Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Καρατζαφέρης: «Οι μήνες μέχρι την κυπριακή προεδρία στην ΕΕ κρύβουν παγίδες»

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης επισκέφθηκε χτες τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου για να τον συγχαρεί για την, πρόσφατη, εκλογή του στο αξίωμα. 



Η κατάληψη της θεσμικής θέσεως του προέδρου του κυπριακού Κοινοβουλίου από τον κ. Ομήρου «αποτελεί εγγύηση στις

ανησυχίες που διαχρονικά υπάρχουν στον Ελληνισμό», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης.



Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός με τις δικές του ευαισθησίες και με την προτεραιότητα που έχει βάλει στην κυπριακή υπόθεση αισθάνεται μια εξαιρετική ικανοποίηση στο πρόσωπο του κ. Ομήρου, συμπλήρωσε.

Οσάκις ευρισκόμαστε, πρόσθεσε, «έχουμε μια κοινή αντίληψη των πραγμάτων και πιστεύω ότι οι επόμενοι δέκα μήνες μέχρι την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από το κυπριακό κράτος, πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί γιατί δεν είναι με ροδοπέταλα στρωμένος ο δρόμος. Μπορεί να κρύβει και παγίδες ενδεχομένως και κάποιας μορφής περιπέτειες».

«Θέλω να πιστεύω ότι ο Ελληνισμός τόσο εδώ στο νησί, άλλα και στη μητρόπολη αντιλαμβάνεται ότι η σκλήρυνση των θέσεων του πρωθυπουργού (Ταγίπ) Ερντογάν πρέπει όλους να μας προβληματίζει, ιδιαιτέρως την Ευρώπη, η οποία σιώπησε με μία εκκωφαντική σιωπή στις προκλήσεις ότι θα παγώσει την οποιαδήποτε διαδικασία με την Ευρώπη η Τουρκία κατά την περίοδο της Κυπριακής Προεδρίας», κατέληξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε πως αντάλλαξαν σκέψεις και προβληματισμούς με βάση τα όσα διαδραματίζονται, ιδιαίτερα στο Κυπριακό και γενικότερα που αφορούν την πατρίδα μας.

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει ταύτιση απόψεων, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε ότι ''υπάρχει ταύτιση εκτιμήσεων των δυσκολιών, αλλά και του επιθυμητού στόχου, δηλαδή να εξευρεθεί ένας τρόπος απελευθέρωσης αυτού του τόπου, απαλλαγής από τα κατοχικά στρατεύματα, επανένωση της πατρίδας και δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέπουν να λέμε ότι ζούμε σε ένα πραγματικά ευρωπαϊκό κράτος''.

 Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επανέλαβε ότι ''ο δρόμος μέχρι την ανάληψη της προεδρίας από την Κύπρο, μπορεί να κρύβει παγίδες, ενώ πρόσθεσε ότι ''η εμπειρία του προέδρου Αναστασιάδη είναι ένα απαραίτητο κλειδί για την τελική επίλυση του μεγάλου κυπριακού προβλήματος'' και δήλωσε αισιόδοξος ότι ο κ. Αναστασιάδης "θα έχει ένα σπουδαιότερο ρόλο στο αύριο, ένα αύριο το οποίο πρέπει να κρύβει μέσα και την τελική λύση''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου