Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ζητούν λεφτά από τον … Ράϊχενμπαχ!

Που κατάντησε η χώρα: Την άμεση οικονομική στήριξη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και συνεπώς του συστήματος υγείας της χώρας, ζητούν πέντε φορείς του φαρμάκου από … τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Στην επιστολή τους οι εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας, των φαρμακοποιών και των φαρμακαποθηκάριων τονίζουν ότι είναι ζωτικής σημασίας η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και ζητούν να διατεθεί επειγόντως στον Οργανισμό 1,5 δισ ευρώ, θεωρώντας ότι ειδάλλως μπαίνουν σε κίνδυνο ζωές ασθενών. Επιπλέον, επισημαίνουν ότι η δημοσιονομική στήριξη του ΕΟΠΥΥ είναι μέρος της συμφωνίας που έχει συνάψει η χώρα με τους Ευρωπαίους ελεγκτές και την Ομάδα Εργασίας της ΕΕ για την Ελλάδα.
Την επιστολή υπογράφουν οι πρόεδροι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας (ΣΦΕΕ), του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας (ΟΣΦΕ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Φαρμακαποθηκαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου