Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ- ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΦΟΔΟΣ ΤΩΝ ΚΟΛΑΣΜΕΝΩΝ


Θεαματική υποχώρηση σε σχέση με τον Οκτώβριο όταν και κορυφώθηκε, αλλά στα ίδια επίπεδα με αυτά που διακυμάνθηκε τους πρώτους μήνες του 2010 κινείται η καμπύλη της στατιστικής αποτύπωσης των μεταναστευτικών ροών, "προμηνύοντας" κατ' ουσίαν τη νέα επέλαση που επίκειται να συμβεί.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τώρα που βελτιώνεται ο καιρός και γίνεται πιο...
ευκολοδιάβατος ο "δρόμος του μεταξιού", οι θερμοκρασιακές συνθήκες ευνοούν τις μετακινήσεις πληθυσμών και επίκειται η πτώση της στάθμης του ποταμού Έβρου, οι απανταχού κολασμένοι της Ασιατικής και
της βορειοαφρικανικής Ηπείρου και ιδίως οι προερχόμενοι από χώρες που μαίνονται ταραχές, αναμένεται να κρούσουν και πάλι κατά κύματα το μάνταλο της εισόδου στην χώρα.

Πέρσι, εάν κατά τους ειδικούς εμπειρογνώμονες που μελετούν κι αναλύουν τις μεταβλητές τάσεις του φαινομένου, το πιθανότερο ήταν να καταρρίπτονταν το ρεκόρ του 2008 με τις 146.337 παράνομες εισόδους, εάν δεν ακροβολιστεί στα σύνορα του Έβρου τα κομάντο του Frontex, όχι επειδή η παρουσία τους ανέκοψε τις επελάσεις, αλλά επειδή η επίσημη τουρκική πλευρά ένιωσε για πρώτη φορά την άσκηση πολιτικής πίεσης εν συνόλω από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι τις μεμονωμένου χαρακτήρα "ασθματικές" κραυγές εκπροσώπων της Ελλάδας.
Να δούμε εάν φέτος, που το τουρκικό κράτος έμαθε να συμβιώνει με την παρέβρια παρουσία του Frontex, εξακολουθήσει να παραμένει ανεπαίσθητα ... συνεσταλμένο στο ξεπροβόδισμα προς το ξέφραγο αμπέλι.

Του Γιώργου Καραϊβάζ
http://blokoteam.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου