Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Συμφωνία για τη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία

Όπως αποκαλύπτουν σε σημερινό του δημοσίευμα οι Financial Times, οι ελβετικές Αρχές διαπραγματεύονται τη συνομολόγηση διμερών φορολογικών συμβάσεων, καθώς και την ύπαρξη προκαταρκτικών συζητήσεων με την Ελλάδα πάνω σε μια πιθανή διμερή φορολογική συμφωνία. 

Μετά την επικοινωνία που είχε στα τέλη Ιουνίου ο αντιπρόεδρος της....
κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγ. Βενιζέλος με την Ελβετή ομόλογό του, με την οποία εξέτασαν το πλαίσιο πιθανής διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας και Ελβετίας κατά τα πρότυπα αυτής που σύνηψαν οι Ελβετοί με Βρετανία και Γερμανία, φαίνεται πως οι συζητήσεις στο μεσοδιάστημα προχώρησαν ακόμη περισσότερο.
Οι εν λόγω συμφωνίες αφορούν στην υποχρέωση των ελβετικών τραπεζών να αποδίδουν ένα ποσοστό επί των κεφαλαίων που είναι κατατεθειμένα σε αυτές.

Στο πλαίσιο αυτό η συμφωνία που εξετάζουν Ελλάδα και Ελβετία αφορά στην είσπραξη ενός ποσού από τη φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων που μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 10% και 20%. Το υπουργείο Οικονομικών τοποθετεί τις εν λόγω καταθέσεις στα 150 δισ. ευρώ, οπότε η συνολική απόδοση μπορεί να κυμανθεί στα 15-30 δισ. ευρώ.

http://www.dailynews24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου