Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Κύρια σημεία συνέντευξης Προέδρου ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη στο “Πρωινό Mega”


«Όταν φτάνουμε στο μη παρέκει, όταν πια δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, βλέπετε πως τότε καταλαβαίνουν όλοι πως υπάρχει πάντα ένα πεδίο συνεννόησης και συναίνεσης. Αυτό συνέβη και με το σχέδιο Νόμου για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και αυτό πρέπει να συμβεί για όλα τα θέματα που τραβούν πίσω την Ελλάδα. Πρέπει να καταλάβουν τα δύο κατεστημένα κόμματα πως είναι πια η στιγμή να τραβήξουμε οριστικά μια γραμμή με το χθες και να κοιτάξουμε το αύριο. Το μέλλον της Ελλάδας περνά από μια Οικουμενικής αντίληψης κυβέρνηση».  

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ενημερωτική εκπομπή «Πρωινό MEGA» με το Δημήτρη Τάκη.

Η  Οικουμενική Κυβέρνηση θα είναι απόφαση του ελληνικού λαού.
Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση. Το συμφέρον της Ελλάδας είναι να έχουμε  μια εθνική συνεννόηση τώρα, σήμερα εφόσον τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Αν δεν το κατανοούν αυτό, τότε ο ίδιος ο λαός θα το επιβάλλει με τις εκλογές. Ούτε ο κ. Παπανδρέου, ούτε και ο κ. Σαμαράς τις αποζητούν τις εκλογές. Ο πρώτος, γιατί προβλέπει μια οδυνηρή ήττα, ο δεύτερος γιατί γνωρίζει πως δεν θα τα καταφέρει, όμως ενδεχόμενα μπορεί να υπάρξουν κάποια απρόοπτα και απρόβλεπτα γεγονότα τον Σεπτέμβριο που να μας αναγκάσουν να πάμε σε μια εκλογική αναμέτρηση. Φοβούμαι αυτούς που επενδύουν στο χάος πως θα πυροδοτήσουν καταστάσεις ανάλογες με αυτές του Λονδίνου πρόσφατα ή της Αθήνας του 2008 και τότε, αν αυτό συμβεί, οι εκλογές θα είναι επιβεβλημένες.

Η κατάργηση του ασύλου ήταν επιβεβλημένη από τις ίδιες τις καταστάσεις.
Αυτό που έγινε χθες στη Βουλή ήταν επιβεβλημένο από τους ίδιους τους καιρούς. Για χρόνια τώρα η αριστερά νεμόταν το χώρο της ανώτατης παιδείας επιβάλλοντας πλασματικές πλειοψηφίες. Το άσυλο έπρεπε να καταργηθεί από την στιγμή που χρησίμευε ως εργαλείο για παραβατικές ενέργειες. Σας θυμίζω τα γεγονότα της Αθήνας το 2008 όπου το κέντρο επιχειρήσεων των λεηλασιών και καταστροφών υπήρξε το Πολυτεχνείο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για Πανεπιστήμια, για Παιδεία με αυτές τις καταστάσεις. Το ΠΑΣΟΚ άργησε να το καταλάβει αυτό. Έπρεπε προ πολλού να είχε ψηφίσει την κατάργηση του άρθρου 16. Τώρα, έστω και καθυστερημένα, ήρθε να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος που τόσο μας ταλαιπώρησαν.

Ο κ. Βενιζέλος είναι ευφυής αλλά…ένας.
Ο κ. Βενιζέλος είναι εκ των ευφυέστερων ανθρώπων ανάμεσα στους 300 της Βουλής. Είναι άνθρωπος με ανοιχτούς ορίζοντες και αγωνίζεται αυτή την στιγμή για την σωτηρία της Ελλάδας. Είναι λοιπόν φυσικό η ΝΔ να έχει συγκεντρώσει τα πυρά της εναντίον του. Εγώ αντίθετα δεν το κάνω αυτό. Αναγνωρίζω την κρισιμότητα των καταστάσεων και θέλω να βοηθήσω, όχι τον κ. Βενιζέλο, την πατρίδα μου.
Από αυτή την προσπάθεια όμως είναι φυσικό να έχει χάσει ο κ. Βενιζέλος ένα μέρος του “κεφαλαίου” του, εφόσον δυστυχώς η Οικονομία δεν μπορεί να είναι έργο ενός μόνον ανθρώπου. Και στην συγκεκριμένη στιγμή αυτό συμβαίνει. Δυστυχώς δεν μπορεί και δεν φτάνει ένας μόνον άνθρωπος. Πρέπει να πάμε όλοι, να συντρέξουμε για την σωτηρία της πατρίδας.

Οι συντεχνίες είναι ο κακοήθης όγκος της ελληνικής κοινωνίας.
Αναρωτιέστε πως θα μαζευτούν τα έσοδα από τις Οικονομικές υπηρεσίες. Όταν εγώ μιλούσα μέσα στην Βουλή και κατήγγειλα το “αλισβερίσι” που γινόταν από υπαλλήλους για να τοποθετηθούν επικεφαλής συγκεκριμένων ΔΟΥ, κανείς δεν έδινε σημασία στα λόγια μου. Είδατε όμως πως υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που δεν κάνουν την δουλειά τους, επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι που θα πρέπει να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα. Ο “κακοήθης όγκος” της ελληνικής κοινωνίας είναι οι συντεχνίες και τα προσωπικά συμφέροντα.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο σενάριο.
Αυτό που με ανησυχεί είναι πως δεν υπάρχει ένας έστω και υποτυπώδης σχεδιασμός για την επόμενη μέρα στην περίπτωση  – το απεύχομαι αλλά είναι και αυτό ένα ενδεχόμενο – που η Ελλάδα οδηγηθεί εκτός Ευρωζώνης.
Πιστεύω πως πρέπει να υπάρξει ένας σχεδιασμός. Mία ομάδα η οποία θα αντιμετωπίσει άμεσα μια τέτοια κατάσταση, αν προκύψει. Είναι προτιμότερο να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο παρά να “ξορκίζουμε το κακό”.

Μας έφυγε από τα χέρια το τραπεζικό σύστημα.
Ο κ. Προβόπουλος έχει ευθύνες και θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις  για τον τρόπο που αυτή την στιγμή οι Τράπεζες δεν είναι πια ελληνικές. Ελέγχονται από την Κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα έχοντας επισφάλειες στο 30%. Είναι κάποια πράγματα που ο κ. Βενιζέλος θα κληθεί να μου απαντήσει στην Βουλή σε ερώτησή μου, για το πώς δηλαδή αφήσαμε να φύγει το τραπεζικό σύστημα από τα χέρια μας.

Πεντακομματική Βουλή και στις επόμενες εκλογές.
Αν γίνουν εκλογές προβλέπω πως θα έχουμε και πάλι μια πεντακομματική Bουλή με τα υπάρχοντα αυτή τη στιγμή κόμματα μέσα στο Κοινοβούλιο, ίσως με κάποια αλλαγή στη σειρά δύναμής τους.
Σίγουρα όμως δεν προβλέπω να υπάρχει αυτοδυναμία από κάποιο από τα δύο κατεστημένα κόμματα και εκεί είναι που υποστηρίζω πως το μήνυμα των επόμενων εκλογών θα είναι μια οικουμενικής αντίληψης κυβέρνηση.

Ανοικτή πρόσκληση στη ΔΕΘ στις 14 Σεπτεμβρίου.
Θα βρίσκομαι στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης στις 14 Σεπτεμβρίου. Όπως κάθε χρόνο θα συναντηθώ με μέλη της διοίκησης της ΔΕΘ, θα επισκεφθώ ορισμένα περίπτερα της Έκθεσης, θα δώσω μια Συνέντευξη Τύπου και το απόγευμα της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στο Βελλίδιο Μέγαρο, χωρίς προσκλήσεις, με ανοικτές τις πόρτες, θα μιλήσω στους φίλους του Κόμματός μας για τη δική μας ριζοσπαστική πρόταση εξόδου από την κρίση και σωτηρία της πατρίδας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου