Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ι. Κοραντής: Διαρροή σε ιδιώτη απορρήτων στοιχείων και προσωπικών δεδομένων υπαλλήλων της ΕΥΠ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: 5270/1-2-2012
Προς: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή
Θέμα: Διαρροή σε ιδιώτη απορρήτων στοιχείων και προσωπικών δεδομένων υπαλλήλων της ΕΥΠ
Στις 6-10-2010 το ΔΣ της ΠΟΣΕΥΠ κατέθεσε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, που κοινοποιήθηκε μεταξύ άλλων στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καταγγέλλοντας ότι με εντολή πρωτοβάθμιου Συλλόγου μέλους της (ΣΥΚΕΥΠ) δόθηκαν σε ιδιώτη ορκωτό λογιστή τα βιβλία πρακτικών και ταμείου του ΔΣ της ΣΥΚΕΥΠ ως και το αρχείο εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων και αλληλογραφίας με καταστάσεις περιέχουσες τα πλήρη στοιχεία των υπαλλήλων.
Οι καταγγέλλοντες υπογραμμίζουν το αυτονόητο, δηλαδή  ότι  η κοινολόγηση/δημοσιοποίηση ονομάτων στελεχών της ΕΥΠ αποτελεί παράβαση του Ν. 3649/08 αλλά και του Π.Κ. και τιμωρείται ως ο Νόμος ορίζει.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Ανεξάρτητα από την ενώπιον της Δικαιοσύνης πορεία της ανωτέρω μηνυτήριας αναφοράς που του κοινοποιήθηκε, σε ποιες ενέργειες προέβη κατά λόγον αρμοδιότητος; Ζήτησε κατ’ ελάχιστον ο ίδιος ή μέσω της Διοίκησης της ΕΥΠ , τη διενέργεια ΕΔΕ επί των καταγγελλομένων; Σε καταφατική περίπτωση πότε έδωσε σχετική εντολή, πότε ολοκληρώθηκε αυτή και ποιο ήταν το πόρισμα της; Σε αρνητική περίπτωση, γιατί;
Ο ερωτών
Ιωάννης Κοραντής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου