Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Η έξοδος της Ελλάδας απο την Ευρωζώνη θα κόστιζε 1 τρις ευρώ…


Σε ένα τρισεκατομμύριο δολάρια τοποθετεί η εφημερίδα The Guardian το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα για να περιορίσουν το κόστος μιας πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η βρετανική κυβέρνηση λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την περίπτωση της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, μετά τη δήλωση του επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Σερ Μέρβιν Κινγκ, ότι η Ευρώπη «κατασπαράσσει τον εαυτό της».
Ο Guardian αναφέρεται και σε δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον: «Είτε η Ευρώπη θα έχει μια αφοσιωμένη, σταθερή, επιτυχημένη Ευρωζώνη με ένα αποτελεσματικό τείχος προστασίας, καθώς κεφαλαιοποιούνται και ρυθμίζονται οι τράπεζες, ένα σύστημα δημοσιονομικής κατανομής των βαρών, και υποστηρικτική νομισματική πολιτική σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, ή είμαστε σε άγνωστο έδαφος το οποίο κρύβει τεράστιους κινδύνους για όλους».
Ο ξένος Τύπος αναφέρεται, επίσης, και στη διαρροή κεφαλαίων από την Ελλάδα, εξαιτίας της πολιτικής αναταραχής.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, που επικαλείται πηγές στην Αθήνα, οι Έλληνες καταθέτες απέσυραν περίπου 1,2 δισ. ευρώ από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τη Δευτέρα και την Τρίτη. Έλληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιμένουν, πάντως, ότι δεν υπάρχει εγκατάλειψη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας σε πλήρη κλίμακα.
«Φόβος και σύγχυση κυβερνούν, καθώς η Ελλάδα έρχεται αντιμέτωπη με ένα αβέβαιο μέλλον» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ του CNN.
«Σύγχυση, φόβος, απογοήτευση: τα συναισθήματα είναι έντονα στους Έλληνες πολίτες, καθώς αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο νέων εκλογών τον επόμενο μήνα και μεγάλη ανασφάλεια για το οικονομικό μέλλον της χώρας» αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου