Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Απειλούν τη ζωή διευθύντριας νοσοκομείου...Επειδή αποκάλυψε υπόθεση παράτυπων συνταγογραφήσεων

Απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αποκαλύπτει πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας, όπου γιατρός φαίνεται ότι συνταγογραφούσε φάρμακα ειδικών περιπτώσεων χωρίς τις αντίστοιχες ενδείξεις και εξετάσεις. Απειλές κατά της ζωής της δέχεται η διευθύντρια του Νοσοκομείο, κα Ιουλία Μαρκούλα, η οποία συνεργάστηκε για την αποκάλυψη του σκανδάλου.
Όπως προκύπτει από το πόρισμα ....
του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, ιατρός του εν λόγω νοσοκομείου χορηγούσε τα τελευταία χρόνια συνταγές με ερυθροποιητίνες ένα φάρμακο που μεγάλου κόστους το οποίο βάσει της κείμενης νομοθεσίας δεν χορηγείται αν δεν υπάρχουν εγκεκριμένες ενδείξεις και με αυτό τον τρόπο επιβάρυνε το δημόσιο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Εντύπωση προκαλούν ευρήματα του πορίσματος σύμφωνα με τα οποία τα σκευάσματα που χορηγούσε ο ελεγχόμενος ιατρός είναι εγκεκριμένα μόνο για νοσοκομειακή χρήση, εν τούτοις ο ίδιος δεν δίσταζε να τα χορηγεί σε ασθενείς για εξωτερική χρήση εκθέτοντας τους σε σοβαρούς κινδύνους, ενώ παράλληλα πολλές από τις συνταγογραφήσεις του βασίζονταν σε αποτελέσματα ιατρικών εργαστηριακών εξετάσεων αμφιβόλου εγκυρότητας. Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η δραστηριότητα του συγκεκριμένου ιατρού, ο οποίος προσδοκώντας σε ιδία οφέλη, έθετε κατά συρροή την ζωή των ασθενών σε κίνδυνο και μάλιστα σε ένα νοσοκομείο μιας ευαίσθητης ακριτικής περιοχής που μεταξύ άλλων εξυπηρετεί και τις ανάγκες των μειονοτικών κατοίκων από τα κοντινά χωριά της Βορείου Ηπείρου.
Μάλιστα όλα αυτά σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα , το οποίο τον τελευταίο χρόνο κατάφερε ,παρά τις σημαντικές δυσκολίες, να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του αυξάνοντας τα έσοδά του από τα νοσήλια κατά 361.412,72 ευρώ, δηλαδή κατά 10,5 % σε σχέση με το 2009.
Το αποτελέσματα του πορίσματος έχουν αποσταλεί μεταξύ άλλων στον Υπουργό Υγείας κ.Ανδρέα Λοβέρδο, στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας και στο ΣΔΟΕ, ενώ σε επικοινωνία μας με το Υπουργείο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση για το περιστατικό. Ωστόσο πληροφορίες που δημοσιεύουν τοπικά μέσα της Ηπείρου, η διοικήτρια του Νοσοκομείου κυρία Ιουλία Μαρκούλα , δέχεται τους τελευταίους μήνες απειλές για την ζωή της σε περίπτωση που δεν παραιτηθεί, την στιγμή που εκείνη όχι μόνο δεν υποκύπτει σε αυτούς τους εκβιασμούς αλλά συνεχίζει ανεμπόδιστα να συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για το ξερίζωμα της διαφθοράς. 

http://www.sofokleousin.gr/archives/74516

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου