Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Σύγκρουση «Παραγωγικού» με «Λογιστικό» Κεφάλαιο

Στις μέρες μας ζούμε την κορύφωση μιας σύγκρουσης Κεφαλαίου πού γεννήθηκε το 1971 με την κατάργηση του «κανόνα χρυσού» του Μπρέντον Γούντς από τις Η.Π.Α.

Ουσιαστικά τότε έχουμε την αποδέσμευση των νομισμάτων από πραγματικές αξίες όπως ο χρυσός και άρα και από την παραγωγική διαδικασία και τα αγαθά, ξεκινώντας την διαδικασία του πληθωριστικού χρήματος χωρίς πραγματική αξία.


Σταδιακά σ'αυτές τις 4 δεκαετίες περνάει η συσσώρευση του πλούτου από τούς βιομηχάνους και τούς εμπόρους- εφοπλιστές (Παραγωγικό Κεφάλαιο) στους τραπεζίτες και τους χρηματιστές (Λογιστικό Κεφάλαιο).

Ήδη στις Η.Π.Α. έχουν νόμο πού απαγορεύει την παραγωγή κρέατος και λαχανικών για ίδια χρήση με το πρόσχημα της δημοσίας υγείας και προσπαθούν να τον εισάγουν και στην Ε.Ε. με στόχο βέβαια την πλήρη εξάρτηση των λαών ακόμα και σε θέματα επιβίωσης από το χρήμα (υβρίδια κ.λ.π).

Όπως είπαμε αυτή η σύγκρουση στις μέρες μας κορυφώνεται κάνοντας την αρχή της το καλοκαίρι του 2008 με την τραπεζική κρίση των Η.Π.Α. και από τότε μέχρι σήμερα αντιλαμβανόμαστε έναν ολοένα και περισσότερο διογκούμενο εκβιασμό των μεγαλοτραπεζιτών και των χρηματιστών, προς τις ίδιες τις πολιτικές ηγεσίες και τα κράτη κυρίως της δύσης ( οίκοι αξιολόγησης ) πού καταστρέφουν ολόκληρες οικονομίες μόνο και μόνο για να διασφαλίσουν και να αυξήσουν τα πλασματικά τους κεφάλαια και το ληστρικά τοκογλυφικό τους κέρδος που φτάνει τα 1500-2000% και σε πολλές περιπτώσεις (στοιχήματα) ξεπερνάει και αυτό.

Σ'αυτές τις συνθήκες το «Παραγωγικό Κεφάλαιο» είναι πλήρως υποδουλωμένο στους τραπεζίτες και τούς χρηματιστές οι οποίοι μέσα σε μία ώρα μπορούν μέσο του δανεισμού και τού χρηματιστηρίου να καταστρέψουν κολοσσούς πολυεθνικών εταιρειών.

Οι φοβικές δυτικές κυβερνήσεις ως «ανδρείκελα» και «υποτελείς» των εκφραστών του «Λογιστικού Κεφαλαίου» προσπαθούν να ψελλίσουν υποτιθέμενες αντιδράσεις, από την μία, και από την άλλη φτιάχνουν νόμους, πού δένουν οριστικά τον άνθρωπο αποκλειστικά με το χρήμα καταργώντας και την παραμικρή ελευθερία βούλησης.

Βέβαια δεν φτάνουν ποτέ στην ρίζα του κακού.

Η πραγματική λύση μπορεί να δοθεί μόνο με μια «φαινομενική επιστροφή στο παλιό».

Δηλαδή την επαναφορά του «κανόνα χρυσού» του Μπρέντον Γούντς, την επανασύνδεση των νομισμάτων με πραγματικές αξίες.

Λέμε φαινομενική διότι τα παραγόμενα κεφάλαια στην σημερινή εποχή θα είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερα από εκείνα των 3 πρώτων δεκαετιών μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο μίας και στις 4 τελευταίες δεκαετίες έχουν συντελεστεί τεράστια τεχνολογικά άλματα πού μπορούν βάζοντάς τα μέσα στην παραγωγική διαδικασία να εξασφαλίσουν και τα υπερκέρδη των μεγιστάνων αλλά και την ευημερία και ευμάρεια των κρατών της γης και των λαών τους.

Να πούμε εδώ ότι μόνο το 15-20% των τεχνολογικών επιτευγμάτων έχουν παγκόσμια ενσωματωθεί στην παραγωγική διαδικασία αλλά και στις υπηρεσίες (ιατρική κ.α).

Το αδηφάγο τέρας του κέρδους σε συνδυασμό με την ανθρώπινη απληστία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό όλων των δομών της ανθρώπινης κοινωνίας έτσι όπως την γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Αυτό ακριβώς είναι που έχουν ως στόχο οι «νεοταξίτες» ιθύνοντες εγκαθιδρύοντας την Παγκόσμια διακυβέρνηση, μια διακυβέρνηση πού ως περιεχόμενο και ουσία ήδη υφίσταται δια μέσου της οικονομίας.

Εκείνο που μένει να δούμε είναι το τι μορφή θα πάρει ως εξουσία και ποιος θα είναι ο «ηγέτης».

Αν και αυτό το τελευταίο εμείς οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί πάνω –κάτω το γνωρίζουμε, φρόντισαν γι’αυτό, εδώ και πολύ καιρό οι πατέρες της εκκλησίας μας και οι Άγιοι Της Πίστης μας.

Οι λαοί πλέον δεν έχουν άλλο χρόνο να μείνουν απαθείς και να νομίζουν ότι όλα αυτά γίνονται για άλλους.

Πρέπει να αναλάβουν δράση ώστε οι κυβερνήσεις τους η να πάψουν να είναι φοβικές προς τους «λογιστάδες» η να τις αλλάξουν με νέους ηγέτες.
Ο «καιρός ήγγικεν» η θα δοθεί λύση η η ανθρωπότητα θα μετατραπεί σε ένα ατελείωτο σκλαβοπάζαρο.


ΜΑΡΙΟΛΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου