Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

«Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο για το PSI»

Στο τελικό στάδιο φτάνουν οι διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες ομολογιούχους για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και ίσως ολοκληρωθούν σύντομα, τόνισε ο αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Επίτροπος Όλι Ρεν.


Το επίπεδο της απομείωσης που θα αποδεχθούν οι πιστωτές αναμένεται να παραμείνει στο 50% που συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, πρόσθεσε, μιλώντας στο Reuters. Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, κάνουν λόγο για ανάγκη ακόμη μεγαλύτερου «κουρέματος» του χρέους μέσω του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI), με τα σενάρια να αφορούν haircut μέχρι και 75%.

Η συμφωνία του Οκτωβρίου προβλέπει τη μείωση της ονομαστικής αξίας ύψους 206 δισ. ευρώ, κατά 50%, δηλαδή κατά 103 δισ. ευρώ, που αναλογεί στο 48,5% του φετινού ΑΕΠ. Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη συμφωνίας, ο Όλι Ρεν είπε: «Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία πρέπει να υπάρξει κατάληξη των διαπραγματεύσεων, όμως φυσικά, όσο το γρηγορότερο γίνει αυτό τόσο το καλύτερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου