Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΣ  ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ
ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευ. Βενιζέλο, είχε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης. Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε τα εξής: «Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών ζήτησε να με ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις. Συζητήσαμε επί μακρόν. Του είπα ότι η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει στη διαφορετική εκτίμηση που έχει η Ε.Ε. από την κα Μέρκελ. Του είπα ότι θα αναλάβω μία σειρά επιπλέον πρωτοβουλιών, όπως αυτή που ανέλαβα, για να ξεκινήσει η διαδικασία που είναι σε εξέλιξη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σήμερα, στέλνω μία επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής για να κινητοποιηθούν οι Ομάδες Φιλίας με τις χώρες της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Μάλτας, δηλαδή να χρησιμοποιήσουμε και την κοινοβουλευτική διπλωματία, όσο μπορούμε, και ταυτοχρόνως, θα κάνω μία προσπάθεια στις μικρές “εχθρικές” χώρες, την Εσθονία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία. Πιστεύω ότι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να ξεκινήσει ταυτοχρόνως, μία σειρά επαφών με τους Ομολόγους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν πρέπει να μείνουμε σε μία παθητική στάση, όπως επιμένει η κυβέρνηση. Πρέπει να κινητοποιηθούμε για να μπορέσουμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα αυτές τις δύσκολες ημέρες».

Διονύσης Μποτώνης (ΝΕΤ): Για τη θέση που πήρατε μέσα στη Βουλή την περασμένη Κυριακή, αισθάνεστε ότι έτσι έπρεπε να πράξετε και σήμερα; Αν γινόταν η ίδια ψηφοφορία πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα είχαμε;

Γ. Καρατζαφέρης: «Νομίζω ότι είναι πλήρης η δικαίωση με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ευρώπη. Ακούω από τα στόματα μεγάλων πολιτικών αντρών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με κάποιους από τους οποίους συνδέομαι από τότε που ήμουν εκεί, να λένε τα ίδια επιχειρήματα που είπα εγώ εδώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Πιστεύω, δε, ότι αν γινόταν η ψηφοφορία αυτήν την Κυριακή, με τις ενδιάμεσες εξελίξεις, δεν θα πέρναγε καν».

Διονύσης Μποτώνης (ΝΕΤ): Πιστεύετε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει από χρεοκοπία και σήμερα που μιλάμε;

Γ. Καρατζαφέρης: «Η Ελλάδα κινδυνεύει αν συνεχίσει να είναι υποχωρητική και παθητική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου