Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Τρεις προϋποθέσεις θέτει στη Λευκωσία η Delek

Ακρογωνιαίος λίθος της κυπρο-ισραηλινής συνεργασίας και της ενίσχυσης των σχέσεων των δύο χωρών σε πρακτικό επίπεδο, θεωρείται από διπλωματικές πηγές η επιτυχής κατάληξη στον διάλογο μεταξύ της ισραηλινής εταιρείας Delek και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως γράφει η “Καθημερινή” της Κύπρου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μια ενδεχόμενη συμφωνία δημιουργεί κατάσταση αμοιβαίου κέρδους (“win-win”) και για τις δύο χώρες και κυρίως με μακροχρόνιο ορίζοντα διατήρησής της.

Για να υπάρξει όμως προοπτική επιτυχίας, η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδεχτεί τις προϋποθέσεις που θέτει η ισραηλινή εταιρεία φυσικού αερίου Delek, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την πρόσφατη επίσκεψη (την περασμένη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011) υψηλότατων στελεχών της στην Κύπρο, ξεκαθάρισε τις προθέσεις της αλλά και επαναβεβαίωσε τη βούλησή της για στενή συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία στο θέμα του φυσικού αερίου. Πιο συγκεκριμένα, η Delek θέτει τρεις βασικές προϋποθέσεις-όρους:
1. Πρώτον, να έχει ρόλο και μερίδιο στο οικόπεδο της Κύπρου “Αφροδίτη”. Τα δικαιώματα αυτού του οικοπέδου τα έχει εξασφαλίσει η αμερικανική εταιρεία Noble Energy, η οποία έχει από κοινού με την ισραηλινή Delek τα δικαιώματα στα πλούσια οικόπεδα του Ισραήλ “Λεβιάθαν”, “Tamar” και “Dalit”. Η πρόταση αυτή προωθείται και από πλευράς Noble, ωστόσο η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τον τελικό λόγο, μιας και το συμβόλαιο έγινε αρχικά με την αμερικανική εταιρεία.
2. Δεύτερη αξίωση της Delek είναι όπως εφοδιάζει την Κύπρο με φυσικό αέριο μέχρι που η Κυπριακή Δημοκρατία να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει το δικό της φυσικό αέριο για την εσωτερική της αγορά (κυρίως δηλαδή για τον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό της ΑΗΚ). Η ισραηλινή εταιρεία βεβαιώνει τις κυπριακές αρχές ότι είναι σε θέση να προμηθεύσει με φυσικό αέριο την Κύπρο γύρω στο 2013 και μάλιστα σε πολύ ευνοϊκή τιμή (πολύ χαμηλότερη απ’ ό,τι ήταν η προσφορά της Shell).
3. Τρίτος όρος της ισραηλινής εταιρείας είναι η σύσταση κοινοπραξίας με την Κυπριακή Δημοκρατία για κατασκευή τερματικού στην Κύπρο όπου θα γίνεται επεξεργασία του φυσικού αερίου καθώς και υγροποίησή του με στόχο την εξαγωγή του στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά.
Δυτικός διπλωμάτης στη Λευκωσία παρατήρησε στην εφημερίδα, πως “θα ήταν τραγελαφικό η Κυπριακή Δημοκρατία να μην αποδεχτεί μετά χαράς και τους τρεις όρους της ισραηλινής εταιρείας”, για να προσθέσει: “Μην ξεχνάτε ότι η αρχική πρόθεση του Τελ Αβίβ ήταν η συνεργασία με την Αθήνα και όχι με τη Λευκωσία. Στην Ελλάδα οφείλει η Κυπριακή Δημοκρατία αυτή την εξέλιξη, η οποία παρέπεμψε το Τελ Αβίβ στο νησί. Ουσιαστικά, η Αθήνα σάς έκανε ένα δώρο δισεκατομμυρίων”.

3 σχόλια:

  1. ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ
    HEIL GAP (or mind the GAP )
    . . . . . . . . .. . .. . .. .. …… .. .. … …… .. .. .. .
    A)

    " Η Ισλαμική Τζιχάντ του ΝΑΤΟ "

    From HEIL GAP

    Φωτογραφία στο διαδίκτυο
    http://img.allvoices.com/thumbs/event/609/480/76463302-libya.jpg

    Σύμφωνα με το CNN, σε μια διαστρεβλωμένη λογική, οι τρομοκράτες που έχουν μετανοήσει: «οι πρώην τρομοκράτες" δεν είναι πλέον «τρομοκράτες».

    Η " Libyan Islamic Fighting Group (LIFG)" (Λιβυκή μαχόμενη ισλαμική ομάδα ) λέγεται ότι έχει διαλυθεί διότι μετά την αποκήρυξη της βίας τους, όλοι αυτοί οι πρώην ηγέτες του " LIFG" δημιούργησαν μια νέα πολιτική οργάνωση που ονομάζεται «Ισλαμικό Κίνημα για την Αλλαγή», η οποία σύμφωνα με το CNN « είναι αποφασισμένη να εργαστεί στο πλαίσιο μιας μελλοντικής δημοκρατικής διαδικασίας ». "Το Λιβυκό Ισλαμικό Κίνημα για την Αλλαγή (Al-Haraka Al-Islamiya Al Libiya Lit-Tahghir), αποτελείται από πρώην μέλη της ανενεργής πλέον (υποστηριζόμενης από την CIA) Λιβυκής μαχόμενης ισλαμικής ομάδας (LIFG)" (Reuters, 26 Αυγ, 2011 )

    Σε μια αντιφατική «διευθέτηση» , οι πρώην «κακοί» (τρομοκράτες) προαναγγέλλονται ως «καλοί» οι οποίοι δεσμεύεται στην "καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Τα «πρώην» μέλη της Λιβυκής μαχόμενης ισλαμικής ομάδας (LIFG), παρουσιάζονται τώρα ως "ακτιβιστές της δημοκρατίας», και «έχουν αναλάβει ηγετικές θέσεις σε διάφορες επαναστατικές ταξιαρχίες".

    Φωτογραφία στο διαδίκτυο
    http://i2.cdn.turner.com/cnn/2011/images/03/31/t1larg.libya.rebels.road.gi.jpg

    Οι ετικέτες έχουν αλλάξει:
    α) Η CIA υποστήριξε την Αλ Κάιντα στην οποία είναι συνδεδεμένη η LIFG .
    β) Η CIA έχει μετατραπεί σε χορηγό του Ισλαμικού Κινήματος για Αλλαγή (IMC), που υποστηρίζει τη δημοκρατική επανάσταση.

    ’’ Σε περίπτωση που δεν έχετε ακούσει, ο Ομπάμα υπέγραψε εντολή για τη CIA να συμμετέχουν στη Λιβύη.’’

    Αλλά πότε διαλύθηκε η LIFG (Λιβυκή μαχόμενη ισλαμική ομάδα) ;

    α) Κατά μια πικρή ειρωνεία, η (LIFG) τον Ιούνιο του 2011 καταγράφηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ , ως μια καλόπιστη τρομοκρατική οργάνωση. Στις 21 Ιουνίου 2011, , εξαφανίστηκε από την ιστοσελίδα των τρομοκρατικών οργανώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ λογω της αναμόρφωσης του δικτυακού τόπου. (Βλ. παράρτημα παρακάτω)

    β) Η είσοδος της ’’ LIFG ’’ συμπεριλήφθηκε στην ενημερωτική 24 Μαρτίου 2011- 3η Απριλίου 2011) των Ηνωμένων Εθνών του Συμβουλίου Ασφαλείας "λίστα της τρομοκρατίας» ως εξής :
    ’’ QE.L.11.01. Όνομα: LIBYAN μαχόμενη ισλαμική ομάδα .
    Όνομα (πρωτότυπο σενάριο):Γνωστή και ως: LIFG Fka: na (μη διαθεισμη) Διεύθυνση: not available Εισηγμένη στις: 6 Οκτωβρίου, 2001 (όπως τροποποιήθηκε στις 5 Μαρτίου, 2009) ’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. B)
    Ο διοικητής της επίθεση στην Τρίπολη είναι ο Abdelhakim Belhadj (Αμπντέλ Χακίμ Belhadj ) , (επίσης γνωστός ως Αμπού Αμπντάλα αλ-Sadeq, Χακίμ αλ-Hasidi). Σε αυτόν λοιπόν έχει ανατεθεί, με την έγκριση του ΝΑΤΟ, «μια από τα πιο ισχυρές ταξιαρχίες ανταρτών στην Τρίπολη , η οποία και ανέλαβε την ευθύνη των επιτυχημένων προσπαθειών των ανταρτών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να κτυπήσει τον «κακό» Καντάφι. " (CNN)
    Φωτογραφία στο διαδίκτυο
    http://www.maggiesnotebook.com/wp-content/uploads/2011/08/Abdelhakim_Belhadj_25.jpg

    " Ο Sadeeq ήταν ένα πολύ γνωστό στοιχείο του κινήματος τζιχάντ. Πολέμησε τη υποστηριζόμενη από τους Σοβιετικούς κυβέρνηση στο Αφγανιστάν όπου και βοήθησε στην ίδρυση (με την υποστήριξη της CIA) της Λιβυκής μαχόμενης ισλαμικής ομάδας , "

    Αλλά ο Saddeeq, σύμφωνα με το CNN έχει « μετανοήσει » ( ! ) .
    Αυτός δεν είναι τρομοκράτης (δηλαδή κακός) ", αλλά μια ισχυρή φωνή κατά της τρομοκρατίας της Αλ Κάιντα». ( με υπογράμμιση )

    "Το 2009, Sadeeq μαζι με άλλους ανώτερους ηγέτες LIFG αποκήρυξε επίσημα την τρομοκρατία σε στυλ Αλ Κάιντα και διέλυσε την εκστρατεία τους για να ανατρέψουν το καθεστώς της Λιβύης.
    Φωτογραφία στο διαδίκτυο
    http://i109.photobucket.com/albums/n67/seemslikeadream/P1010042.jpg

    Σύμφωνα με DebkaFile (ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών), οι "Προ-ταξιαρχίες της Αλ Κάιντα" με επικεφαλής τον διοικητή της « LIFG » Abdelhakim Belhadj αποτελούν την κυρίαρχη δύναμη της εξέγερσης, παρακάμπτοντας την αρχή του Μεταβατικής Συμβουλίου.

    "Ο επικεφαλής της LIFG ο Abdelhakim Belhadj τώρα με στυλ αποκαλεί τον εαυτό του" Commander " Διοικητη του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Τρίπολης.

    Ο Abdul Hakim Belhhadj έλαβε στρατιωτική εκπαίδευση σε στρατόπεδο της CIA υπό την αιγίδα των ανταρτών στο Αφγανιστάν. Αυτός αποτελεί κατά την CIA "περιουσιακό στοιχείο νοημοσύνης» στο θέατρο του Λιβυκού πολέμου. Μια έκθεση δείχνει ότι έχει περίπου 1.000 άνδρες υπό τις διαταγές του.
    Οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ συμμαχία ( συμμαχία των προθύμων όπως αποκαλούνται από πολλούς μάλλον , με διορθώνει ο HEIL GAP ) εξοπλίζει «το τζιχάντ », με όπλα που διοχετεύεται στο ‘LIFG’ από τη Σαουδική Αραβία, η οποία ιστορικά, από την αρχή του σοβιετικού πολέμου του Αφγανιστάν, έχει υποστηρίξει μυστικά την Αλ Κάιντα. Οι Σαουδάραβες παρέχουν τώρα στους αντάρτες, σε συνεργασία με την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες, αντιαρματικά και πυραύλους εδάφους-αέρος βλήματα , στον αγώνα για μια «Δημοκρατία» που διοικείται από τρομοκράτες .

    Οι εκθέσεις επιβεβαιώνουν επίσης ότι μεγάλος αριθμός φυλακισμένων τρομοκρατών στη φυλακή Αμπού Σαλίμ απελευθερώθηκαν από τις επαναστατικές δυνάμεις.
    Τώρα έχουν προσληφθεί από τις πρώην LIFG Ισλαμικεςς ταξιαρχίες, με επικεφαλής διοικητές "πρώην" τζιχάντ και νυν υπέρ της δημοκρατίας .
    Μιας δημοκρατίας που διοικείται όμως από τους τρομοκράτες της
    « Ισλαμικής Τζιχάντ του ΝΑΤΟ »

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. C)

    Υπάρχουν ενδείξεις ότι το NATO, σε συντονισμό με τις Δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών (συμπεριλαμβανομένης της Μοσάντ του Ισραήλ), συμμετέχει στην πρόσληψη ισλαμιστών μαχητών. Ισραηλινές πηγές πληροφοριών επιβεβαιώνουν ότι το ΝΑΤΟ σε συνεργασία με την Τουρκία, προσέλαβε άμεσα και εκπαιδεύει μια νέα γενιά τζιχαντιστών "αγωνιστών της ελευθερίας» σε αρκετές μουσουλμανικές χώρες .
    Οι «Μουτζαχεντίν» μετά την εκπαίδευση τους θα είναι έτοιμοι ώστε να συμμετάσχουν στις "ανθρωπιστικές" στρατιωτικές εκστρατείες "υπέρ της δημοκρατίας" του ΝΑΤΟ.
    ….. H Συρία, μάλλον βρίσκεται δίπλα στη γραμμή για τον οδικό στρατιωτικό χάρτη του ΝΑΤΟ:

    Τελικά Συμπεράσματα

    Τα τραγικά γεγονότα της 11 / 9 έχουν διαδραμάτισαν τον βασικό ρόλο στην ανάπτυξη μιας τεράστιας προπαγανδιστικής εκστρατείας , προσανατολισμένης προς την κατεύθυνση που δικαιολογεί τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» και στρέφεται κατά της Αλ Οσάμα μπιν Λάντεν Κάιντα ή Αλ μπιν Κάιντα Οσάμα Λάντεν ή όποιον άλλο μύθο εξυπηρετεί την Νέα Τάξη Πραγμάτων .

    Κατά μια πικρή στρέβλωση , σε όλη τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία , η Δυτική στρατιωτική συμμαχία χρησιμοποιεί Ισλαμικές ταξιαρχίες, εκπαιδευμένες και καλλωπισμένες από τη CIA, MI6 και την Μοσάντ, δια να διεξάγει τους "παγκοσμίους πολέμους κατά της τρομοκρατίας» . ( ! )

    Έτσι και το ΝΑΤΟ στην ηγεσία της εισβολή και κατοχής της Λιβύης χρησιμοποιεί Ισλαμιστές μαχητές
    Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας αποτελεί μια ευρεία συναίνεση που τα διεφθαρμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν ενσταλάξει στη συνείδηση εκατομμυρίων ανθρώπων.
    Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό στη Δυτική κοινή γνώμη είναι ότι η ιερή σταυροφορία της Δύσης κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας, περιλαμβάνει στην πραγματικότητα τρομοκράτες στις τάξεις της , δηλαδή την Αλ Κάιντα που "Ως ελεύθεροι μαχητές » έχουν ενταχθεί στις τάξεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και αναλαμβάνουν την ηγεσία των στρατιωτικών επιχειρήσεων δηλαδή την ραχοκοκαλιά μιας υποτιθέμενης μετάβασης στη δημοκρατία.


    HEIL GAP ( or mind the GAP )

    Υ.Γ.
    Να είστε βέβαιοι, στην περίπτωση της Λιβύης, οι επαναστάτες είναι "οι καλοί": είναι «οι πρώην» και όχι «τα ενεργά» μέλη της Αλ Κάιντα.
    Χα , χα , χα,


    …………………………………………

    ΑπάντησηΔιαγραφή