Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Πολ Ράιαν: "Το χρέος των ΗΠΑ επί κυβέρνησης Ομπάμα είναι μεγαλύτερο από της Ευρώπης"


Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα Πολ Ράιαν είπε αργά χθες το βράδυ στην ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος που διεξάγεται στην Τάμπα της Φλόριντα ότι το χρέος που συσσωρεύθηκε στις ΗΠΑ στη διάρκεια της σχεδόν τετραετούς θητείας του Μπαράκ Ομπάμα ξεπερνά εκείνο της πληγείσας από την κρίση χρέους Ευρώπης.

«Με δικές του αποφάσεις ο πρόεδρος Ομπάμα αύξησε το χρέος περισσότερο από κάθε πρόεδρο πριν από εκείνον και περισσότερο από όλες μαζί οι κυβερνήσεις ευρωπαϊκών χωρών που έχουν πληγεί (από την κρίση χρέους). Ένας πρόεδρος, μια θητεία, πέντε τρισεκατομμύρια δολάρια σε νέο χρέος», είπε ο Ράιαν.

Ο 42χρονος Πολ Ράιαν, βουλευτής από το Ουϊσκόνσιν και πρόεδρος της επιτροπής προϋπολογισμού στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στο πλευρό του Μιτ Ρόμνεϊ, είπε ότι «σε αυτή τη γενιά, μια καθοριστική ευθύνη της κυβέρνησης είναι να οδηγήσει το έθνος μακριά από την κρίση χρέους όσο είναι ακόμη νωρίς».

«Η σημερινή κυβέρνηση έχει κάνει τις επιλογές της και ο Μιτ Ρόμνεϊ και εγώ έχουμε κάνει τις δικές μας. Πριν μας ξεπεράσουν όλους οι αριθμοί και ο χρόνος, θα επιλύσουμε τα οικονομικά προβλήματα αυτού του έθνους», σχολίασε ο ίδιος. Όπως είπε ο Ράιαν, αν εκλεγεί πρόεδρος ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ρόμνεϊ θα έχει ως στόχο τη δημιουργία 12 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο ίδιος εξαπέλυσε επίθεση κατά της διακυβέρνησης Ομπάμα κάνοντας λόγο για «προεδρία χωρίς προορισμό». «Ο άνθρωπος ανέλαβε την εξουσία πριν από περίπου τέσσερα χρόνια», είπε ο Ράιαν επισημαίνοντας τις συχνές αναφορές του Ομπάμα στην βαθιά ύφεση της περιόδου 2008-09. «Δεν είναι καιρός να αναλάβει και την ευθύνη;», αναρωτήθηκε.

Ο γερουσιαστής της Αριζόνα, ο οποίος απέτυχε να εκλεγεί πρόεδρος το 2008 ηττώμενος από τον Ομπάμα και είναι ένας από τους δριμύτερους επικριτές του στο θέμα της εξωτερικής πολιτικής, είπε: «Η Αμερική πρέπει να βρίσκεται στη σωστή θέση στην ιστορία. Η ανάγκη να έχει ηγετική θέση στον κόσμο ποτέ δεν ήταν μεγαλύτερη. Ο λαός δεν θέλει κάτι λιγότερο από την Αμερική», είπε, κάνοντας λόγο για ανάγκη αποφασιστικής στάσης των ΗΠΑ στο θέμα της Συρίας, την ώρα που Ρωσία και Κίνα μπλοκάρουν οποιαδήποτε δράση, όπως υποστήριξε. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου