«Φώναζε πολύ “κλέφτης, βοήθεια”, τι να έκανα; Επρεπε να σταματήσει να φωνάζει». Η κυνική ομολογία του 27χρονου Han Mamad Harodi για τον θάνατο του Μανώλη Καντάρη στο κέντρο της Αθήνας προκαλεί σοκ. Ο άτυχος άνδρας που δεν πρόλαβε να χαρεί τη γέννηση του μωρού του έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές των αδίστακτων δολοφόνων επειδή έκανε το...
λάθος να κρατάει μία κάμερα και να φωνάξει όταν κάποιοι τον έκλεβαν. Μία απίστευτη πραγματικότητα για το χάος στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας.
Ο άτυχος Μανώλης έσβησε λίγα μέτρα έξω από το σπίτι του γιατί φώναξε «βοήθεια, κλέφτες». Αυτό κατέθεσε ένας Αφγανός φίλος του δράστη που βοήθησε αρκετά την Αστυνομία να λύσει τον γρίφο της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος που ζει και εργάζεται τίμια στη χώρα μας, είδε τον 27χρονο (ο οποίος βρίσκεται τρία χρόνια παράνομα στη χώρα μας) να κρατά στα χέρια του μία κάμερα και, όταν άκουσε στην τηλεόραση τις λεπτομέρειες του άγριου φονικού της οδού Ηπείρου, κατάλαβε αμέσως ότι ο Han Mamad Harodi κρύβεται πίσω από το αποτρόπαιο έγκλημα.
«Για μια κάμερα, ρε μαλ..., σκότωσες έναν άνθρωπο;» τον ρώτησε όταν τον ξαναείδε, για να παγώσει με την απάντηση του 27χρονου δολοφόνου. «Φώναζε πολύ “κλέφτης, βοήθεια”, τι να έκανα;» του είπε εντελώς ψυχρά και εξαιτίας της αντίδρασης αυτής, ο Μανώλης έπρεπε να πεθάνει!
Ο ίδιος μάρτυρας αναγνώρισε στη φωτογραφία που του έδειξαν οι αστυνομικοί και τον 20χρονο συνεργό του, επίσης Αφγανό Neiamatullah Shirzad, ο οποίος βρίσκεται εδώ κι ενάμιση χρόνο παράνομα στην Ελλάδα. «Αυτός είναι ένας μικρός Αφγανός που κάνουν παρέα και δουλειές μαζί, δηλαδή κλέβουν» είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς που αναζητούσαν τους δράστες της άγριας δολοφονίας.
Στο υλικό που κατασχέθηκε γύρω από το σημείο της δολοφονίας έχουν καταγραφεί λεπτό προς λεπτό το μοιραίο ξημέρωμα του Μανώλη Καντάρη και η διαφυγή των δραστών μετά την αποτρόπαια πράξη τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας και από την εκτύπωση των φωτογραφιών που έγινε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, οι δράστες ήταν τρεις και τουλάχιστον μισή ώρα πριν από το φονικό φαίνονται να κινούνται πεζή στην περιοχή γύρω από τις οδούς Μάρνη, 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου. Δευτερόλεπτα πριν από την επίθεση εναντίον του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, και ενώ αυτός περνούσε ανυποψίαστος από την οδό Ηπείρου με κατεύθυνση την 3ης Σεπτεμβρίου, φαίνονται να τον ακολουθούν και οι τρεις σε μικρή απόσταση. Ενας από αυτούς φορά λευκά ρούχα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του φαίνονται στις εκτυπωμένες φωτογραφίες. Τον πλησίασαν στο πεζοδρόμιο και πριν τον αριθμό 59 της οδού 3ης Σεπτεμβρίου τού επιτέθηκαν. Οι κάμερες καταγράφουν τον άτυχο 44χρονο να αντιδρά στην προσπάθειά τους να του αφαιρέσουν την κάμερα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα με μαχαίρι, να του πάρουν την κάμερα και άγνωστο χρηματικό ποσό και να φύγουν βιαστικοί μέσω της οδού Ηπείρου.
ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ Οι δύο Αφγανοί δράστες ενώπιον των αστυνομικών αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στον φόνο. Ομολόγησαν ότι συμμετείχαν στη ληστεία, αλλά την άγρια δολοφονία του Καντάρη τη χρέωσαν στον ασύλληπτο Πακιστανό συνεργό τους. Ισχυρίστηκαν ότι αυτός μαχαίρωσε τον άτυχο πατέρα. Μάλιστα, ο 27χρονος Han Mamad Harodi, παρουσία διερμηνέα, παραδέχθηκε ότι είναι αυτός που πήρε την κάμερα από το θύμα και προσπάθησε αρχικά να την πουλήσει σε ομοεθνή του. Τελικά, την πούλησε στο… χωνευτήρι της Ομόνοιας έναντι 120 ευρώ.
Στην έρευνα της πολυκατοικίας της οδού Μενάνδρου όπου συνελήφθησαν οι δύο Αφγανοί (σχετικό ρεπορτάζ στην επόμενη σελίδα), κατασχέθηκαν τέσσερα μαχαίρια, μία φωτογραφική μηχανή, μία κάμερα, 2.080 ευρώ, καθώς και η λευκή μπλούζα με κουκούλα την οποία φορούσε ο 27χρονος όταν μαχαίρωσε θανάσιμα τον άτυχο Μανώλη.
Τραγική ειρωνεία, στο τσαντάκι του Μανώλη που βρήκαν οι αστυνομικοί δίπλα στο άψυχο σώμα του υπήρχαν 26 εισιτήρια που είχε αγοράσει το θύμα για όλες τις παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Παραστάσεις που δεν πρόλαβε να παρακολουθήσει, όπως δεν πρόλαβε να αντικρίσει το νεογέννητο παιδί του…
Η «Espresso της Κυριακής» τρύπωσε στην πολυκατοικία όπου κρύβονταν οι δύο από τους τρεις αδίστακτους φονιάδες που έσφαξαν τον 44χρονο Μανώλη Καντάρη για 120 ευρώ.
Οι αστυνομικοί μετά τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει εισέβαλαν την περασμένη Πέμπτη σε ένα κτίριο στο κέντρο της Αθήνας. Μέσα στο τετραώροφο οίκημα βρίσκονταν τουλάχιστον 50 λαθρομετανάστες, ανάμεσα στους οποίους και οι δύο Αφγανοί που μαχαίρωσαν με μίσος τον πατέρα τεσσάρων παιδιών όταν αρνήθηκε να τους δώσει τη βιντεοκάμερα.
Με τον φωτογραφικό φακό της «Espresso της Κυριακής» καταγράψαμε τους χώρους όπου έμεναν οι φονιάδες, ενώ μιλήσαμε με ανθρώπους που από την ημέρα του εγκλήματος και μετά αναγκάζονταν να σιωπούν και να μένουν μαζί με τους φονιάδες. Το άντρο των δύο αλλοδαπών βρισκόταν στην οδό Μενάνδρου 77, σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από το σημείο όπου έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα.
«ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ»
Φτάσαμε έξω από την παλιά πολυκατοικία νωρίς το πρωί. Με γρήγορα βήματα μπήκαμε στο εσωτερικό της. Οι περισσότεροι από τους χώρους είναι εγκαταλειμμένοι και παραδομένοι στη φθορά του χρόνου. Η δυσωδία έκανε παντού αισθητή την παρουσία της. Από κάθε δωμάτιο πεταγόταν κι ένας αλλοδαπός. Κάποιοι από αυτούς μας ρωτούσαν τι θέλαμε, ενώ κάποιοι άλλοι έτρεχαν να κρυφτούν. Ο τίτλος του βιβλίου «Ανθρωποι και ποντίκια» του Τζον Στάινμπεκ ταίριαζε γάντι στην εικόνα που αντικρίσαμε.
Οταν ρωτούσαμε για τον 27χρονο Harodi Han Mamad και τον 20χρονο Shirzad Neimatullah, τα στόματα παρέμειναν ερμητικά κλειστά. Οι λίγοι αλλοδαποί που έχουν απομείνει στο κτίριο μετά την επιχείρηση-σκούπα της Αστυνομίας, που οδήγησε στη σύλληψη των δύο κακοποιών, φοβούνται να μιλήσουν και κρύβονται πίσω από μισόκλειστες πόρτες. Ελάχιστοι έχουν το θάρρος να αποκαλύψουν όσα γνωρίζουν για τους δύο μακελάρηδες, που χωρίς το παραμικρό ίχνος οίκτου έκοψαν το νήμα της ζωής ενός ανθρώπου! Οταν τελικά αποφασίζουν να λύσουν τη σιωπή τους, μιλούν για δύο αδίστακτους ανθρώπους που σκορπούσαν τον τρόμο στους συμπατριώτες τους.
ΝΤΙΛΕΡ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Ο Νασέρι Εμάν από το Αφγανιστάν, ο οποίος ζούσε μέχρι πρόσφατα στην πολυκατοικία της οδού Μενάνδρου, ήξερε τους δύο αδίστακτους δολοφόνους. Τους έβλεπε να έχουν καθημερινό αλισβερίσι με εμπόρους ναρκωτικών στις ρυπαρές σκάλες και στους διαδρόμους του κτιρίου. Οπως αποκαλύπτει μάλιστα, ο ένας από αυτούς είχε συλληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν για εμπόριο χασίς. «Ηταν κακά παιδιά. Συχνά τους επισκέπτονταν κάποιοι στην πολυκατοικία με τους οποίους έκαναν αγοραπωλησίες ναρκωτικών» λέει με σπαστά ελληνικά, προσπαθώντας συγχρόνως να μας πείσει ότι δεν είναι όλοι οι Αφγανοί έτσι: «Γιατί να πληρώσουμε εμείς γι' αυτό που έγινε; Δεν είμαστε σαν αυτούς. Δεν κλέβουν ούτε σκοτώνουν όλοι οι Αφγανοί» λέει παρακαλώντας μας να τον πιστέψουμε.
Στην προσπάθειά μας να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για τη ζωή των δύο φονιάδων αλλά και για το τι έκαναν τις οκτώ ημέρες που έμειναν κλεισμένοι στην πολυκατοικία της οδού Μενάνδρου, πέσαμε πάνω σε έναν 25χρονο αλλοδαπό από το Πακιστάν. Ο Χασάν, όπως μας είπε, έβλεπε τους δύο αδίστακτους φονιάδες του 44χρονου Μανώλη Καντάρη να μπαινοβγαίνουν στην πολυκατοικία. «Ολοι ξέραμε για τις παράνομες δουλειές τους. Όμως, δεν τολμούσαμε να μιλήσουμε γιατί φοβόμασταν».
Ο Μπασίρ Χαουλαντέρ από το Μπαγκλαντές, ο οποίος εργάζεται στο κατάστημα με ψιλικά είδη που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην κρυψώνα των δύο κακοποιών, μας λέει: «Ηρθε η Αστυνομία και τους έπιασε όλους. Ανάμεσά τους ήταν και οι δύο νεαροί από το Αφγανιστάν. Τους δύο δολοφόνους δεν τους ήξερα. Μπαινοβγαίνουν πολλοί εδώ. Κυρίως πρόκειται για ανθρώπους από το Αφγανιστάν που ζουν χωρίς νερό και ρεύμα».
«Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε»
Συγκλονισμένοι είναι οι Ελληνες κάτοικοι της οδού Μενάνδρου που έμαθαν ότι οι αδίστακτοι φονιάδες του Μανώλη Καντάρη κρύβονταν στη γειτονιά τους. «Κάθε μέρα η κατάσταση χειροτερεύει. Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στον δρόμο με τσάντα γιατί φοβόμαστε ότι θα μας επιτεθούν. Εγώ κρύβω τα λεφτά μου στις κάλτσες, σαν τους χαρτοπαίχτες» λέει στην «Espresso της Κυριακής» ο 63χρονος Αντρέας Κοτρώνης, ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής τα τελευταία είκοσι χρόνια. Για τους φονιάδες του Μανώλη Καντάρη μας αναφέρει: «Αυτό που συνέβη στο παλικάρι θα μπορούσε να συμβεί στον οποιονδήποτε. Είναι τραγωδία. Οι φονιάδες ήταν κρυμμένοι δίπλα από τα σπίτια μας».
Η τελευταία εικόνα που κρατάμε είναι από το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 44χρονος πατέρας Μανώλης Καντάρης. Στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, εκεί όπου έχει στηθεί το μνημείο για το άτυχο στέλεχος φαρμακευτικής εταιρείας, περαστικοί στέκονται για μερικά λεπτά και αφήνουν από ένα λουλούδι.
Η κυρία Χριστίνα Φωτοπούλου κοιτάζει με θλίψη τη φωτογραφία του 44χρονου. Οπως λέει, εύχεται οι δράστες της αποτρόπαιης δολοφονίας του 44χρονου Μανώλη Καντάρη να τιμωρηθούν παραδειγματικά για την πράξη τους: «Φτάσαμε στο σημείο μια ανθρώπινη ζωή να κοστίζει 120 ευρώ. Χάρηκα πολύ που τους έπιασαν. Εύχομαι να πληρώσουν γι’ αυτό που έκαναν με πολύ χειρότερο τρόπο».
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ
Φωτ.: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ
λάθος να κρατάει μία κάμερα και να φωνάξει όταν κάποιοι τον έκλεβαν. Μία απίστευτη πραγματικότητα για το χάος στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας.
"Οι δύο δράστες, ο 27χρονος Han Mamad Harodi και ο 20χρονος συνεργός Neiamatullah Shirzad, βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα." |
«Για μια κάμερα, ρε μαλ..., σκότωσες έναν άνθρωπο;» τον ρώτησε όταν τον ξαναείδε, για να παγώσει με την απάντηση του 27χρονου δολοφόνου. «Φώναζε πολύ “κλέφτης, βοήθεια”, τι να έκανα;» του είπε εντελώς ψυχρά και εξαιτίας της αντίδρασης αυτής, ο Μανώλης έπρεπε να πεθάνει!
Ο ίδιος μάρτυρας αναγνώρισε στη φωτογραφία που του έδειξαν οι αστυνομικοί και τον 20χρονο συνεργό του, επίσης Αφγανό Neiamatullah Shirzad, ο οποίος βρίσκεται εδώ κι ενάμιση χρόνο παράνομα στην Ελλάδα. «Αυτός είναι ένας μικρός Αφγανός που κάνουν παρέα και δουλειές μαζί, δηλαδή κλέβουν» είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς που αναζητούσαν τους δράστες της άγριας δολοφονίας.
ΤΡΕΙΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ
Η μαρτυρία του δεν ήταν το μόνο στοιχείο που είχαν στα χέρια τους οι αστυνομικοί για να δέσουν τους δολοφόνους. Αδιάψευστοι μάρτυρες του άγριου φονικού ήταν οι συσκευές καταγραφής κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που είναι εγκατεστημένες στις εταιρείες και τις τράπεζες γύρω από τις οδούς 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου.Στο υλικό που κατασχέθηκε γύρω από το σημείο της δολοφονίας έχουν καταγραφεί λεπτό προς λεπτό το μοιραίο ξημέρωμα του Μανώλη Καντάρη και η διαφυγή των δραστών μετά την αποτρόπαια πράξη τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας και από την εκτύπωση των φωτογραφιών που έγινε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, οι δράστες ήταν τρεις και τουλάχιστον μισή ώρα πριν από το φονικό φαίνονται να κινούνται πεζή στην περιοχή γύρω από τις οδούς Μάρνη, 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου. Δευτερόλεπτα πριν από την επίθεση εναντίον του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, και ενώ αυτός περνούσε ανυποψίαστος από την οδό Ηπείρου με κατεύθυνση την 3ης Σεπτεμβρίου, φαίνονται να τον ακολουθούν και οι τρεις σε μικρή απόσταση. Ενας από αυτούς φορά λευκά ρούχα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του φαίνονται στις εκτυπωμένες φωτογραφίες. Τον πλησίασαν στο πεζοδρόμιο και πριν τον αριθμό 59 της οδού 3ης Σεπτεμβρίου τού επιτέθηκαν. Οι κάμερες καταγράφουν τον άτυχο 44χρονο να αντιδρά στην προσπάθειά τους να του αφαιρέσουν την κάμερα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα με μαχαίρι, να του πάρουν την κάμερα και άγνωστο χρηματικό ποσό και να φύγουν βιαστικοί μέσω της οδού Ηπείρου.
ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ Οι δύο Αφγανοί δράστες ενώπιον των αστυνομικών αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στον φόνο. Ομολόγησαν ότι συμμετείχαν στη ληστεία, αλλά την άγρια δολοφονία του Καντάρη τη χρέωσαν στον ασύλληπτο Πακιστανό συνεργό τους. Ισχυρίστηκαν ότι αυτός μαχαίρωσε τον άτυχο πατέρα. Μάλιστα, ο 27χρονος Han Mamad Harodi, παρουσία διερμηνέα, παραδέχθηκε ότι είναι αυτός που πήρε την κάμερα από το θύμα και προσπάθησε αρχικά να την πουλήσει σε ομοεθνή του. Τελικά, την πούλησε στο… χωνευτήρι της Ομόνοιας έναντι 120 ευρώ.
Στην έρευνα της πολυκατοικίας της οδού Μενάνδρου όπου συνελήφθησαν οι δύο Αφγανοί (σχετικό ρεπορτάζ στην επόμενη σελίδα), κατασχέθηκαν τέσσερα μαχαίρια, μία φωτογραφική μηχανή, μία κάμερα, 2.080 ευρώ, καθώς και η λευκή μπλούζα με κουκούλα την οποία φορούσε ο 27χρονος όταν μαχαίρωσε θανάσιμα τον άτυχο Μανώλη.
Τραγική ειρωνεία, στο τσαντάκι του Μανώλη που βρήκαν οι αστυνομικοί δίπλα στο άψυχο σώμα του υπήρχαν 26 εισιτήρια που είχε αγοράσει το θύμα για όλες τις παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Παραστάσεις που δεν πρόλαβε να παρακολουθήσει, όπως δεν πρόλαβε να αντικρίσει το νεογέννητο παιδί του…
Μπήκαμε στο άντρο των Αφγανών φονιάδων
Η «Espresso της Κυριακής» τρύπωσε στην πολυκατοικία όπου κρύβονταν οι δύο από τους τρεις αδίστακτους φονιάδες που έσφαξαν τον 44χρονο Μανώλη Καντάρη για 120 ευρώ.
Οι αστυνομικοί μετά τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει εισέβαλαν την περασμένη Πέμπτη σε ένα κτίριο στο κέντρο της Αθήνας. Μέσα στο τετραώροφο οίκημα βρίσκονταν τουλάχιστον 50 λαθρομετανάστες, ανάμεσα στους οποίους και οι δύο Αφγανοί που μαχαίρωσαν με μίσος τον πατέρα τεσσάρων παιδιών όταν αρνήθηκε να τους δώσει τη βιντεοκάμερα.
Με τον φωτογραφικό φακό της «Espresso της Κυριακής» καταγράψαμε τους χώρους όπου έμεναν οι φονιάδες, ενώ μιλήσαμε με ανθρώπους που από την ημέρα του εγκλήματος και μετά αναγκάζονταν να σιωπούν και να μένουν μαζί με τους φονιάδες. Το άντρο των δύο αλλοδαπών βρισκόταν στην οδό Μενάνδρου 77, σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από το σημείο όπου έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα.
«ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ»
Φτάσαμε έξω από την παλιά πολυκατοικία νωρίς το πρωί. Με γρήγορα βήματα μπήκαμε στο εσωτερικό της. Οι περισσότεροι από τους χώρους είναι εγκαταλειμμένοι και παραδομένοι στη φθορά του χρόνου. Η δυσωδία έκανε παντού αισθητή την παρουσία της. Από κάθε δωμάτιο πεταγόταν κι ένας αλλοδαπός. Κάποιοι από αυτούς μας ρωτούσαν τι θέλαμε, ενώ κάποιοι άλλοι έτρεχαν να κρυφτούν. Ο τίτλος του βιβλίου «Ανθρωποι και ποντίκια» του Τζον Στάινμπεκ ταίριαζε γάντι στην εικόνα που αντικρίσαμε.
Οταν ρωτούσαμε για τον 27χρονο Harodi Han Mamad και τον 20χρονο Shirzad Neimatullah, τα στόματα παρέμειναν ερμητικά κλειστά. Οι λίγοι αλλοδαποί που έχουν απομείνει στο κτίριο μετά την επιχείρηση-σκούπα της Αστυνομίας, που οδήγησε στη σύλληψη των δύο κακοποιών, φοβούνται να μιλήσουν και κρύβονται πίσω από μισόκλειστες πόρτες. Ελάχιστοι έχουν το θάρρος να αποκαλύψουν όσα γνωρίζουν για τους δύο μακελάρηδες, που χωρίς το παραμικρό ίχνος οίκτου έκοψαν το νήμα της ζωής ενός ανθρώπου! Οταν τελικά αποφασίζουν να λύσουν τη σιωπή τους, μιλούν για δύο αδίστακτους ανθρώπους που σκορπούσαν τον τρόμο στους συμπατριώτες τους.
ΝΤΙΛΕΡ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Ο Νασέρι Εμάν από το Αφγανιστάν, ο οποίος ζούσε μέχρι πρόσφατα στην πολυκατοικία της οδού Μενάνδρου, ήξερε τους δύο αδίστακτους δολοφόνους. Τους έβλεπε να έχουν καθημερινό αλισβερίσι με εμπόρους ναρκωτικών στις ρυπαρές σκάλες και στους διαδρόμους του κτιρίου. Οπως αποκαλύπτει μάλιστα, ο ένας από αυτούς είχε συλληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν για εμπόριο χασίς. «Ηταν κακά παιδιά. Συχνά τους επισκέπτονταν κάποιοι στην πολυκατοικία με τους οποίους έκαναν αγοραπωλησίες ναρκωτικών» λέει με σπαστά ελληνικά, προσπαθώντας συγχρόνως να μας πείσει ότι δεν είναι όλοι οι Αφγανοί έτσι: «Γιατί να πληρώσουμε εμείς γι' αυτό που έγινε; Δεν είμαστε σαν αυτούς. Δεν κλέβουν ούτε σκοτώνουν όλοι οι Αφγανοί» λέει παρακαλώντας μας να τον πιστέψουμε.
Στην προσπάθειά μας να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για τη ζωή των δύο φονιάδων αλλά και για το τι έκαναν τις οκτώ ημέρες που έμειναν κλεισμένοι στην πολυκατοικία της οδού Μενάνδρου, πέσαμε πάνω σε έναν 25χρονο αλλοδαπό από το Πακιστάν. Ο Χασάν, όπως μας είπε, έβλεπε τους δύο αδίστακτους φονιάδες του 44χρονου Μανώλη Καντάρη να μπαινοβγαίνουν στην πολυκατοικία. «Ολοι ξέραμε για τις παράνομες δουλειές τους. Όμως, δεν τολμούσαμε να μιλήσουμε γιατί φοβόμασταν».
Ο Μπασίρ Χαουλαντέρ από το Μπαγκλαντές, ο οποίος εργάζεται στο κατάστημα με ψιλικά είδη που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην κρυψώνα των δύο κακοποιών, μας λέει: «Ηρθε η Αστυνομία και τους έπιασε όλους. Ανάμεσά τους ήταν και οι δύο νεαροί από το Αφγανιστάν. Τους δύο δολοφόνους δεν τους ήξερα. Μπαινοβγαίνουν πολλοί εδώ. Κυρίως πρόκειται για ανθρώπους από το Αφγανιστάν που ζουν χωρίς νερό και ρεύμα».
«Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε»
Αντρέας Κοτρώνης |
Η τελευταία εικόνα που κρατάμε είναι από το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 44χρονος πατέρας Μανώλης Καντάρης. Στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, εκεί όπου έχει στηθεί το μνημείο για το άτυχο στέλεχος φαρμακευτικής εταιρείας, περαστικοί στέκονται για μερικά λεπτά και αφήνουν από ένα λουλούδι.
Χριστίνα Φωτοπούλου |
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ
Φωτ.: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου