Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ελληνικές σημαίες κάτω από τον Πύργο του Άιφελ

Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες» σήμερα Σάββατο οργανώνεται η μεγαλύτερη κινητοποιήση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην Ελλάδα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Το διαδικτυακό κάλεσμα απευθύνεται στο διεθνές κοινό με αφορμή την οικονομική κρίση και τα οξύτατα προβλήματα στην ελληνική κοινωνία.

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 14:00 έξω από τις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης από το Παρίσι ως τη Ρώμη κι από το Ντίσελντορφ ως τη Μαδρίτη. Αντίστοιχη κινητοποίηση προγραμματίζεται ακόμη και στη Νέα Υόρκη το Σάββατο στο πάρκο Ζουκότι όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.

Τα κοινωνικά δίκτυα με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες» επισημαίνουν ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. 

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!», τονίζεται στις ανακοινώσεις.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στη Γαλλία πριν λίγο καιρό, όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα «Είμαι και εγώ Έλληνας», δημιουργώντας μάλιστα σχετικό διαδικτυακό τόπο ''jesuisgrec.blogspot.com''στο οποίο Ευρωπαίοι υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους. Στο ίδιο site έχει αναρτηθεί και μία αφίσα που επικαλείται την αυθεντία του Ντελακρουά. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον πίνακα του γνωστού ζωγράφου «Η Ελευθερία οδηγεί τον λαό», στον οποίο πλέον αναγράφεται το μήνυμα: «Αλληλεγγύη με την Ελλάδα».

1 σχόλιο: