Και έτσι συνέχισαν οι κακούργοι και καταπατητές της ζωής μας να εκτελούν τις εντολές των καταστροφέων της ανθρωπότητας. Διαστρέβλωσαν τη γλώσσα μας, αποδόμησαν την οικογένεια, περιθωριοποίησαν την Πίστη μας, διώξανε από τα σχολικά βιβλία των παιδιών μας το κάλος της ελληνικής αρχιτεκτονικής, τις παλαίστρες και τα διδάγματα των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων. Για να γκρεμίσουνε τον Πολιτισμό μας που μιλάει για ήθος, για αξιοπρέπεια, για φυλετική αλληλεγγύη, για ηρωισμό και πατριωτισμό.
Φυλακίσανε τον Ελληνικό Πολιτισμό γιατί έπρεπε να ξαρματωθούν από την ενδυμασία του εκπολιτιστή και χρηστού ηγεμόνα της ανθρωπότητος οι Έλληνες. Να μην έχουμε τα πρότερα ερείσματα και τα υγιή πρότυπα αφού έτσι θα γυρέψουμε όσα μας αξίζουν ρίχνοντας στα σκουπίδια τους ολέθριους δεσμώτες. Ο Κίσινγκερ είχε διαγνώσει την συνθήκη επικρατήσεως του νεοταξισμού και την είχε βάλει ως στόχο του εσμού του.
Κι όλα αυτά για να μην λάμψει η μεγάλη αλήθεια που λέει ότι ο Πολιτισμός είναι Έλληνας. Έναν πολιτισμός που ταξίδεψε ως τα πέρατα της οικουμένης μέσα από τις εμπορικές και εκστρατευτικές περιπλανήσεις των αρχαίων και βυζαντινών προγόνων μας που έβαλαν στη ζωή άλλων κοινωνιών τους χρυσούς ελληνικούς κανόνες και την λαλιά δομημένης πολιτείας κι όχι το αίμα και τη σκλαβιά όπως οι «περιούσιοι» και κάκιστοι νεοταξίτες αντιγραφείς μας.
Και στη γειτονιά μας σκορπίσαμε το ανέσπερο φως της Ορθοδοξίας με την ακούραστη διδαχή Ελλήνων Αγίων που δώσανε από κοντά το δικό μας αλφαβητάρι. Για να δούμε κάποιους «γείτονες» κατόπιν μπροστά μας σαν αγριεμένα τσακάλια να μας τρίζουν τα δόντια γιατί ξεχάσαμε μαζί με το ευαγγέλιο του Θεού και το λόγο της σοφίας να κρατήσουμε το ξίφος γερά.
Παλιότερα όμως, τον καιρό που οι Έλληνες είχαν σκλαβωθεί στους Τούρκους και τα λοιπά ενεργούμενα της παγκόσμιας λαίλαπας, στο Εικοσιένα και στους Βαλκανικούς Πολέμους το ξίφος στήριξε το Ελληνικό Έθνος και τον Έλληνα Πολιτισμό. Αλλά μετά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ήρθαν χρόνοι δίσεκτοι με εμφυλίους, ακρωτηριασμούς της πανώριας Ελληνικής Φυλής και πολιτικάντηδες που φυτέψανε την αμνησία και την αχαριστία στον Έλληνα που αν χρωστούσε κάπου τη λευτεριά του ήταν στην αντρειοσύνη που του φύλαξε καλά μες την καρδιά ο ακοίμητος φάρος δικού του Πολιτισμού.
Σήμερα παρατηρούμε τους «Αμερικανούς» να προσπαθούν να στηρίξουν τη σαθρή τους αυτοκρατορία επάνω στη λάμψη του χρυσού, την φωτιά των όπλων και την καταστροφή των πατρίδων και της Πίστεως προκειμένου να συνταχθούν κάτω από ένα ψεύτικο παγκόσμιο πολιτισμό με ηγέτες υπερεθνικούς και λάτρεις του εαυτού τους. Και από την άλλη η Τουρκία, όντας δημιούργημα της υπερεθνικής συμμορίας, επιχειρεί να υποτάξει τους λαούς που έχει παράνομα βρεθεί κοντά τους με τον υπάνθρωπο οθωμανικό ψευτοπολιτισμό του ιδιόμορφου ισλαμικού «δικαίου».
Και εμείς βρισκόμαστε αιχμάλωτοι και των δύο παραπάνω. Των υπερεθνικών τρομοκρατών της υφηλίου που έχουν βγάλει στο προσκήνιο τους τοκογλύφους λογιστές που προσημειώνουν κράτη με την βοήθεια των εγχώριων πολεμίων της Ελληνικής Φυλής και του Ελληνικού Πολιτισμού. Αιχμάλωτοι εξίσου των απόβλητων της μογγολικής στέπας Τούρκων που θέλουν πολιτικάντηδες και λογιστές να μοιράσουμε μαζί με τη «γείτονα» για λογαριασμό τους μια Ελλάδα στερημένη και ευνουχισμένη από Αξίες και πλούτη. 
Ο Ελληνικός Εθνικοκοινωνισμός είναι η Παράταξη του Ελληνισμού και του Πατριωτισμού. Είναι δηλαδή η Παράταξη του Έλληνα Πολιτισμού που γέννησε την ομορφιά, τη γνώση και τη λεβεντιά μαζί με την αξιοσύνη και την καθοδήγηση της Οικουμένης από αληθινούς Έλληνες Ηγέτες. Κι ακόμη τα αγάλματα, οι Ναοί, η Φιλοσοφία, οι Εκκλησίες μας, η υπεράσπιση της Εθνικής Γης ενός λαού που έχτισε λαούς και γλώσσες στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Είναι η ανάσταση μιας Μεγάλης Ελλάδος που θα σκεπάσει με την επιρροή και την πολιτική παρουσία της τα Ελεύθερα Έθνη. Είναι ο Εργάτης της Πατρίδος και υμνητής του Θεού που δεν προσκυνά αλλά χτίζει έργα σύγχρονα και περικαλλή που προσκυνούν οι άλλοι. Είναι ο Πατριωτισμός που πήρε το σχήμα του ενός και ανυπέρβλητου Έλληνα Πολιτισμού της επερχόμενης Εθνικοκοινωνικής Πολιτείας.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ