Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

Περισσότερες ελληνικές επενδύσεις επιθυμεί το Σουδάν


Ο υπουργός Επενδύσεων του Χαρτούμ, Οσάμα Φέισαλ, εξέφρασε την επιθυμία για νέα πολιτική επιχειρηματικών συνεργασιών ανάμεσα στην Ελλάδα και το Σουδάν, σήμερα από τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ο κ.Φέισαλ πρόκειται να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη στις 28 Σεπτεμβρίου, ως επικεφαλής ομάδας κρατικών αξιωματούχων και συμβούλων, προκειμένου να συζητήσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ανάπτυξη διμερούς συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων.

Ο ίδιος επισήμανε δε, ότι η ιδιαίτερα σημαντική ελληνική επιχειρηματική παρουσία στο Σουδάν τις τελευταίες δεκαετίες άφησε άριστες εντυπώσεις στους κρατικούς αξιωματούχους της Επαρχίας του Χαρτούμ.

Πρόσθεσε ότι οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στο Σουδάν είναι πολλές, καθώς -όπως υποστήριξε- είναι η πέμπτη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία παγκοσμίως και ο ορυκτός της πλούτος, η γεωργία-κτηνοτροφία και οι πρώτες ύλες που διαθέτει την καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστική για την ανάπτυξη ξένων επενδύσεων.

Παρά τους άφθονους πλουτοπαραγωγικούς του πόρους, σημείωσε, το Σουδάν εξακολουθεί να έχει ανάγκη από υποδομές και κατασκευαστικά έργα, που θα διευκολύνουν την οικονομική του ανάπτυξη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου