Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά τη συνάντησή που είχαν σήμερα στη Βουλή, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

redsq Γ. Καρατζαφέρης: Η κατάσταση της χώρας είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Πήραμε μία ανάσα πριν από ένα μήνα, η οποία για να έχει διάρκεια, εξαρτάται από την σοβαρότητα όλων μας. Τόσο της Κυβέρνησης, η οποία πρέπει να συνδιάσει την σοβαρότητα και τη στιβαρότητα, όσο και της Αντιπολίτευσης, η οποία πρέπει να αντιληφθεί ότι η συνδρομή της στην επιτυχία του σχεδίου διασώσεως της χώρας περνάνει και από τη δική της αντίληψη. Ο Λαΐκός Ορθόδοξος Συναγερμός, παρατηρητής των πραγμάτων, συμμετέχει σε αυτήν τη διαδικασία, επικρίνοντας άλλες φορές, αλλά και στηρίζοντας εκείνα τα οποία πιστεύει ότι βοηθούν να σωθεί η χώρα.

redsq Ευ.Βενιζέλος
: Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο, τον κ. Καρατζαφέρη, εις βάθος, για την πορεία εφαρμογής των αποφάσεων του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου και για το ταξίδι μου στην Ουάσιγκτον.

Βρισκόμαστε τώρα σε μία  πολύ λεπτή φάση προετοιμασίας, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτό το νέο «παράθυρο» ευκαιρίας που έχει ανοίξει για τη χώρα μας, μέσα σε πάρα πολύ δύσκολες διεθνείς συνθήκες, βλέπετε ότι πιέζονται μεγάλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Άρα υπάρχει μία πίεση στην καρδιά του ευρώ.

Η Αντιπολίτευση- αυτό αφορά και τη μείζονα Αντιπολίτευση αλλά και τα άλλα κόμματα και ο κ. Καρατζαφέρης πάντα μετέχει σε αυτό πρόθυμα- πρέπει να έχει πλήρη ενημέρωση, γιατί πάνω στην πλήρη ενημέρωση, πάνω στην ειλικρινή και έντιμη σχέση Κυβέρνησης- Αντιπολίτευσης, μπορεί και πρέπει να οικοδομηθεί μία πανεθνική προσπάθεια. Η υπόθεση αυτή είναι υπόθεση που ξεπερνά κόμματα, κυβερνήσεις και πρόσωπα, είναι μία ιστορική υπόθεση, είναι μία εθνική υπόθεση.
http://www.evenizelos.gr/el/statementsgr/2539-laos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου