Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Σπάει όλα τα ρεκόρ η τιμή του χρυσού

PAΛI δίχως τέλος. Αυτή είναι η πορεία του χρυσού από τις αρχές Αυγούστου, με το πολύτιμο μέταλλο να φθάνει χθες έως και το επίπεδο των...
1.878,21 δολαρίων ανά ουγκιά, για να περιορίσει, όμως, τελικώς την άνοδό του και να καταλήξει στην αγορά του Λονδίνου στα 1.853,7 δολάρια σημειώνοντας ημερήσια άνοδο 1,64%. Σε επίπεδο εβδομάδας ο χρυσός έχει επίσης σπάσει όλα τα ρεκόρ, καθώς η άνοδός του έχει φθάσει στο 7,13%.


Πάντως η αισιοδοξία των αναλυτών για την πορεία του χρυσού έχει αρχίσει να υποχωρεί ελαφρώς, όπως αποτυπώνεται σε χθεσινή έκθεση της εταιρίας GFMS, η οποία ειδικεύεται στην αγορά πολύτιμων μετάλλων. Ο όμιλος εκτιμά ότι ο χρυσός μπορεί να φθάσει –πιθανώς και σε σύντομο χρονικό διάστημα– στο επίπεδο των 1.900 δολαρίων, αλλά δεν «βλέπει» περαιτέρω ενίσχυσή του και αναρρίχηση στα 2.000 δολάρια. «Θεωρούμε εξαιρετικά απίθανο ο χρυσός να φθάσει ή να ξεπεράσει τα 2.000 δολάρια. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εάν επέλθει κάποια πραγματική καταστροφή στην παγκόσμια οικονομία. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει, αλλά το θεωρούμε απίθανο», τονίζεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου