Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ «ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1»

«Διαπίστωσα την αδηφάγο διάθεση που υπάρχει από την μεριά κυρίως των Γερμανών. Τους τελευταίους 3 μήνες εμπεδώθηκε η βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά Γερμανική κυριαρχία. Άλλη είναι η ρότα και η πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Μπαρόζο και του Ολι Ρεν, και άλλη αυτή που ακολουθεί και διατάζει η κ. Μέρκελ.
Είδα ότι καθημερινά αυξάνονται συνεχώς τα βάναυσα υφεσιακά μέτρα που μας ζητούν να ακολουθήσουμε. Αυτό το πράγμα δεν θα μας βγάλει από την κρίση. Θα μας προλάβει η επανάσταση και η εξέγερση του κόσμου που πεινά και υποφέρει. Τα ανέλυσα αυτά και ενημέρωσα εγγράφως και τους άλλους αρχηγούς καθώς και στον Πρωθυπουργό. Έστειλα το τελευταίο διάστημα 3 επιστολές και 2 υπομνήματα στον Πρωθυπουργό. Δεν ήταν μια στιγμιαία έκρηξη η πράξη αγανάκτησης που με έκανε να φύγω από την κυβέρνηση». Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο «Πρωινό ΑΝΤ1» και στον Γ. Παπαδάκη.

Για τις συνεχείς απαιτήσεις και αξιώσεις της τρόικα
Οι συνεχείς αξιώσεις και οι απαιτήσεις της τρόικα είναι προσβλητικές και απαξιωτικές τόσο για το πολιτικό σύστημα της χώρας, όσο και για τον Ελληνικό λαό. Ενώ είχαμε συμφωνήσει καταρχάς οι ισχυρότεροι πολιτικοί άνδρες της Ελλάδας τα μέτρα που θα λαμβάνονταν, έπρεπε να τηλεφωνήσει ο κ. Βενιζέλος στον κ. Τόμσεν για να πάρει την τελική έγκρισή τους…
Τους είπα τον “κακό σας τον καιρό”. Αυτό είναι αδιανόητο. Είδα ότι δεν υπήρχε καμία προοπτική. Δεν μας βγάζει πουθενά αυτή η τακτική της τρόικα. Δεν περπατά αυτό το μνημόνιο.

Για τις δηλώσεις των Προέδρων των πολιτικών Κομμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Οι χθεσινές δηλώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις των ηγετών των σοσιαλιστικών κομμάτων και των πρασίνων της Ευρώπης με δικαίωσαν. Όλοι τους καταφέρονται εναντίον της τρόικας και των αυθαιρεσιών της. Οι προτάσεις της φέρνουν και επιβεβαιώνουν την κρίση και την ύφεση. Δεν εμπεριέχουν καμία προοπτική και σχέδιο για ανάπτυξη του τόπου. Μόνο μέτρα και επιβαρύνσεις που προσθέτουν στην κοινωνική αδικία και βάζουν δυναμίτιδα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής της χώρας μας.
Πρότεινα να φέρουμε όλοι μαζί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το μνημόνιο για να το ακούσουν και να το μελετήσουν όλα τα Ευρωπαϊκά Κόμματα.

Δεν υπήρχαν οι 3 όροι για την αποδοχή του μνημονίου
Για να αποδεχτώ τους όρους μιας τόσο μεγάλης και δυσβάστακτης σύμβασης ύψους 130 δισ, ζήτησα να μου παρασχεθούν οι διαβεβαιώσεις από το Ελεγκτικό Συμβούλιο για το σύννομο της νέας σύμβασης καθώς και από την ΤτΕ αν τελικά θα μας βγάλει από την κρίση και θα λύσει το πρόβλημα μας. Δεν γνωρίζω ακόμα αν είναι σύννομο και με την Συνθήκη της Λισαβόνας.
Δεν έλαβα καμία απάντηση σε αυτά τα αιτήματα μου.

Ο ΛΑΟΣ είναι ένα πατριωτικό κόμμα
Πάντα διέψευδα τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Πάντα μου έδιναν χαμηλότερα ποσοστά τα οποία στη πράξη όμως πάντα διαψεύδονταν. Έπαιρνα πάντα υψηλότερα ποσοστά. Δεν με ενδιαφέρουν τι λένε οι «βαλτοί» ενός συστήματος. Με ενδιαφέρει μόνο τι λέει η συνείδηση μου και το πατριωτικό μου καθήκον. Ο ΛΑΟΣ είναι ένα πατριωτικό κόμμα. Δεν είναι νεοφιλελεύθερο, ή σοσιαλιστικό. Αν ο καθένας δεν μπορεί να παρακολουθήσει τον πατριωτικό λόγο, δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Δεν θα βάλω καμία “καρέκλα” της εξουσίας δεν είναι πάνω από το “σκαμνάκι” της Ελλάδας μας.

Για Βορίδη και Γεωργιάδη
Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Ο ΛΑΟΣ έκανε την μεγάλη επιλογή του με ομόφωνη απόφαση των 125 μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Ομόφωνα η Κεντρική Επιτροπή, επιβεβαιώνει αυτή την πολιτική. Την Τρίτη στην Κ.Ο. ανέλυσα τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούσαμε να παραμείνουμε στη συγκυβέρνηση. Ζήτησα να γίνει ονομαστική ψηφοφορία.
Είχα πει ότι επειδή είναι μια μεγάλη, σκληρή και σημαντική απόφαση αυτό που καλούμεθα να λάβουμε, όσοι από εσάς δεν συμφωνούν, μπορούν να φύγουν τώρα. Φίλοι. Αλλά τώρα, όχι μετά γιατί θα υπάρχει πόνος. Δεν το έκαναν. Θα μπορούσαν να πουν την Τρίτη «διαφωνούμε, γεια χαρά».
Εν τέλει, και οι 15 βουλευτές μου ψήφισαν την πολιτική που πρότεινα, συμπεριλαμβανομένων και των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη.
Δεν ξέρω τι συνέβη στο διάστημα που μεσολάβησε από την Τρίτη το απόγευμα μέχρι την Παρασκευή που έγινε η Συνέντευξη Τύπου. Κάποιοι μιλούν για “βέρτιγκο”, ότι δηλαδή, ίσως τους επηρέασε η γρήγορη ανέλιξη, επέβαλε κάποια άλλη πολιτική και τους έκανε να χάσουν τον προσανατολισμό τους. Δεν θα το ψάξω και ούτε με ενδιαφέρει.
Θεωρώ όμως, ότι όλα αυτά, είναι μια ευτυχής εξέλιξη, γιατί ξεκαθάρισαν τα «α» από τα «β». Τώρα πλέον ξέρουμε ποιοι είμαστε στον πατριωτικό χώρο, ποιοι λέμε «όχι» . Είμαστε πολλοί περισσότεροι γιατί σε αυτούς προστέθηκαν και οι άνθρωποι που είχαν το θάρρος να πουν όχι στα κόμματά τους. Ενισχύεται ο ευρύτερος πατριωτικός χώρος σε όλα τα κόμματα στον ισοπεδωτικό λόγο που απαιτεί και επιβάλει χωρίς πολλές αντιρρήσεις η κ. Μέρκελ.

Δεν αιφνιδίασα κανέναν
Είχα ενημερώσει για τις προθέσεις μου μέσω ειδικού σημειώματος, τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρωθυπουργό. Δεν αιφνιδίασα κανέναν. Είμαι εντάξει με την συνείδηση μου.
Δεν με ενδιαφέρει το χθες όμως. Με ενδιαφέρει η πορεία προς το αύριο. Ατενίζουμε προς το αύριο γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να συμβάλλουμε στη σωτηρία της χώρας μας.
Έχουμε το δικό μας «μνημόνιο» και τις δικές μας θέσεις που ανέπτυξα και στους πολιτικούς αρχηγούς.

Δεν υπάρχει άλλη λύση
Για να σωθεί η Ελλάδα μόνο αν μας δώσουν μια περίοδο 5ετους χάριτος να μην πληρώνουμε τόκους για την αναπροσαρμογή και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Στη συνέχεια, να πληρώνουμε 10 δισ ετησίως μέχρι εξοφλήσεως με επιτόκιο 1%, δηλαδή αυτό που χρεώνει η ΕΚΤ στις τράπεζες.
Θα δημιουργήσουμε έτσι ανάπτυξη, μέσω της οποίας θα μπορούμε να αποπληρώνουμε τις δόσεις μας. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Το υπάρχον μνημόνιο δεν βγαίνει πέρα.

Δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να πτωχεύσει
Δεν πιστεύω ότι θα αφήσουν την Ελλάδα να πτωχεύσει γιατί διανύουν η Γαλλία, η Γερμανία και η Αμερική περίοδο εκλογών. Εάν πέσει μια χώρα θα το πληρώσουν και θα το βρουν στις κάλπες. Θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα ενδιάμεσο δάνειο «γέφυρα» και να προχωρήσουμε.

Για την παρούσα Κυβέρνηση
Φώναζα και καλούσα τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς από τον Νοέμβριο, από την πρώτη κιόλας μέρα, ότι έχουμε μπροστά μας 4 δύσκολους μήνες για να δούμε, να μελετήσουμε και να αποφασίσουμε πως θα χειριστούμε το όλο θέμα και να προβάλουμε προτάσεις και λύσεις. Γιατί έπρεπε να το αφήσουμε την τελευταία στιγμή για να δούμε τι θα κάνουμε κάτω από πίεση; Το άφησε και η ίδια η Ευρώπη για να μας βάλει στο λούκι της τρομοκρατίας και των απειλών άλλη μια φορά. Η Ευρώπη δεν πιστεύει ότι θα πέσουμε. Αυτό το πιστεύει ο «άξονας» της Μέρκελ. Προσπαθούσα να γίνει αυτή η κυβέρνηση δύο χρόνια. Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ήταν ανεπαρκέστατοι.

Το λάθος του κ. Παπαδήμου ήταν ότι έφυγε μεν ο Παπανδρέου, αλλά παρέμεινε η ίδια η κυβέρνησή του. Είπα να κάνει το ανάλογο του Μόντι στην Ιταλία, δηλαδή ένα μικρό, σφικτό και ευέλικτο σχήμα από τεχνοκράτες.
Είχα πει ότι θα στηρίξω την κυβέρνηση και ας μην συμμετέχω. Οι άλλοι δύο αρχηγοί μου είπαν ότι η συμμετοχή μου ήταν απαραίτητη. Ήμουν μέσα για να βοηθήσω και περιέσωσα πολλά πράγματα. Δεν θα είχαμε πολλά από αυτά που έχουμε σήμερα, εάν είχα ακόμη στη διάθεση μου 15-20 μέρες. Σταμάτησα πολλά από μια σειρά βάναυσων πραγμάτων όπως ο 13ος και ο 14ος μισθός που ήταν στη «γκιλοτίνα» για να κοπεί. Διασώθηκαν. Είπα στη τρόικα ότι με τα ταξί δεν μπορεί να προχωρήσει. Χρειαζόμαστε κοινωνική ειρήνη σε όλη την χώρα και όχι φασαρίες και προβλήματα.

Ψήφισα μόνο το άρθρο 1 του πρώτου Μνημονίου
Ψήφισα μόνο το άρθρο 1 του πρώτου Μνημονίου για να εκταμιευτούν τα χρήματα. Δεν ψήφισα το Μεσοπρόθεσμο όπως έπραξε η ΝΔ. Μπήκα στη συγκυβέρνηση για να μπορώ να φρενάρω καταστάσεις και άσχημες εξελίξεις.
Ζητούσαν μειώσεις στις στρατιωτικές δαπάνες. Δεν υπήρχαν κονδύλια για καύσιμα στο στρατό και στο στόλο. Πως θα έφευγαν ξαφνικά από το δημόσιο 150.000 άτομα; Θα καταστρεφόταν η ζωή τους. Ζήτησα να φύγει από την χώρα ο διπλάσιος αριθμός λαθρομεταναστών από όσους θα έφευγαν από το δημόσιο. Έχουμε πλέον την νόρμα της Μέρκελ που δεν έχει υιοθετήσει το Ευρωκοινοβούλιο και η ΕΕ. Διαφωνώ ριζικά με αυτά που γίνονται. Επαναστάτησε η συνείδηση μου. Είμαι Ελληνας. Είμαι πατριώτης. Ο κ. Τόμσεν είναι ανεπιθύμητος στη χώρα μας, είναι persona non grata. Πως είναι δυνατόν να παρακαλάμε για την έγκρισή του όταν συμπεριφέρεται και μιλά τόσο απαξιωτικά, ταπεινωτικά και μειωτικά για την χώρα μας; Δεν μπορώ, δεν ανέχομαι να κάνει κουμάντο αυτός στη πατρίδα μας. Δεν μπορεί να μας απαξιώνει . ΓΙα αυτό το λόγο και δεν δέχτηκα να δω την τρόικα.
Δεν ντρέπονται οι ισχυρότεροι πολιτικοί άνδρες του τόπου να τον παρακαλούν ; Πως θα πάνε στις κάλπες αύριο; Οι Έλληνες πολίτες δεν τους ψήφισαν;

Για τις έγγραφες δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών
Υπήρχε μια επιστολή στο αγγλικό κείμενο που είχε παραληφθεί από το αντίστοιχο ελληνικό, βάσει της οποίας οι Έλληνες πολιτικοί, όσο καιρό θα πολιτεύονταν, δεν θα έχουν δικαίωμα να κάνουν άλλη πολιτική από αυτή που επιβάλει σήμερα η κ. Μέρκελ.
Δεν θα μπορώ να ασκήσω δηλαδή την πολιτική που συμφέρει τον τόπο μου και την πατρίδα μου. Αυτό δεν το κάνουν ούτε ραγιάδες, ούτε «Νενέκοι».
Θέλω να ελπίζω ότι ο κ. Σαμαράς που έχει πράγματι δείξει στοιχεία πατριωτισμού δεν θα αναγκαστεί να υπογράψει την ευτελιστική επιστολή για την Ελλάδα και για το πολιτικό σύστημα.

Πρέπει να μείνουμε όρθιοι
Κανένας εχέφρων Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να διαφωνήσει με την λογική ότι πρέπει να μείνουμε όρθιοι με φρόνημα και να προσπαθήσουμε. Εμείς θα σώσουμε την Ελλάδα. Αυτοί βάζουν προτεραιότητα να εξασφαλιστούν οι δανειστές μας. Να αλλάξουν τα ομόλογα τους με καινούργια ισχυρά 3 Α. Θα δοθούν 30 δισ στις τράπεζες για ανακεφαλαίωση. Μόνο 6 δις θα δοθούν στην Ελλάδα για πληρωμές στην εσωτερική αγορά. Η Ελλάδα τελικά τι θα πάρει; Τίποτα;

Η τελευταία πράξη υποχωρήσεως μου για να συμμετέχω, ήταν η πρόταση μου τις μετοχές που θα πάρουμε από τα 30 δισ που θα δοθούν στις τράπεζες να τις δώσουμε στα Ταμεία. Τα Ταμεία που έχουν «πεθάνει». Δώστε τους τα 30 δις σε μετοχές για να ανασάνουν λίγο. Μου είπαν «όχι». Θα τα κρατήσουν οι τράπεζες. Σε αυτό διαφωνούσα.

Δεν εμπιστεύομαι την κ. Μέρκελ
Δεν θα μας δώσουν λεφτά. Δεν μας έχουν εμπιστοσύνη. Είναι «μπαταξήδες» αφερέγγυοι, γιατί αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τους οι Ευρωπαίοι. Άλλαξαν την απόφαση τους τις 25 Μαρτίου, 21 Ιουλίου, 26 Οκτωβρίου, 9 Δεκεμβρίου.
Δεν εμπιστεύομαι την κ. Μέρκελ όπως δεν εμπιστεύτηκε ο πατέρας μου τα στρατεύματα κατοχής της Γερμανίας.

Τελευταίες Ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου