Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Κύρια σημεία συνέντευξης προέδρου Λαός κ. Γ. Καρατζαφέρη στον Ρ/Σ της ΝΕΤ 105,8


«Μιλώ για αποκομμουνιστικοποίηση του κράτους. Δεν μ΄ ενδιαφέρει η ιδεολογία, εξάλλου είναι πολλοί λίγοι σε όλο τον κόσμο όσοι την ακολουθούν. Με ενδιαφέρει αυτή η νοοτροπία και η πρακτική, η κομμουνιστική η οποία εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Για πολλά χρόνια το κράτος είχε σχεδόν τα πάντα. Δεν διηύθυνε όμως το κράτος. Διηύθυναν οι συντεχνίες μέσα στους οργανισμούς. Παράδειγμα, ο κ. Φωτόπουλος είναι αυτός ο οποίος είπε θα εφαρμοστεί ή δεν θα εφαρμοστεί ο καλός ή κακός νόμος, -για μένα κακός νόμος αυτόν τον οποίον φέρνει ο Βενιζέλος-. Ο κ. Φωτόπουλος, η συντεχνία του κάνει παντού κουμάντο».

Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8 ο Πρόεδρος του Λαός  κ. Γ. Καρατζαφέρης.

Εκλογές. Το απρόβλεπτο θα κρίνει…
Εκλογές δεν θέλουν ούτε η νδ  ούτε και το πασοκ. Όμως δεν αποκλείεται να έχουμε εκλογές από απρόοπτα και απρόβλεπτα γεγονότα. Γεγονότα που ίσως ξεσπάσουν σε διάστημα ενός ή δύο μηνών από σήμερα. Αν γίνουν εκλογές, στόχος του Κόμματός μας είναι ο διπλασιασμός του αριθμού των βουλευτών μας

Το κυβερνητικό πρόγραμμα του Λαός
Χθες στο Βελλίδειο, απέναντι σε ένα μεγάλο ακροατήριο, έκανα 25 προτάσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα της Οικονομίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Μιλήσαμε για “πάγωμα” των τιμών το οποίο το θεωρούμε απαραίτητο, για ενιαίο μισθολόγιο και κατάργηση των επιδομάτων, για κρατικούς υπαλλήλους αντί δημόσιους ώστε το κράτος να έχει τη δυνατότητα μεταφοράς των σε τομείς που έχουν ανάγκη.
Μιλήσαμε για διαχείριση των κληροδοτημάτων από το κράτος, είπαμε όχι στην εργασιακή εφεδρεία, έτσι όπως την αντιλαμβάνονται τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά μιλήσαμε για δυνατότητα διάθεσης των υπαλλήλων σε παραγωγικές εξαγωγικές μονάδες, ή αγροτικές επιχειρήσεις, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων έναντι των λοιπών βαλκανικών. Μίλησα για τα επαναεπενδυόμενα κέρδη τα οποία θα τα έχουμε αφορολόγητα από την στιγμή που η επένδυσή τους στην χώρας μας δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.
Μιλήσαμε για ανασύσταση της ΜΟΜΑ και υπαγωγή των μεγάλων έργων εκεί. Αφορολόγητος κύκλος εργασιών μέχρι 100.000 ευρώ με την προϋπόθεση να απασχολεί 4 εργαζόμενους εκτός από μέλη της οικογένειάς του. Αρχή του 7πλασίου, σύνδεση του κατώτερου μισθού με τον ανώτατο, δηλαδή κανένας ανώτατος μισθός δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από το 7πλάσιο του βασικού μισθού.
Ενιαίος ασφαλιστικός φορέας για όλους. Κατάργηση των ενσήμων και κάλυψη των ιατρικών εξόδων από ειδικό τέλος κατανάλωσης.
Όλα αυτά τα μέτρα είναι απόλυτα κοστολογημένα και θα εξασφαλίσουν σύντομα θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στην χώρα.

Πυρηνικό όπλο η ευρωδραχμή
Για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δύο ετών για να βγω από την κρίση, θα κάνω αυτό που έκανε το 1932 η Γερμανία. Θα κάνω την ευρωδραχμή, για να έχω τη δυνατότητα να κάνω τη δική μου νομισματική πολιτική με αυτό το νόμισμα. Επίσημο νόμισμα της χώρας είναι το ευρώ. Για κάθε διεθνή συναλλαγή θα υπάρχει το ευρώ. Στο εσωτερικό της χώρας θα χρησιμοποιώ την ευρωδραχμή. Το Carrefour, το ΙΚΕΑ, το LIDL, το LEROY κι όλα αυτά τα μαγαζιά τα οποία έχουν στα χέρια τους το 82% του ελληνικού εμπορίου, κάθε Παρασκευή κάνουν ταμείο και στέλνουν τα λεφτά μας στις μητρικές εταιρείες της Ευρώπης. Έτσι δεν μένουν στην Ελλάδα τα λεφτά όπως έμεναν πριν χρόνια. Το ίδιο κάνει και ο λαθρομετανάστης, όσο είναι εδώ. Αυτή είναι η μεγάλη διαρροή των χρημάτων από την πατρίδα μας. Με την ευρωδραχμή θα την σταματήσουμε.

Διαθέτουμε τομείς που μπορούν να αποδώσουν
Τουρισμός, Ναυτιλία και ορυκτός πλούτος, είναι οι τομείς που μπορούν να μας δώσουν χρήματα, που μπορούν να μας οδηγήσουν σε πλεονάσματα, να μας κάνουν αυτάρκεις και να δυναμώσουν την χώρα.

Για τον ρόλο του Κ. Καραμανλή
Ο κ. Κώστας Καραμανλής έκανε τεράστια πολιτικά λάθη και έχει μεγάλη ευθύνη για εκεί που βρίσκεται σήμερα η χώρα, λόγω απειρίας και λόγω ηλικίας. Όμως δεν έχω ακούσει κανένα εξ ημών, να θέτει θέμα δόλου. Αφού λοιπόν δεν υπήρξε δολιότητα, νομίζω ότι ο κ. Καραμανλής δεν είναι για πέταμα. Ηλικιακά, είναι πολύ μικρότερος από τον κ. Σημίτη, που θα μπορούσε και αυτός να διεκδικεί μία θέση στο “αύριο”. Δεν μπορώ να αποκλείσω την συμμετοχή του στην πολιτική στο μέλλον. Πιστεύω λοιπόν, ότι κάποια ημέρα, ο κ. Κώστας Καραμανλής θα είναι ξανά πρωτοσέλιδο. Το πότε δεν μπορώ να το προσδιορίσω εγώ και δεν είναι δικιά μου δουλειά.

Αφήστε το σχόλιό σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου