Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΦΩΤΙΕΣ ΑΝΑΨΕ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Σε πραγματικό «τσουνάμι» μεταβάλλεται καθημερινά πλέον το κύμα δυσφορίας και διαμαρτυρίας στους κόλπους των κομμάτων στην Ευρωβουλή, κατά των μεθόδων που χρησιμοποιεί σε βάρος της Ελλάδας ο Γαλλο-Γερμανικός άξονας και οι «δορυφόροι» της Γερμανίας.
Σήμερα, για τέταρτη συνεχή ημέρα, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνεχίστηκαν οι επιθέσεις των ευρωβουλευτών όλων των κομμάτων, ενώ στη μάχη μπήκε ακόμα και η πτέρυγα του ΕΛΚ στην οποία μετέχει το κόμμα της Κας Μέρκελ, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τον αρχηγό του αδελφού κόμματος στην Ελλάδα κ. Αντ. Σαμαρά...

Έκπληξη ωστόσο προκάλεσε το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του ΕΛΚ απέφυγε εμφανώς να πάρει θέση υπέρ του Γαλλο-Γερμανικού άξονα και των μεθόδων τιμωρίας που χρησιμοποιεί σε βάρος της χώρας μας, προφανώς εξ αιτίας του εξόχως αρνητικού κλίματος που επικρατούσε στη Συνεδρίαση.
Το όλο θέμα ξεκίνησε μετά από επιστολές που απέστειλε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης προς τους επικεφαλής των Πολιτικών Ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και τους Προέδρους των αρμοδίων Οργάνων κ.κ. Μπαρόζο, Βαν Ρομπάι και Μ. Σούλτς.
Η επιστολή Καρατζαφέρη, αποτέλεσε -όπως αποδείχθηκε- την «θρυαλλίδα» για την εκδήλωση σφοδρότατων διαμαρτυριών και επικρίσεων σε βάρος της πολιτικής Μέρκελ από όλες ανεξαιρέτως τις πτέρυγες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Είναι χαρακτηριστικές οι σημερινές τοποθετήσεις των κ.κ Χ. Σβόμποντα, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, Ζοζέφ Ντάουλ και Λόταρ Μπίσκι στη Συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο κ. Χάνες Σβόμποντα δήλωσε: «Η Ελλάδα είναι υπό μεγάλη πίεση από την τρόικα και αυτό είναι επικίνδυνο για την Δημοκρατία. Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Ελλάδα για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Εκείνο που χρειάζεται η Ελλάδα δεν είναι επίτροπος από την Γερμανία ή αλλού, αλλά υποστήριξη, συμβουλές και όχι δικτατορία. Γι΄ αυτό θέλουμε να εργαστούμε με την Ελλάδα για να την βγάλουμε από την κρίση. Αυτό πέτυχαν οι Αμερικάνοι με το σχέδιο Μάρσαλ στην Ευρώπη. Όχι απειλώντας, αλλά παρέχοντας βοήθεια».
Ο κ. Ντανιέλ Κον Μπεντίτ δήλωσε: «Όταν νεοφιλελεύθεροι Ταλιμπάν διοικούν την Κομισιόν, αυτό δεν θα αποβεί καλό για τον υπόλοιπο κόσμο. Μπορώ να σας πω τι γίνεται τώρα στην Ελλάδα. Ο κ. Σβόμποντα έχει απόλυτο δίκιο. Η τρόικα δεν συμπεριφέρεται μόνο ανεύθυνα αλλά και εγκληματικά. Είναι ψέματα ότι δεν γίνεται τίποτα. Τα επιτόκια από το 10% έπεσαν στο 3- 4%. Δεν μπορείτε να λέτε ότι η Ελλάδα δεν έκανε τίποτα. Ποιος μπορεί να λέει χωρίς ντροπή τέτοια ψέματα; Εξοργίζομαι. Θα τους δώσουμε 130 δις. ευρώ και τώρα έχουμε πρόβλημα με 380 εκατομμύρια;».
Ο κ. Ζοζέφ Ντάουλ δήλωσε: «Μετά από χρόνια κακοδιαχείρισης των δημόσιων οικονομικών σε πολλές από τις χώρες μας, ήρθε ο καιρός για αλλαγή. Αυτό είναι ακόμα πιο επιτακτικό για την Ελλάδα, αλλά ούτε και εμείς θα γλυτώσουμε από «δίαιτα αδυνατίσματος» στις δαπάνες. Θα έλεγα όμως ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο».
Ο κ. Λόταρ Μπίσκι δήλωσε: «Η Ελληνική κυβέρνηση έχει χάσει την πολιτική της βάση, έχει χάσει την στήριξη και τα αποτελέσματα Ευρωπαϊκών και Ελληνικών πολιτικών απαιτούν μεταρρύθμιση στις πολιτικές της Ε.Ε. Πρέπει να είναι μια πολιτική που ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους και όχι για τις τράπεζες».
(Επισυνάπτεται η Επιστολή του Προέδρου του ΛΑΟΣ προς τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου):
Η Ελλάδα είναι σε μια κρίσιμη καμπή στην πορεία της για δημοσιονομική εξυγίανση και οικονομική ανάκαμψη. Τα κριτήρια λιτότητας με τα οποία επιβαρύνεται ο ελληνικός λαός είναι άνευ προηγουμένου στην πρόσφατη ελληνική ιστορία. Αν και η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους και η νέα σύμβαση του δανείου δεν μπορούν να αμφισβητηθούν στο πλαίσιο της συνέχισης των προσπαθειών για τη δημιουργία μιας υγιούς και ανταγωνιστικής οικονομίας, δεν μπορεί οι όροι της συμφωνίας αυτής να παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα τα οποία μέχρι τώρα δεν έχουν ποτέ αμφισβητηθεί σε μια δημοκρατική κοινωνία και ένα κυρίαρχο κράτος.
Ορισμένοι από τους προτεινόμενους όρους που υποβλήθηκαν ενόψει της νέας συμφωνίας δανείου θα κλονίσουν την πεποίθηση του ελληνικού λαού σχετικά με την όλη διαδικασία όπως επίσης και την προσπάθεια του πολιτικού συστήματος να πείσει τους πολίτες για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Επιπρόσθετα, θα επιβραδυνθεί η οικονομία σε σημείο χωρίς επιστροφή και θα προκληθεί κοινωνική αναταραχή, τέτοια που η Ευρώπη δεν έχει δει για δεκαετίες, κάτι το οποίο θα καταστήσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ανέφικτη. Η αναταραχή στην Ελλάδα θα εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες και θα εκφράσει την απογοήτευση των λαών όλης της Ευρώπης απέναντι στις στρεβλώσεις της συμμετοχικής δημοκρατίας.
Πολλές από τις προτάσεις που συζητιούνται για τη συμφωνία είναι σε αντίθεση με το κοινοτικό κεκτημένο και τον πυρήνα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες. Πολλές εκ των παρεμβάσεων στην αγορά εργασίας είναι ενάντια στις βασικές διατάξεις των χαρτών του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας.
ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΟΤΑΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι το μόνο άμεσα εκλεγμένο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιπροσωπεύει τη δέσμευση της Ένωσης για την εξάλειψη των πρακτικών που συντηρούν ένα δημοκρατικό έλλειμμα. Είναι για αυτόν ακριβώς τον λόγο, και σύμφωνα με το πνεύμα της Συνθήκης της Λισαβόνας, που κάνω έκκληση προς την επόμενη ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου θα συζητηθούν τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής και ζητώ στρατηγική παρέμβαση σας για την προστασία τόσο της διαδικασίας μεταρρύθμισης σε χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση, όπως η Ελλάδα, όσο και τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αξίες στις οποίες στηρίζεται η Ευρώπη για την ευημερία και τη συνεργασία ανάμεσα στους λαούς της.
Όλοι καταλαβαίνουμε ότι θυσίες προς την προσαρμογή και ανάκαμψη θα είναι τεράστιες και ο ελληνικό λαός έχει ήδη δείξει τεράστια υπομονή και ωριμότητα στην αντιμετώπιση της διαδικασίας. Ωστόσο, η θυσία της εθνικής αξιοπρέπειας και η επιβολή μιας οικονομικής δικτατορίας στην Ελλάδα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μέρος οποιασδήποτε διαδικασίας βοήθειας προς την Ελλάδα.
Είναι με αυτά τα λόγια που κάνω αυτή τη δραματική έκκληση ζητώντας τη δέσμευσή σας στην δημοκρατία ώστε να επηρεάσετε το εκτελεστικό όργανο της Ένωσης προς μια πιο ορθολογική και βασισμένη σε αρχές προσέγγιση για την ελληνική οικονομική κρίση.
Γ. Καρατζαφέρης
You might also like:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου