Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΛΑΟΣ: Στάση αναμονής για τη συναίνεση

Στάση αναμονής τηρεί ο ΛΑΟΣ στο θέμα της συναίνεσης, καθώς στέλεχος του κόμματος και στενός συνεργάτης του Γιώργου Καρατζαφέρη, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την συναίνεση είναι να υπάρξει μια πλήρης ενημέρωση από τον πρωθυπουργό, τόσο ως προς την πολιτική που σκοπεύει να προωθήσει, όσο και ως προς τα πρόσωπα που θα κληθούν να την υλοποιήσουν.


    «Στη βάση της πολιτικής νομίζουμε ότι...
μπορούμε να βρούμε σημεία να συζητήσουμε. Κατ'Α αρχήν προέχει η σωτηρία της πατρίδας κι ο ΛΑΟΣ είναι έτοιμος να συμβάλει με τις δυνάμεις του. Αλλά από κεί και πέρα πρέπει η κυβέρνηση να μας πείσει ότι η πρόταση που θα κατεβάσει είναι ρεαλιστική και εφαρμόσιμη - διότι δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία - αλλά και το σχήμα που θα κληθεί να τα υλοποιήσει είναι το κατάλληλο».

    Σύμφωνα με το εν λόγω στέλεχος, το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα δεν πείθει τον ΛΑΟΣ ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες.

    «Το παρόν υπουργικό σχήμα δεν μας πείθει. Του δώσαμε μια ευκαιρία και τη σπατάλησε - αποδείχθηκε αδύναμο και απρόθυμο να υλοποιήσει το πρόγραμμα. 'Αρα, λοιπόν, με το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα ξέρουμε πως ο,τιδήποτε και αν αποφασιστεί δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. Από κει και πέρα θα περιμένουμε να ακούσουμε από τον πρωθυπουργό τις προθέσεις του».

    Ο ΛΑΟΣ αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στα πρόσωπα που θα κληθούν να υλοποιήσουν τις πολιτικές, που έχει ανάγκη ο τόπος για να αντιμετωπίσει την κρίση και εκτιμά ότι «εάν πάμε με τα ίδια πρόσωπα δεν τίθεται θέμα, γιατί έχουν αποτύχει πλήρως».

    Το εν λόγω στέλεχος υποστηρίζει - απηχώντας τις απόψεις του Προέδρου του κόμματος - ότι καθένας εκ των υπουργών «κάνει τις προσωπικές του πολιτικές και δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα. Το θέμα είναι να μας πει ο κ. Παπανδρέου τι θέλει να κάνει και με ποια πρόσωπα θα υλοποιήσει ποιες πολιτικές. Δεν συζητάμε τίποτα από την στιγμή που δεν αλλάζουν πρόσωπα».

    Τέλος ο ΛΑΟΣ κρίνει την παρέμβαση του Προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ- ο οποίος κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να προσφέρουν συναίνεση- «άκρως προσβλητική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου