Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ο ξένος Τύπος για τις δραματικές διαπραγματεύσεις

Στις συνομιλίες των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο αναφέρονται τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του κόσμου, όπως και στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις αλλά και στις πιέσεις που δέχονται οι Έλληνες προκειμένου να συμφωνήσουν και να αποφύγουν τη χρεοκοπία.


Όπως δημοσιεύουν οι Financial Times «Η Ελλάδα έρχεται πιο κοντά στη χρεοκοπία», καθώς «δεν έχει ληφθεί απόφαση σχετικά με τους όρους για τους διεθνείς δανειστές όσον αφορά τις περικοπές».


Οι New York Times έχουν τίτλο «Η Ελλάδα συμφωνεί σε νέα σκληρά μέτρα λιτότητας καθώς οι δανειστές αυξάνουν την πίεση» και σχολιάζουν ότι καθώς η Ελλάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο από τους δανειστές της, η πολιτική της ηγεσία αποφάσισε να λάβει νέα σκληρά μέτρα λιτότητας, αν και δεν υπήρξε ακόμη συμφωνία ώστε δοθεί η οικονομική ενίσχυση και η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία».

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι οι «Έλληνες προσπαθούν να επιλύσουν τις διαφορές τους» κι επισημαίνει ότι οι συνομιλίες θα επαναληφθούν το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς μετά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις δεν επετεύχθη συμφωνία στις δρακόντειες μεταρρυθμίσεις ως μέρος ενός διεθνούς πακέτου ενίσχυσης.

«Ελλάδα: Νέες συνομιλίες για να αποφευχθεί η χρεοκοπία» τιτλοφορείται η Le Figaro και επίσης η γαλλική Le Monde έχει τίτλο «Σε αναζήτηση πολιτικής συμφωνίας η Ελλάδα». Στο δημοσίευμα επιπλέον αναφέρεται ότι «η Αθήνα καλεί τα πολιτικά κόμματα να δεσμευτούν σε νέα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας».

Η ισπανική El Pais έχει τίτλο «Οι υπουργοί της ΕΕ προειδοποιούν την Ελλάδα ότι χωρίς μεταρρύθμιση δεν θα υπάρξει άλλο σχέδιο διάσωσης».
Η Bild τιτλοφορείται «Οι Έλληνες δεν έχουν σωθεί και πάλι», ενώ το Bloomberg μεταδίδει «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στην Ελλάδα να ανταποκριθεί στους όρους για να λάβει οικονομική βοήθεια».
Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου