..


Συνεχίζεται η κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών από εκατοντάδες μετανάστες που ζητάνε νομιμοποίηση και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πελεγρίνης, που είναι υπεύθυνος για την γενική ευρυθμία των Σχολών αδυνατεί να παρέμβει και να δώσει λύση. Την ανεπάρκειά του δηλώνει και η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία αναφέρει ότι
δεν είχε καμία ενημέρωση δεν είχε από την Πρυτανική Αρχή. Ο

ι μετανάστες δηλώνουν ότι θα εγκατασταθούν, μετατρέποντας το ιστορικό κτίριο της Νομικής σε κατάλυμά τους και ότι δεν πρόκειται να φύγουν εάν δεν τους δοθεί άδεια μόνιμης παραμονής στην Ελλάδα. Οι φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν την εξεταστική τους και ο Πρύτανης κ. Πελεγρίνης αντί να παρέμβει για το σοβαρό αυτό θέμα ασχολείται με την Κοπή πίτας που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο διπλανό κτίριο από την υπό κατάληψη Σχολή, στο Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου. Λυπούμαστε για την στάση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πελεγρίνη, ο οποίος ασχολείται με Πίτες και με δημόσιες σχέσεις και είναι απλώς παρατηρητής των προβλημάτων που ανακύπτουν

Αποκάλυψη του WikiLeaks για Τ.Ερντογάν: «Δεν μπορώ να ελέγξω τον Στρατό να μην επιτεθεί στην Ελλάδα


Η υψηλή πιθανότητα τουρκικής εισβολής έρχεται και πάλι στην επιφάνεια από ένα τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα στις 2 Δεκεμβρίου 2005, το οποίο έφερε στην δημοσιότητα το WikiLeaks στο οποίο ο Ρ.Τ.Ερντογάν ομολογεί στον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας, Μπέρναρντ Μποτ, ότι «αδυνατεί να
ελέγξει τους Τούρκους στρατηγούς αν κινηθούν εναντίον της Ελλάδα. Δεν μπορώ να σταματήσω ούτε τις επιχειρήσεις τους στο Αιγα

ίο, ούτε οποιαδήποτε δραστηριότητά τους».Η συνάντηση και η συζήτηση του Μποτ με τον Ερντογάν είχε πραγματοποιηθεί λίγες μόλις ημέρες πριν τη διεξαγωγή κρίσιμης Συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου τα κράτη-μέλη θα συζητούσαν το αν θα έδιναν το «πράσινο φως» στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ένωση.

Ο Ολλανδός υπουργός είχε μάλιστα ζητήσει τη βοήθεια των Αμερικανών ώστε να ανασταλεί η δραστηριότητα της τουρκικής Αεροπορίας (ΤΗΚ) μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, ώστε να μη δοθεί η αφορμή στην Ελλάδα να μπλοκάρει τη διαδικασία! Ζητώντας από τον Ρ.Τ.Ερντογάν να σταματήσει τις παραβιάσεις στο Αιγαίο η τουρκική Αεροπορία, «εισέπραξε» την απάντηση ότι «Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Ούτε μπορώ να ελέγξω την επιχειρησιακή δραστηριότητα τους».

Το θέμα έρχεται λίγα 24ωρα μετά την αποκάλυψη του σχεδίου SUGA, του ναυτικού σκέλους της «Βαριοπούλας», σύμφωνα με το οποίο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα εισέβαλαν στην Λέρο, στις Οινούσσες και τους Φούρνους….

NEW YORK TIMES :ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Η" ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ"


ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ της Τουρκίας σε μεγάλη περιφερειακή δύναμη αλλά και τον έντονο προβληματισμό που προκαλεί στη διεθνή κοινότητα ο ρόλος της, αναδεικνύει μακροσκελές άρθρο του κυριακάτικου περιοδικού της «Nιου Γιορκ Τάιμς». Έτσι, πέρα από τα
στοιχεία που παρατίθενται για την Τουρκία, που πλέον κατατάσσεται ως η 17η οικονομία παγκοσμίως και με
ανάπτυξη 8%, στο άρθρο επιχειρείται και μία πολιτική ανάλυση του ρόλου που παίζει για την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ο οραματιστής, που υλοποιεί την τουρκική φιλοδοξία αναβίωσης της επιρροής που εξασκούσε κάποτε η Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Δεν είναι τυχαίος ο προβληματισμός που προκαλεί η εξωτερική πολιτική του κ. Νταβούτογλου, ο οποίος σε έγγραφα που διέρρευσαν στον ιστότοπο Wikileaks, χαρακτηρίζεται ως ο «Κίσινγκερ της Τουρκίας», αλλά και «εξαιρετικά επικίνδυνος».
Κι ενώ τονίζεται ότι προωθεί την πολιτική των «μηδενικών προβλημάτων» με τους γείτονες της χώρας του, επισημαίνεται, ωστόσο, ότι «είναι αδύνατο να μην έχεις προβλήματα, αν ζεις στη γειτονιά της Τουρκίας», σύμφωνα με τον Αμερικανό δημοσιογράφο.
Ιδιαίτερη σημασία αποκτά και το γεγονός ότι στο άρθρο αναγνωρίζεται με κατηγορηματικό τρόπο, χωρίς όμως να εξηγείται το πώς, ότι στη βάση των «μηδενικών προβλημάτων» που προωθεί ο Νταβούτογλου, η Τουρκία κινήθηκε δραστήρια να επιλύσει τα μακρόχρονα προβλήματά της με την Κύπρο και την Αρμενία και με πιο επιτυχή τρόπο με την Ελλάδα και τη Συρία.
Είναι αλήθεια, ότι ο Νταβούτογλου κατατάχθηκε Νο 7 στην πρόσφατη λίστα των «100 διεθνώς σκεπτόμενων ηγετών» του περιοδικού «Foreign Policy».Που, όπως επισημαίνει, «κάτω από την ηγεσία του η Τουρκία επανέκτησε το διεθνή της ρόλο που είχε από την εποχή που σουλτάνος κατοικοέδρευε στο παλάτι Τοπ Καπί».Πράγματι, ο Νταβούτογλου, απολαμβάνοντας την πλήρη εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού Ερντογάν και του προέδρου Γκιουλ, γέμισε το υπουργείο Εξωτερικών με πραγματιστές, σκεπτόμενους διπλωμάτες, που όλοι τους μοιράζονται το εθνικό του όραμα. Και έχουν κάνει αξιοθαύμαστη δουλειά, ισορροπώντας τις φιλοδοξίες της Τουρκίας τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο Νταβούτογλου άρχισε τη διπλωματική του καριέρα όταν η Τουρκία ξεκινούσε την προσπάθειά της να ενταχθεί στην Ευρώπη. Κατά την άποψή του, οι κ. Ερντογάν και Γκιουλ έκαναν κρίσιμες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ανταποκριθούν στα κριτήρια της ΕΕ, και κυρίως να επιβεβαιώσουν ότι ανήκουν στη λέσχη της Δύσης.
Μετά, όμως, εξαγριώθηκαν όταν διαπίστωσαν ότι εντάχθηκαν χριστιανικά κράτη, όπως η Κύπρος, που χαρακτηρίζεται ως εχθρός της Τουρκίας. Παράλληλα, κάποιες χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, δηλώνουν αποφασισμένες να εμποδίζουν την ένταξή της. Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, άφησε να εννοηθεί ότι αυτή η πολιτική ώθησε την Τουρκία προς την Ανατολή.
Η ευρωπαϊκή άρνηση ελήφθη από την Τουρκία ως βρισιά. Και πράγματι, όπως σχολίασε ο Γκέιτς, η Τουρκία ύψωσε το παράστημά της στη Μέση Ανατολή. Δημιούργησε μία ζώνη ελεύθερη από βίζα μεταξύ Τουρκίας, Ιορδανίας, Λιβάνου και Συρίας, που θυμίζει μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Βελτίωσε σε απίστευτο βαθμό τις σχέσεις της με το Ιράκ και τους Κούρδους στο βόρειο τμήμα, όπου άλλοτε το κατηγορούσε ότι έδινε καταφύγιο στους Κούρδους αυτονομιστές.
Ωστόσο, το όραμα του Νταβούτογλου πήγαινε πολύ πιο πέρα από το να ασφαλίσει εμπορικά τη γειτονιά της. Μία από τις θεωρίες του είναι ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται την Τουρκία για τις απόμακρες περιοχές. Κι αυτό επειδή η Αμερική δεν έχει ιστορική σχέση με τη Μέση Ανατολή ή την Ασία, όπως η Τουρκία.
Πράγματι, αρχικά η Τουρκία χρησιμοποίησε τις σχέσεις της, ειδικά με τους Σουνίτες, για να προωθήσει τα ενδιαφέροντα των Αμερικανών στο Ιράκ, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, κυρίως μέσω του ΝΑΤΟ.
Το 2007 πρωταγωνιστούσε ως ο ειρηνοποιός της Μέσης Ανατολής. Οι τουρκοϊσραηλινές σχέσεις ανθούσαν. Όπως ακριβώς επί οθωμανικής περιόδου που έβρισκαν εκεί καταφύγιο οι Εβραίοι από τους αντισημίτες Ευρωπαίους της εποχής εκείνης. Ο Νταβούτογλου δραστηριοποιήθηκε πολύ ενεργά μεταξύ Ισραήλ, Συρίας και «Χαμάς». Και ενώ οι διαβουλεύσεις με μεσολαβητή τον Νταβούτογλου βρίσκονταν στο φόρτε τους, το Ισραήλ εξαπέλυσε τον πόλεμο στη Γάζα. Οι συνομιλίες κατέρρευσαν. Οι Ισραηλινοί δεν θεώρησαν ότι η ενέργειά τους στρεφόταν κατά της Τουρκίας. Οι Τούρκοι το εξέλαβαν διαφορετικά όμως και το πήραν προσωπικά.
Η κατεύθυνση της εξωτερικής πολιτικής της αλλάζει.
Η Τουρκία, μετά την πικρία από την ΕΕ, είχε να αντιμετωπίσει και την αντίθεση της κοινής γνώμης στο εσωτερικό της κατά του Ισραήλ. Και ενέδωσε. Η κατεύθυνση της εξωτερικής πολιτικής άρχισε να αλλάζει.
Κι ενώ μέχρι τότε τα τουρκικά ενδιαφέροντα για τα Βαλκάνια, Αφγανιστάν, Ιράκ και Πακιστάν, αλλά και σε ό,τι αφορά το Ισραήλ συμβάδιζαν με αυτά της Δύσης, στον ορίζοντα εισήλθε το Ιράν. Ήταν σαν να άλλαζε η τύχη της Τουρκίας. Αφού πρώτα ο Νταβούτογλου θεώρησε ότι μπορούσε να μεσολαβήσει μεταξύ Δύσης και Ιράν.
Κι ενώ νόμιζε ότι είχε πετύχει κάποια συμφωνία, οι ΗΠΑ ζήτησαν από τον ΟΗΕ κυρώσεις κατά του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Οι Τούρκοι έκρυψαν τα πληγωμένα τους αισθήματα. Δεν ήθελαν να αψηφήσουν τους Αμερικανούς, είπαν Τούρκοι διπλωμάτες. Ωστόσο ενέδωσαν στην απαίτηση του Ιρανού Προέδρου και τάχθηκαν εναντίον του ψηφίσματος που είχαν καταθέσει οι ΗΠΑ. Δικαιολογήθηκαν ότι είχαν τοπικά συμφέροντα.
Ο Νταβούτογλου ισχυρίστηκε ότι το Ιράν δεν ήταν το πρόβλημα, γιατί δεν έχει όπλα. Οι Ισραηλινοί έχουν, είπε. Έτσι το καινούργιο πρόβλημα που βρήκε μπροστά του ο Νταβούτογλου ήταν το Ιράν. Που προστέθηκε στο άλλο, που είναι το Ισραήλ. Ένα πρόβλημα που επιδεινώθηκε πέρυσι, με την επίθεση κατά του τουρκικού στολίσκου που μετέφερε εφόδια στους εγκλωβισμένους Παλαιστίνους της Γάζας.
Έτσι και η κυβέρνηση Ομπάμα δεν είναι σίγουρη με ποιανού μέρος είναι η Τουρκία.
Εναντίον και το εβραϊκό λόμπι
Οι διπλωμάτες του Νταβούτογλου λένε ότι στο Κογκρέσο «είχαν συνηθίσει να 'χτυπιούνται' από τα λόμπι των Ελλληνοαμερικανών και των Αρμενίων, αλλά είχαν την προστασία του εβραϊκού λόμπι. Τώρα το εβραϊκό λόμπι είναι εναντίον μας».
Τα σκληρά λόγια του Νταβούτογλου κατά του Ισραήλ έδειξαν ότι είχε κάνει την επιλογή του. Και αποδεικνύουν ότι η Τουρκία αλλάζει κατεύθυνση, όχι τόσο επειδή απορρίφθηκε από τη Δύση, αλλά επειδή αγκαλιάστηκε τόσο εύκολα από την Ανατολή.
Παρ' όλα αυτά εξακολουθεί ο ίδιος να θεωρεί ότι το μέλλον ανήκει στην Τουρκία και πως, γι' αυτό, «ο κόσμος αναμένει μεγάλα πράγματα» από τη χώρα του.

Tούς γύρισαν πισω απο την Ιταλία στην Ελλάδα


Συνολικά 36 παράνομοι μετανάστες, διαφόρων εθνικοτήτων, κατάφεραν με διαφόρους τρόπους να μπουν σε οχηματαγωγό πλοίο στα... λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας με προορισμό την Αγκόνα. Μόλις το πλοίο έφθασε στο ιταλικό λιμάνι, οι λιμενικοί τούς εντόπισαν, τους συνέλαβαν και τους υποχρέωσαν με το ίδιο πλοίο να γυρίσουν στην Ηγουμενίτσα.
Με την άφιξη του πλοίου το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, συνελήφθησαν από τις λιμε

νικές αρχές και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Κινεζικό ενδιαφέρον για το λιμάνι του Ηρακλείου


Κινέζοι επιχειρηματίες φέρονται να ενδιαφέρονται για το λιμάνι του Ηρακλείου. Αύριο φτάνει στην Κρήτη κινεζική αντιπροσωπεία επιχειρηματιών οι οποίοι σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Κρήτη ΤV» ειδικεύονται στον τομέα των συστημάτων παροχής νερού στα λιμάνια.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Γιώργος Τσικνάκης, με δηλώσεις του στο «Cretalive.gr» υποστηρίζει ότι δεν προκ

ύπτει σύνδεση του αντικειμένου τους με το λιμάνι του Ηρακλείου, ωστόσο, περιμένει να δει τις προθέσεις των Κινέζων και στη συνέχεια, να συζητήσει μαζί τους.

Στήνουν κάλπες για τις 3 Απριλίου 2011 !


Μεγάλο πλέον είναι το ενδεχόμενο εκλογών μέσα στην Άνοιξη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές! Σε συνομιλία που είχαμε με ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, μας ενημέρωσε ότι ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, δέχεται εισηγήσεις να πάει σε εκλογές τον Απρίλη.
Οι στενοί συνεργάτες του…Πρωθυπουργού θεωρούν ότι είναι απαραίτητη η συγκεκριμένη εξέλιξη, για να πάρει η κυβέρνηση ξανά
λαϊκή εντολή. Οι δημοσκοπήσεις που έχει το Μέγ

αρο Μαξίμου δείχνουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα κερδίσει ξανά τις εκλογές με σχετική ευκολία και έτσι θα προχωρήσει στις αλλαγές που χρειάζεται και που προβλέπονται από το μνημόνιο!

Η ημερομηνία η οποία συζητιέται και έπεσε στο τραπέζι των συνομιλιών, είναι η Κυριακή 3 Απριλίου 2011…