Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑ FM

«Ουδέποτε ψήφισα το Μνημόνιο ολόκληρο ως είχε. Ψήφισα μόνο το άρθρο 1 και καταψήφισα όλα τ’ άλλα που ήρθαν και ψηφίστηκαν από την Ν.Δ. Αναφέρομαι στο μεσοπρόθεσμο, τον Εφαρμοστικό Νόμο κ.λπ., τα οποία όπως γνωρίζετε, δεν ψηφίστηκαν από κανένα βουλευτή του ΛΑΟΣ. Αυτά είναι γνωστά σε όλους».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5 Fm.


Φτάσαμε στον Καιάδα
Πάγια θέση μου ήταν ότι αυτά που προέβλεπε το «Μνημόνιο Ι» δεν μπορούν να εφαρμοστούν από μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Πέρασαν 15 μήνες και λίγο πριν πέσουμε ως χώρα στον Καιάδα, αποφάσισαν οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς, να συμφωνήσουν στο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Ακολούθησαν οι γνωστές διαδικασίες, όπου οι δύο πάλευαν τρεις μέρες να συμφωνήσουν. Εν τέλει, όταν κλήθηκα και εγώ, έθεσα τις γνωστές προϋποθέσεις «όχι περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, όχι ευτελισμό στην εθνική μας κυριαρχία και να γίνει επιτέλους κάτι με το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης».
Εν συνεχεία, ζήτησα με μια σειρά επιστολών από τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο να γίνουν κάποια πράγματα. Τίποτε δεν έγινε. Όσο το πράγμα βάθαινε και μιλούσαμε πλέον για λεηλασία της ζωής των Ελλήνων και είπαν για Βρετανικό Δίκαιο, εγώ σήκωσα χειρόφρενο. Είπα: «Το πράγμα δεν πάει. Αυτό δεν γίνεται. Να πάμε στο Γερμανικο Δίκαιο. Γιατί δεν πάμε στο Γερμανικό; Αφού η Γερμανία δίνει τα λεφτά. Γιατί όχι στο Γερμανικό; Στο Βρετανικό σου παίρνει τα πάντα ο δανειστής…»
Δεν ξέρω τι κάνει ο κ. Σαμαράς. Ρωτήστε έγκριτους νομικούς, έχουμε πλειάδα στην Ελλάδα, να σας πουν τι σημαίνει ακριβώς Βρετανικό Δίκαιο. Ακόμα και πολεμικά πλοία που θα πιάνουν σε λιμάνι της Ευρώπης, θα μπορούν να κατάσχουν.
Πέσανε αμαχητί! Εγώ φώναζα… Και το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν η απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

Έφυγα εγώ, κάμφθηκαν οι αντιστάσεις
Όταν από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα ο Πρωθυπουργός, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, δίναμε μια μάχη για να σωθούν επικουρικές συντάξεις, κατώτατοι μισθοί κ.λπ., και στις 12 τα μεσάνυχτα συμφωνήσαμε πάνω σε ένα πλαίσιο, πετάγεται ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και λέει: «Να πάρουμε ένα τηλέφωνο τον κ. Τόμσεν να τον παρακαλέσουμε να δεχθεί» Είπα: «Ως εδώ και μη παρέκει. Για χαρά».
Δεν μπορούσα να δεχθώ ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, να παρακαλούμε ένα υπάλληλο της τρόϊκα. Έφυγα. Είπα «Για χαρά»! Αποτέλεσμα; Από τη στιγμή που έφυγα, απελευθερώθηκαν οι αντιστάσεις και πάνε οι επικουρικές, πάνε οι κύριες, πάει και το ΝΑΤ. Αυτή η ισοπέδωση είναι –νομίζω- εγκληματική.

Για την επιστολή προς Βενιζέλο
Έστειλα χθες μια επιστολή στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών, την οποία κοινοποίησα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, τους κυρίους Σαμαρά και Παπανδρέου. Στην επιστολή μου αυτή λέω ότι δεν πρέπει να δεσμεύσουμε τη χώρα για περισσότερα (επαπειλούμενα) μέτρα ύψους 5 δισ. τον Ιούνιο. Μιλάμε για 5 δισ. μέτρα που είναι τα σκληρότερα που έχουν ληφθεί ποτέ και περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο ΙΙ. Είναι μέσα στη συμφωνία. Επίσης ζητώ να μην δεχθούν τη βάναυση ταπείνωση του εφευρήματος των εταίρων μας περί δημιουργίας του «ειδικού λογαριασμού» και της αυξημένης εποπτείας από υπαλλήλους των Ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ. Δεν πρέπει να υποχωρήσετε.

Χρυσή ευκαιρία για τον Παπαδήμο
Νομίζω ότι ο κ. Παπαδήμος έχει μια χρυσή ευκαιρία, την οποία προετοίμασα όλο αυτό το διάστημα. Να κάνει επαφή με τον Μ. Ντράγκι, τον Μ. Μόντι και τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και να συμπτύξει τον όμιλο των χωρών του Νότου. Όταν στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τους είπα να απευθυνθούμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μου είπαν «όχι». Το πήγα μόνος μου, εγκαταλελειμμένος από τους άλλους. Το πήγα μόνος μου. Σήκωσα τη σημαία του ξεσηκωμού, με αποτέλεσμα ο κόσμος να γυρίσει εναντίον της κυρίας Μέρκελ και η Γερμανίδα καγκελάριος να έχει μαζευτεί λίγο. Και όλα αυτά από τις προσπάθειες ενός μικρού κόμματος. Αλλά όταν αγωνίζεσαι για το Δίκαιο, δεν υπάρχει «μικρό» και «μεγάλο» κόμμα.


Για την αποχώρηση του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση.
Αυτά που γράφονται και λέγονται, προέρχονται από αργυρώνητες γραφίδες. Η αποχώρηση του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση δεν έγινε ξαφνικά. Υπάρχουν οι τέσσερις επιστολές και τα δύο memo που έχω στείλει στον Πρωθυπουργό (σ.σ.: από τον Δεκέμβριο του 2011) και εξηγούσα ορισμένα πράγματα. Έδωσα μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή και έληξε εκεί το θέμα.
Δεν μπορούσα να δεχθώ μείωση κατά 400 εκατ. ευρώ στις αμυντικές δαπάνες και να αφήσω το Αιγαίο στους Τούρκους. Ξέρετε πολύ καλά, ότι πριν από λίγο διάστημα, ο στόλος δεν είχε πετρέλαιο να κινηθεί. Και χρειάσθηκε να μεσολαβήσω προσωπικά, δίδοντας τις απαραίτητες εγγυήσεις, προκειμένου την επομένη ημέρα η στόλος να έχει επάρκεια καυσίμων. Δεν μπορώ να αφήσω αφύλακτο το Αιγαίο στους Τούρκους. Αυτό δεν το μπορώ.
Έρχονται και κόβουν 500 ή μήπως 600 εκατ. από την ανάπτυξη. Ποια ανάπτυξη μπορεί να συμβεί όταν κόβουν περί τα 600 εκατ. από τα δημόσια έργα; Ποια μπουλτόζα θα κινηθεί; Αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα πράγματα!
Νομίζετε ότι δεν ήξερα ότι θα μπω στο «σκοπευτικό» της τρόϊκα; Δεν ήξερα τι θα μου συμβεί; Το ήξερα και μάλιστα είχα προειδοποιήσει από την ομιλία μου σε δημόσια εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη ότι με περιμένουν δεινά! Αλλά δεν μπορούσα να υποχωρήσω!

Για τις αποχωρήσεις βουλευτών
Δεν τα ξέρατε; Δεν τα γράφατε στο «ΒΗΜΑ» ήδη, ένα χρόνο τώρα, τι συμβαίνει στο κόμμα; Ποτέ ο Μάκης (Βορίδης) δεν ήταν στο κόμμα. Ήταν περαστικός. Ήταν «τράνζιτ» για κάποιο στόχο τον οποίο είχε. Διαβάστε στο «ΒΗΜΑ» τι έλεγε πριν από ένα χρόνο. Είναι ανάγκη η επανένωση της Κεντροδεξιάς υπό τον Καραμανλή. Αυτός είναι ο σχεδιασμός. Ίσως ο Σαμαράς να μην το έχει αντιληφθεί αυτό, μα αυτός είναι ο σχεδιασμός. Πιστεύω ότι αυτή είναι η εφαρμογή του σχεδίου.
Θυμάστε πολύ καλά, μια Κυριακή, είχα φτάσει μέχρι την διαγραφή του και έτσι υποχρεώθηκε να στείλει εκείνη την επιστολή διάψευσης στην εφημερίδα σας.
Σήμερα στον ΛΑΟΣ έχουμε επιστροφές στελεχών, τα οποία είχαν απομακρυνθεί, εξ αιτίας της συμμετοχής κάποιων άλλων. Όσον αφορά στον κ. Πλεύρη, είμαστε εδώ από τις 9:30 το πρωί και σχεδιάζουμε μαζί την στρατηγική του κόμματος από δω και μπρος.

Για το σημερινό Eurogroup
Είναι τόσο φοβισμένοι που θα πουν «ναι σε όλα» Πρόκειται για άτακτη υποχώρηση. Την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος. Έχουμε πραγματοποιήσει ήδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής. Εμείς δεν φοβόμαστε. Στις συνεδριάσεις μας μιλούν όλοι και όχι μόνο ο Πρόεδρος. Μιλούν όλοι.

Για το ενδεχόμενο προσχώρησης βουλευτών στον ΛΑΟΣ
Δεν συζητώ με κανένα διαγραφέντα. Δεν μου το επιτρέπει το ήθος μου. Το σύστημα θα καταλάβει σύντομα πόσο ιστορικός είναι ο ρόλος του ΛΑΟΣ.

Για την άνοδο της Χρυσής Αυγής
Δεν καταλαβαίνω τι σόι πατριωτικό κόμμα είναι αυτό που δεν μιλά ούτε καταγγέλλει τη σφαγή στο Δίστομο, ούτε τις γερμανικές αποζημιώσεις. Δεν λέει τίποτε για την Γερμανία. Όταν με το καλό βγουν στις τηλεοράσεις και μιλήσουν, τότε ο κόσμος θα καταλάβει τι γίνεται.

Για την επομένη των εκλογών
Εμείς είμαστε το κόμμα της συνέπειας. Της απόλυτης συνέπειας την οποία υπηρετούμε. Κι αν εμείς δεν παίξουμε το δικό μας ρυθμιστικό ρόλο, δηλαδή δεν έχουμε το ποσοστό εκείνο που θα μας επιβάλει το ρυθμιστικό ρόλο τότε θα έχουμε ξανά κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ –Νέας Δημοκρατίας . Αλλά πάλι ΠΑΣΟΚ. Ας το καταλάβουν όλοι όσοι σκέπτονται τον τόπο αν θέλουν ξανά κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ Νέας Δημοκρατίας. Εμείς λέμε ότι είμαστε εδώ παρόντες κι αύριο κυβερνητική δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου