Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Κρήτη-Ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ για τα φαινόμενα βίας σε βάρος λαθρομεταναστών.


Ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. για το ενδεχόμενο έξαρσης των επιθέσεων εναντίων αλλοδαπών σε όλη την χώρα και ειδικότερα σε περιοχές όπου διαμένει μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών.
Οι τοπικές αρχές φοβούνται μήπως τα πρόσφατα επεισόδια στην Αθήνα δώσουν την αφορμή και να «πυροδοτήσουν» την κατάσταση και στην Κρήτη.

Για τον λόγο αυτό, στους νομούς Ρεθύμνου, Χανίων και Ηρακλείου, έχει δοθεί εντολή για αυξημένη επιτήρηση σε σημεία που μπορεί να αποτελέσουν στόχους.Τα σημεία αυτά είναι....


στέκια μεταναστών, πλατείες ή καφενεία όπου συχνάζουν αλλοδαποί ακόμα και συνοικίες των πρωτευουσών των νομών τις οποίες κατά κύριο λόγο έχουν επιλέξει για τις κατοικίες τους.

Το περιστατικό ξυλοδαρμού δυο Αλβανών από ντόπιους που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στο λιμάνι του Ρεθύμνου, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ενός εξ αυτών ο οποίος μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου παραμένει νοσηλευόμενος, προκάλεσε έντονη αναστάτωση και κινητοποίησε τις αστυνομικές αρχές αφού αρχικά θεωρήθηκε ως ρατσιστική πράξη, κάτι τέτοιο όμως δεν επιβεβαιώθηκε ως αργά καθώς από την κατάθεση των θυμάτων δεν προέκυψαν τα κίνητρα των δραστών οι οποίοι και εξακολουθούν να αναζητούνται.

Η οικονομική κρίση, στην δίνη της οποίας βρίσκονται σήμερα οι ντόπιοι και η ανεργία σε συνάρτηση με την αύξηση της εγκληματικότητας έχουν δημιουργήσει σε πολλές περιπτώσεις ένα δυσάρεστο κλίμα κατά των αλλοδαπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου