Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών

Δώδεκα συνεργεία από το ΕΒΕΑ και δύο συνεργεία από την ΕΣΕΕ έχουν ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών που έγιναν χθες το βράδυ σε επιχειρήσεις. Την ενεργοποίηση του νόμου περί αποζημιώσεων, παρά το δύσκολο της οικονομικής συγκυρίας ζήτησε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης, ο οποίος σημείωσε ότι – χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμη η καταγραφή – οι ολοσχερείς ζημιές αφορούν περίπου 40 κτίρια.

Από την πλευρά του ΕΒΕΑ σημειώνεται ότι τα συνεργεία ξεκίνησαν πριν λίγη ώρα την καταγραφή και ενδεχομένως να απαιτηθεί ολόκληρη η μέρα, καθώς οι ζημιές δεν εστιάζονται μόνο στο ιστορικό εμπορικό τρίγωνο της πόλης αλλά έχουν γίνει καταστροφές σε κτίρια και επιχειρήσεις από την οδό Συγγρού μέχρι το Παγκράτι, τα Εξάρχεια και την Πλάκα.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Π. Καρέλλας εξέφρασε τη θλίψη του για τις καταστροφές που σημειώθηκαν σε παραδοσιακά κτήρια του περασμένου αιώνα και σε βιβλιοπωλεία στην πόλη της Αθήνας και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει την ενεργοποίηση του νόμου περί αποζημιώσεων, αναστολή των οφειλών προς το δημόσιο αλλά και την απομάκρυνση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Από νωρίς το πρωί αντίστοιχη καταγραφή έχει ξεκινήσει και από τις ασφαλιστικές εταιρείες για όσες επιχειρήσεις ήταν ασφαλισμένες.
Για τους περισσότερους επιχειρηματίες που μετρούν σήμερα τις ζημιές τους (καταστροφή και λεηλάτηση εμπορευμάτων) δεν ήταν η πρώτη φορά που τους συνέβη κάτι τέτοιο αλλά η δεύτερη ή τρίτη φορά, ενώ σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν σκέφτονται να εξακολουθήσουν να δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας η απάντηση είναι πως δεν είναι σίγουροι.
πηγή: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου