Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ζητούν παραχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας, για να βοηθήσουν - Τι λέει ο Γερμανός κεντρικός Τραπεζίτης!!!


Η Γερμανία θα ζητήσει παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας των άλλων χωρών για να τις βοηθήσει οικονομικά; Το σενάριο αρχίζει και τους "ξεφεύγει", με αυτά που λένε: "Η κοινοτικοποίηση των κινδύνων χωρίς την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας υπονομεύει τη σταθερότητα, λέει ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ, Γενς Βάιντμαν. Στο μεταξύ, αν και οι αγορές γνωρίζουν αυτά που αποκάλυψε χθες το defencenet.gr για τις διεθνείς συνέπειες μιάς ελληνικής χρεοκοπίας, οι Γερμανοί συνεχίζουν τις κούφιες απειλές, για μη χρηματοδότηση της Ελλάδας, "λησμονώντας" τι θα επέφερε αυτό στις ευρωπαϊκές και ειδικότερα τις γερμανικές τράπεζες, οι οποίες θα έπρεπε να κρατικοποιηθούν για να σωθούν.


Αποκαλυπτικά μάλιστα για όσους καταλαβαίνουν πίσω από τις λέξεις, είναι όσα ξεφεύγουν στο Γερμανό κρατικό τραπεζίτη σε άλλα σημεία της συνέντευξής του (στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung), όταν τελειώνουν οι απειλές! Ειδικότερα η εφημερίδα αναφέρει: "Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το πότε θα αρχίσει η ΕΚΤ να αποσύρει τα μέτρα στήριξης των τραπεζών μέσω δανείων, ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ δηλώνει βέβαιος, ότι δεν έχει έρθει ακόμη η κατάλληλη στιγμή, αλλά διευκρινίζει ότι αυτή η στιγμή δεν επιτρέπεται και να χαθεί.

"Κάποιες τράπεζες στην Ευρωζώνη χρηματοδοτούνται σχεδόν αποκλειστικά μέσω της ΕΚΤ και αυτό μακροπρόθεσμα δεν μπορεί να συντηρηθεί", εξηγεί ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ. Καλύπτεται έτσι, συνεχίζει, "το γεγονός ότι αυτές οι τράπεζες δεν διαθέτουν πλέον βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας. Πρέπει να ανασυγκροτηθούν ή να ανακεφαλαιοποιηθούν ή ακόμη και να καταργηθούν".

Ακόμα πιό αποκαλυπτικός είναι σε άλλο σημείο, όταν εμφανίζεται επισήμως ως γερμανική ηγεσία, που ζητά παραχώρηση κυριαρχίας των άλλων, για να τους σώσει οικονομικά: "Η κοινοτικοποίηση των κινδύνων χωρίς την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, υπονομεύει τελικά τα θεμέλια της σταθερότητας", λέει ο Γ. Βάιντμαν και επαναλαμβάνει την αντίθεσή του στην συνέχιση του προγράμματος για αγορά ομολόγων.

Κατά τα άλλα; Οι γνωστές απειλές όταν σε άλλο σημείο έχει παραδεχθεί τα προβλήματα: «Αν η Αθήνα δεν κρατήσει τον λόγο της, τότε θα πρόκειται για μια δημοκρατική απόφαση. Θα σημαίνει όμως επίσης και ότι δεν υπάρχει πια έδαφος για συνέχιση της χρηματοδότησης. Πρέπει και οι δανειστές να λογοδοτήσουν στους πολίτες τους» τονίζει ο γερμανός τραπεζίτης και επισημαίνει ότι οι συνέπειες της εξόδου της Ελλάδας θα ήταν σοβαρότερες για την ίδια τη χώρα από ό,τι για την υπόλοιπη ευρωζώνη.

Ο κ. Βάιντμαν ασκεί δριμεία κριτική και στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Γαλλίας, ο οποίος επιδιώκει να αλλάξει το καταστατικό της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, ώστε το ίδρυμα να συμβάλει στην προσπάθεια για περισσότερη ανάπτυξη.

«Αποτελεί καλή ευρωπαϊκή παράδοση να τηρούνται τα συμβόλαια τα οποία έχουν ήδη υπογραφεί» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το πότε θα αρχίσει η ΕΚΤ να αποσύρει τα μέτρα στήριξης των τραπεζών μέσω δανείων, ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ δηλώνει βέβαιος ότι δεν έχει έρθει ακόμη η κατάλληλη στιγμή, αλλά διευκρινίζει ότι αυτή η στιγμή δεν επιτρέπεται και να χαθεί.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου