Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Ρ/Σ 9 25/05/2011

«Θα κοπούν τα πόδια σε όσους ετοιμάζονται να αποδράσουν έχοντας στις βαλίτσες τους τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού και της Πατρίδας. Θα τους αναζητήσει η Ελλάδα όπως το Ισραήλ τον Αϊχμαν και εγώ θα τους κυνηγώ μια ζωή. Σε περίπτωση δε, που εκποιηθούν εθνικοί πόροι θα γίνει πόλεμος. Προτείνω μια πανστρατιά από εθελοντές, να μπούμε μπροστά και να κάνουμε αντίσταση στην δικτατορία των δανειστών, να συνεννοηθούμε γιατί διαφορετικά η καταστροφή είναι πολύ κοντά»
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Ράδιο 9 και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Δημήτρη Σταυρόπουλο.
Θα κόψω τα πόδια σε όσους ετοιμάζονται να αποδράσουν έχοντας στις βαλίτσες τους τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού και της πατρίδος.
Θα πρέπει να ξέρουν αυτοί οι οποίοι ετοιμάζονται να αποδράσουν έχοντας στις βαλίτσες τους τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού και της ίδιας της πατρίδας, ότι θα τους κοπούν τα ποδαράκια. Δεν θα την γλυτώσουν σαν τους άλλους όπου ήμασταν ανυποψίαστοι. Θα κοπούν ποδαράκια. Γιατί ξεκίνησαν και αυτοί στο ίδιο μαιευτήριο με εμάς, χωρίς μια, μέσα από την διαδικασία της Ελληνικής παράστασης κέρδισαν δισ. τα οποία πάνε να τα απολαύσουν στην Ελβετία. Θα κοπούν ποδαράκια. Και κάποιων εξ αυτών, ακούστηκαν προχθές στη Βουλή, που έχουν έδρα την Ελβετία με 10 Boeing o καθένας. Θα κοπούν ποδαράκια. Θα τους αναζητήσει η Ελλάδα όπως το Ισραήλ τον Άϊχμαν. Να το ξέρουν.
Όσοι κέρδισαν εις βάρος της Ελλάδας θα μείνουν εδώ τώρα και θα βοηθήσουν Εννοώ ξεκάθαρα αυτοί οι οποίοι κέρδισαν εις βάρος της Ελλάδας, ή δια της Ελλάδος, δεν μπορεί τώρα που έχει ανάγκη η Ελλάδα την οικονομική παρουσία τους αυτοί να πάνε στο απυρόβλητο της Ελβετίας και εμείς να καθόμαστε εδώ μέσα στο καμίνι. Θα μείνουν εδώ να βοηθήσουν και δεν θα καούν όπως ο απλός πολίτης, δεν θα τσουρουφλιστούν, σαν τον μη προνομιούχο αλλά θα συμμετέχουν στην όλη προσπάθεια. Αυτό να το καταλάβουν. Όποιος αφαιρεί κεφάλαια από την Ελλάδα είναι εχθρός του έθνους Σήμερα το ξεκινάω από εσάς. Και λέω τώρα από αυτή την ιστορία δεν μπορεί να αποδράσει κανείς, γιατί η Ελλάδα θα τον έχει σημαδέψει. Να το ξέρουμε αυτό το πράγμα. Δεν μπορεί να μένει εδώ ο αδύναμος και ο φουκαράς και να δίνει την μάχη για να εξασφαλίσει μια θέση στον ήλιο με ανεργία ένα εκατ. και κάποιοι να ενθυλακώνουν τα εκατ. και να τα πηγαίνουν έξω, να πτωχεύουν την Ελλάδα. Όποιος αφαιρεί κεφάλαια από την Ελλάδα, για μένα είναι εχθρός του Έθνους. Είτε είναι αυτός, είτε είναι από την άλλη πλευρά ο λαθρομετανάστης που παίρνει τα λεφτά και τα στέλνει στη χώρα του. Να τα ξεκαθαρίσουμε.
Θα γίνει πόλεμος αν η κυβέρνηση δώσει εθνικούς πόρους Το θέμα έχει ως εξής: Τούβλα ας δώσουμε εκεί που φτάσαμε, τα ακίνητα κ.λ.π. αλλά δεν θα πάμε να δώσουμε εθνικούς πόρους. Ο επόμενος πόλεμος θα γίνει για το νερό και εγώ θα πάω να δώσω το νερό, θα δώσω το νικέλιο, θα δώσω τον λιγνίτη; Απ΄ αυτά μπορεί αύριο, αν χρειαστεί, να ξανακάνω τούβλα, δεν θα δώσω πόρους. Και του το είπα και εντός της Βουλής χθες το βράδυ, πήγα στη Βουλή επί τούτου και είπα: «Έχετε υπόψη σας θα γίνει πόλεμος εάν το τολμήσετε αυτό το πράγμα». Για να καταγράφεται όχι μόνο στην συνείδηση αλλά και στα πρακτικά. Είναι πλέον ώρα για συνευθύνη χωρίς προϋποθέσεις και προηγούμενα.
Και ο κ. Βενιζέλος χθες στη Βουλή χρησιμοποίησε τον όρο συνευθύνη. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις. Θα καταλάβει ο κ. Παπανδρέου ότι αυτή η αδύναμη κυβέρνηση και ασύνδετη που έχει, οδηγεί την χώρα στην καταστροφή και αυτόν τον ίδιο στο ίδιο σημείο. Άρα λοιπόν όλα τα κόμματα, όλα: «Έλα εδώ Αντώνη Σαμαρά, μπες μέσα στο παιχνίδι, τι θέλεις, τα οικονομικά, χειρίσου τα. Έλα εδώ Ντόρα, πήγαινε εκεί. Έλα εδώ Κουβέλη πήγαινε εκεί» και να καθίσουμε κάτω εμείς που μπορούμε να συνεννοηθούμε, να ξεκινήσουμε μια νέα πολιτική από την αρχή, χωρίς προϋποθέσεις και προηγούμενα. Τώρα ξεκινάμε. Τι καλύτερο από το να σωθεί η Ελλάδα; Γιατί πράγματι έχουμε μια ιδιότυπη προελαύνουσα δικτατορία των δανειστών. Από εκεί και πέρα τι θα κάνουμε;
Θα κάνουμε ένα τοίχος, θα μπούμε μπροστά, θα κάνουμε μια εθνική αντίσταση ή θα παραδοθούμε;
Εάν δεν αντισταθούμε η καταστροφή είναι μπροστά μας Όταν όμως μας βρίσκουνε μπροστά έναν-έναν-έναν-έναν, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως πρόσωπα εδώ ή στο εξωτερικό μας ¨παλουκώνουν¨. Εγώ λοιπόν τι προτείνω. Μια πανστρατιά και ορμάμε και λέμε: ¨Αυτό θα κάνουμε, αυτό δεν γίνεται, αυτό ναι, αυτό δεν μπορούμε¨. Μια κουβέντα γενική ήτανε, προσέγγισης. Όχι δεν υπήρξε τέτοιο πράγμα διαμοιρασμού υπουργείων, συζήτηση προσέγγισης ήτανε. Όποιος θέλει έρχεται. Έρχεται εθελοντής να βοηθήσει την πατρίδα. Δεν είναι δική μου δουλεία να μοιράσω ρόλους. Αυτή είναι δουλειά του πρωθυπουργού. Από εκεί και πέρα, εάν συνεχίσουμε έτσι, η καταστροφή θα έρθει μέσα σε μήνες, ίσως και σε εβδομάδες.
Με ενδιαφέρει ο ρόλος της Ελλάδας να έχει νικηφόρα αποτελέσματα Αυτό το οποίο βλέπω όχι τον ρόλο ενός εκάστου, τον ρόλο της Ελλάδος. Δεν με ενδιαφέρει εάν θα είναι ο «έξω δεξιά» ή ο «έξω αριστερά» από τον Ολυμπιακό ή το «χαφ» από τον Παναθηναϊκό ή από την ΑΕΚ ο «τερματοφύλακας». Με ενδιαφέρει να μου φέρνει νικηφόρα αποτελέσματα.
Ο Παπανδρέου δεν απέρριψε τη συγκυβέρνηση
Κατά καμία έννοια δεν την απέρριψε την συνευθύνη. Αυτό αφορά το κάθε κόμμα.
Θα μας κάνουν push ups οι δανειστές μας
Το θέμα είναι ότι πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι τον Ιούλιο θα δυσκολευθούμε. Η εκτίμησή μου είναι, ότι θα μας κάνουν «push ups» οι δανειστές. Δηλαδή δεν θα μας δώσουν στην ώρα της την δόση. Θα μας την καθυστερήσουνε 20 με 25 μέρες, θα «βγουν γλώσσες» απ΄ έξω, δεν θα πληρωθούν κάποιοι μισθοί και θ΄ αρχίσει ο κόσμος να λέει αμάν που είναι τα αφεντικά να δώσουν λεφτά. Βλέπω τέτοια αντιδικία. Και γι΄ αυτό λέω να προλάβουμε. Λοιπόν πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί.
Χρειάζεται μια εθνική κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί η διαρροή των κεφαλαίων Πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες από μια εθνική κυβέρνηση. Το θέμα των λαθρομεταναστών είναι κυρίαρχο θέμα και δεν είναι παρανυχίδα για τον τομέα της οικονομίας. Πρέπει να ξέρουμε ότι βγαίνουν από την Ελλάδα περίπου 12 δισ το χρόνο πράγμα που καθιστά αδύνατο τον έλεγχο του ελλείμματος. Από εκεί και πέρα είναι ένα θέμα το οποίο δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε από τη στιγμή που θέλουμε να σώσουμε την πατρίδα. Αυτή τη διαρροή των κεφαλαίων πρέπει οπωσδήποτε να την ελέγξουμε.
Ποιο προβληματισμένος από μένα ο Πρωθυπουργός με το ζήτημα των λαθρομεταναστών.
Θυμίζω ότι ο πατέρας του ήταν μάγος και μπορούσε να ικανοποιήσει τον κάθε συνομιλητή. Δεν ξέρω αν έχει κληρονομήσει αυτή την ευχέρεια ο γιος αλλά, εν πάση περιπτώσει, σε αυτό το θέμα τον είδα ίσως και πιο προβληματισμένο από εμένα. Βεβαίως μακάρι αυτές τις απόψεις που μου διατύπωσε χθες, να τις είχε πει ενάμιση χρόνο πιο πριν όταν είχαμε κάνει το νόμο περί νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών.
Παίρνουμε την καλύτερη βαθμολογία για την υπόθεση της συνευθύνης Εάν τις χθεσινές συναντήσεις τις έβλεπα απλά σαν μια τηλεοπτική εικόνα, δηλαδή σαν Big Brother, θα έλεγα:
«αηδίες». Όταν όμως τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά υποχρεούμαι να εντρυφήσω, να μπω στο μεδούλι και θα έβλεπα και θα άκουγα τι λέει ο καθένας. Από εκεί και πέρα πιστεύω πως θα έπαιρνε την καλύτερη βαθμολογία η δική μας η θέση για συνευθύνη. Γιατί το να πετάμε αόριστες θέσεις και να «πετάμε πέτρες» σε μια τζαμαρία η οποία ήδη είναι σπασμένη, δεν ωφελείται και δεν κερδίζει κανένας.
Τρομαγμένος ο Πρωθυπουργός με τη λαθρομετανάστευση Μου περιέγραψε μια σκηνή που έζησε μια φορά χωρίς τα διακριτικά του πρωθυπουργού και ήταν τόσο τρομαγμένη η περιγραφή που λέω ότι ο πρωθυπουργός νομίζω ότι εν τέλει μπορεί να άργησε αλλά έχει πιάσει το νόημα. Αυτό φωνάζω πάρα πολύ καιρό, δεν χρειάζεται σοφία. Εάν κάποιος πάρει το αυτοκίνητό του 10 η ώρα το βράδυ και πάει δυτικά της πλατείας Ομονοίας αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει ένας άλλος κόσμος. Μου έλεγε χθες ένας άνθρωπος ότι ξεκινώντας από την άλλοτε Via Veneto την Φωκίωνος Νέγρη, για να έρθει προς την Πατησίων, έβλεπε 10 από την Αφρική και έναν μόνο από την Ελλάδα.
Δέχομαι κάθε τι που παραπέμπει στο λαό
Όσο για το δημοψήφισμα. Κάθε τι το οποίο απευθύνεται στο λαό απαγορεύεται να το απομακρύνεις και να το αποκρούεις. Εγώ δέχομαι το κάθε τι που παραπέμπει στο λαό. Θα μπορούσαμε βεβαίως και με μια άλλη σειρά των πραγμάτων να είχαμε απευθυνθεί στο λαό, αλλά από εκεί και πέρα νομίζω ότι υπάρχουν και πολλές άλλες ενέργειες που μπορούν να προηγηθούν.
Για τις σχέσεις με την ΝΔ
Όλοι κάποια στιγμή σοβαρεύουν, ακόμα κι η Συγγρού.
Θα κυνηγάω μια ζωή αυτούς που θα αποδράσουν στο εξωτερικό με Ελληνικά χρήματα Υπήρξαν μεγάλοι και εξαιρετικά πλούσιοι Έλληνες, οι οποίοι έμειναν εδώ. Εδώ έδρασαν, εδώ έβγαλαν λεφτά και έμειναν εδώ. Και θυμάμαι τον ευπατρίδη μιας προηγούμενης γενιάς, τον Μποδοσάκη. Υπάρχουν άλλοι, το επόμενο τζάκι, οι οποίοι έφυγαν, έζησαν στο εξωτερικό, αλλά κουβάλησαν μαζί τους και μεγάλες περιουσίες δημιουργώντας μαύρες τρύπες. Είναι εκείνοι οι οποίοι φοβήθηκαν το 1981 την επέλαση τότε ενός άκρατου σοσιαλισμού που τελικά εξελίχτηκε σε νεοφιλελευθερισμό. Σήμερα μια άλλη ομάδα, βλέποντας τη γενικότερη κρίση ετοιμάζεται να αποδράσει. Αυτό όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Γιατί αν πέρυσι με την φοβία την οποία δημιούργησε ο κος Παπακωνσταντίνου για φορολογία των καταθέσεων έφυγαν 40 δισ, αυτοί μόνοι τους μπορούν να βγάλουν πολύ περισσότερα. Μόνοι τους! Άρα λοιπόν θα δημιουργήσουνε τεράστια αδυναμία στο τραπεζικό σύστημα όπου θα βουλιάξει η Ελλάδα. Άρα λοιπόν, εγώ θα τον αντιμετωπίσω σαν «ρίψασπη» και θα τον κυνηγάω εφ΄ όρου ζωής. Αυτό να το καταλάβουν!
Χωρίς συνεννόηση έρχεται καταστροφή ή εκλογές Αν δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε τώρα, έχουμε δύο πράγματα μπροστά μας: Η καταστροφή, ή εκλογές. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί. Οι εκλογές μετά θα βγάλουν αυτό που τους λέω τώρα. Αν δεν το κάνουν οικειοθελώς, θα αναγκαστούν να το κάνουν με εντολή του λαού. Είναι λίγο ασόβαρο το πράγμα. Δεν μπορούν να καταλάβουν και ο Αντώνης και όλοι οι άλλοι, πρωτίστως ο Αντώνης, γιατί χωρίς αυτόν δεν γίνεται παιχνίδι, ότι αυτή τη στιγμή πάμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που έχει αυτός ο τόπος. Τώρα, το αν το δικό μου κόμμα θα πάρει μία ψήφο παραπάνω ή του Αντώνη θα πάρει πέντε ψήφους παρακάτω, πολύ λίγο ενδιαφέρει την ιστορία.
Η ιστορία απαιτεί να αναλάβουμε ευθύνες
Η ιστορία ενδιαφέρεται να δείξουμε το ανάλογο ανάστημα που απαιτούν οι περιστάσεις. Και το ανάλογο ανάστημα είναι να αναλάβουμε ευθύνες. Κι αυτό είπα και στον Πρωθυπουργό. Του λέω: ¨άκουσε Γιώργο, ύστερα από 50 χρόνια έχεις μία ευκαιρία να σε γράψει η ιστορία όπως και τον Τσαλδάρη. Το μεγαλείο του Τσαλδάρη που 220 βουλευτές παρέδωσε στον Σοφούλη. Εγώ δεν σου λέω να παραδώσεις. Εγώ σου λέω να βάλεις μέσα κόσμο. Αν θέλεις λοιπόν ύστερα από 50 χρόνια τα βιβλία να γράφουν για έναν νέο Τσαλδάρη, είναι η ευκαιρία σου τώρα. Τώρα να το κάνεις. Διαφορετικά σε 3 μήνες θα πάς να βρεις τον Καραμανλή, ίσως είσαι και σε χειρότερη θέση απ΄ τον Καραμανλή. Ίσως σε κυνηγούν να σε ψάχνουν¨ του λέω.
Δύσκολη η περίοδος για τους «διδύμους»
Του είπα: «Γιώργο εγώ δεν έχω γενέθλια σήμερα αλλά έχει αύριο η Βένη. Ξέρω την εκτίμηση που έχεις στη γυναίκα μου», και μου λέει: «Γιώργο να πεις στη Βένη χρόνια πολλά», και του λέω εν συνεχεία, «παρότι όμως για τους διδύμους δεν είναι μια καλή περίοδος¨. Είναι κι ο ίδιος κι ο Σαμαράς δίδυμοι. ¨Αμάν μου λέει, που το ξέρεις αυτό»; Και του απεκάλυψα την πηγή. Ότι ο Αποστολάτος ασχολείται πάρα πολύ μ΄ αυτά τα θέματα και μου ΄χει κάνει τα ανάλογα σεμινάρια.
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και χρόνια πολλά στην σύζυγό μου την Βένη Η Βένη έχει γενέθλια σήμερα και θέλω μέσα απ΄ τα δικά σας ερτζιανά να της πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και χρόνια πολλά. Δεν ισχύει ότι πίσω από κάθε άντρα που τρέχει είναι μια γυναίκα. Δεν είναι πίσω, είναι δίπλα. Γιατί έτσι πρέπει.
Ο άντρας υποχρεούται να κάνει μια καλή επιλογή όταν θα παντρευτεί.
Ο άντρας υποχρεούται μία φορά να κάνει καλή επιλογή. Όταν αποφασίζει ποια θα παντρευτεί. Από κει και πέρα, η καλή επιλογή του φέρνει τις υπόλοιπες καλές επιλογές στη ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου