Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ EXTRA 3 (20/2/2012)

«Η ρεαλιστική πρόταση του ΛΑΟΣ για την ουσιαστική λύση του προβλήματος του χρέους της χώρας είναι να μας δοθεί μια 5ετής περίοδος χάριτος απαραίτητη για την υλοποίηση των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας, εφαρμογή του «Σχεδίου Μάρσαλ», που προβλεπόταν στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου για να ανασυγκροτηθεί και να ανακάμψει η οικονομία, καθώς και πάγια ετήσια πληρωμή 10 δισ. μέχρι αποπληρωμής του χρέους μας με επιτόκιο 1%. Αυτό το πράγμα δεν βγαίνει. Το υπάρχον σχήμα είναι ατελέσφορο». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του EXTRA 3 και στον δημοσιογράφο Άκη Παυλόπουλο.


Γιατί έφυγα από την κυβέρνηση
Μου ζητούσαν να αποφασίσω μέσα σε μια ώρα και να υπογράψω μέτρα που θα δεσμεύσουν την χώρα μας για τις επόμενες δεκαετίες.
Δεν άλλαξα στάση την τελευταία στιγμή. Δεν ικανοποιήθηκαν οι όροι και οι διαβεβαιώσεις που είχα ζητήσει να λάβω και είχα θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετέχω στην κυβέρνηση.
Η πρότασή μου ήταν να ενισχύσουμε και να «προικίσουμε» τα Ασφαλιστικά Ταμεία με 30 δισ., γιατί έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από την κατοχή ελληνικών ομολόγων. Ήταν ευτελιστικό να ζητούμε οι 5 πιο ισχυροί πολιτικά άνδρες της χώρας από τους υπαλλήλους της τρόικα να συμφωνήσουν σε αυτό το οποίο είχαμε συμφωνήσει.

Συνεπής η στάση του ΛΑΟΣ
Ψηφίσαμε μόνο το άρθρο 1 του πρώτου Μνημονίου για να πάρουμε τα λεφτά. Δεν ψηφίσαμε το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο που έκανε η ΝΔ.
Είχα ενημερώσει και έχω αποστείλει συνολικά 4 επιστολές και δύο υπομνήματα προς τον Πρωθυπουργό με τις οποίες εξέφραζα τις διαπιστώσεις, ανησυχίες και ενδοιασμούς μου αναφορικά με την εξέλιξη των πραγμάτων.
Δεν θα μας δώσουν λεφτά οι Ευρωπαίοι με τη νέα δανειακή σύμβαση. Θα δεσμευτούν κάποια λεφτά της Ε.Ε. για να εξοφλούνται τα δάνεια καθώς θα δοθούν και 30 δισ. για τις τράπεζες. Δεν έχουν δεσμευτεί ότι δεν θα ακολουθήσουν και άλλα νέα μέτρα.
Μας στήνουν μια μεγάλη παγίδα. Πάνε να μας πάρουν όλο τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας. Θέλουν να πάρουν την ΔΕΠΑ, την ΔΕΣΦΑ και την ΑΟΖ. Αυτό είδα εκεί μέσα ότι πάνε να μας τα πάρουν ξεκάθαρα όλα οι Γερμανοί. Αυτό το «ξεβράκωμα» δεν το δέχομαι. Ας με διαβεβαιώσει ο κ. Παπαδήμος ότι ο,τιδήποτε βρεθεί στην ΑΟΖ θα παραμείνει στα χέρια της χώρας μας.
Με απογοήτευσε η όλη φοβική κατάσταση που επικρατεί στη κυβέρνηση. Πρότεινα τον κ. Παπαδήμο γιατί ήξερα ότι ήταν τεχνοκράτης. Δεν ήξερα όμως ότι οι πολιτικοί αρχηγοί ήταν με «πάμπερς». Με απογοήτευσαν τα φοβικά σύνδρομα του κ. Σαμαρά και του κ. Παπανδρέου.

Μονόδρομος οι εκλογές
Όπως έχει εξελιχθεί σήμερα η κατάσταση, «θρύψαλα», με τα κόμματα διαλυμένα, δεν μπορεί να έχουμε 60 βουλευτές ανεξάρτητους και να μην είναι εντεταγμένοι κάπου. Βλέπω ότι ο κ. Σαμαράς «κώλωσε». Δεν περνά τους βουλευτές του πειθαρχικό συμβούλιο. Θέλει να το μαζέψει. Το «ζύγισε». Φοβάται μήπως του συμβεί κανένα κακό. Είχα ακούσει ότι θα γινόταν πειθαρχικό συμβούλιο εντός της εβδομάδος. Γιατί δεν έγινε; Εκτιμώ ότι θα τους μαζέψει όλους πίσω. Ακούγονται επιστροφές. Θα το κάνει «γαργάρα».

Για το Σκοπιανό
Δεν υπάρχει για εμάς η λέξη «παράγωγο» αναφορικά με την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων. Να πάμε σε δημοψήφισμα για αποφανθεί ο Ελληνικός λαός οποιοδήποτε όνομα και να αποφασίσουν στις συνομιλίες.

Φέραμε Νόμο για το παρεμπόριο
Φέραμε Νόμο για το παρεμπόριο, αλλά δυστυχώς, τον κρατά στα συρτάρια του ο κ. Πετσάλνικος. Ο ΛΑΟΣ πρότεινε να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε διπλάσιο αριθμό λαθρομεταναστών από τον αριθμό αυτών που θα απολυθούν από την τρόικα για να φύγουν από την χώρα και να πάνε στο Βερολίνο.

Για το ενδεχόμενο προσχωρήσεως ανεξαρτητοποιημένων βουλευτών της ΝΔ στο ΛΑΟΣ
Έχω άλλο ήθος. Δεν κάνω τέτοια πράγματα.

Για τις μετεκλογικές εξελίξεις
Εκτιμώ ότι έχει δρομολογηθεί ήδη μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Στο ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών έχω πόρτα, έχω διεύθυνση και τηλέφωνο. Αλλά, θα είμαι πολύ «κουμπωμένος».
Πιστεύω ότι μπορώ να συνυπάρξω με οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κόμμα. Είμαι Ευρώπη, δεν το αλλάζω. Δεν είμαι όμως Ευρώπη των πολυεθνικών, αλλά Ευρώπη των εθνών. Για αυτό τον λόγο ήμουν και Αντιπρόεδρος στην ομάδα των ευρωσκεπτικιστών. Έχω μια συγκεκριμένη πορεία συνέπειας. Εάν πρόκειται να πουν όμως να υπηρετήσω αυτό το Μνημόνιο δεν θα το κάνω.

Για τις διαγραφές βουλευτών
Δεν υπάρχει εσωστρέφεια στο ΛΑΟΣ. Όταν είσαι πάνω σε ένα αερόστατο και θέλεις να ανέλθεις σε υψηλότερα επίπεδα πρέπει να ρίξεις «έρμα», να ρίξεις τα «βαρίδια». Νομίζω ότι δεν ήσαν πάρα πολύ χρήσιμοι στο κόμμα με την πολιτική που έκαναν τα συγκεκριμένα στελέχη του ΛΑΟΣ που διαγράφησαν. Δεν με ενδιαφέρει τι έκαναν οι βουλευτές. Από την στιγμή που διαγράφτηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο καθένας έχει το δικαίωμα να μαζεύει «αδέσποτα».
Δεν με έχει ενοχλήσει καθόλου η συμπεριφορά του Βορίδη. Τον Άδωνη τον έχω για λύπηση. Δεν με απασχολεί το χθες. Με ενδιαφέρει το αύριο. Με ενδιαφέρει πως θα τα βγάλουμε πέρα και πως θα σωθεί η χώρα.
Ο κ. Σαμαράς ίσως είδε το «τυρί και δεν είδε την φάκα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου