Τρίτη 17 Μαΐου 2011

"ΣΤΕΡΕΨΑΝ" ΤΑ ΧΕΡΣΑΙΑ ΣΥΝΟΡΑ, "ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ" ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ AΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Απ' ότι φαίνεται, ακόμη και ως προοπτική η δημιουργία ενός φράχτη στα χερσαία σύνορα του Έβρου με τη Τουρκία, (για τον οποίο φράχτη βάζουμε από τώρα στοίχημα ότι αποτελεί φενάκη), όχι μόνο άλλαξε τις πύλες εισόδου, αλλά απέφερε πρόσθετα κέρδη στα τουρκικά δουλεμπορικά κυκλώματα που χρεώνουν κατιτίς παραπάνω τη μίνι "κρουαζιέρα" με τους ... γονδολιέρηδες του ήπιας από αυτή την εποχή και τούδε ροής.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές τις τελευταίες 15 ημέρες ψάχνουν με το...
κιάλι μετανάστες που να παραβιάζουν τα 12,5 χιλιομέτρων έκτασης χερσαία σύνορα της Ελλάδας με τη Τουρκία στον Έβρο. Αντίθετα, οι νέοι επήλυδες συρρέουν κατά κύματα από κατά πολύ νοτιότερα σημεία με ... υπερποτάμιες διελεύσεις στην περιοχή του Τυχερού και όπως διαπιστώνεται, πληρώνουν στους βαρκάρηδες του Έβρου ποσά που φτάνουν μέχρι και τα 500 ευρώ για να τους περάσουν στην ελληνική πλευρά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ στα χερσαία σύνορα οι αριθμοί των συλλήψεων παρουσιάζουν κάθετη πτώση, στην ευρύτερη περιοχή του Τυχερού έχουν εκτοξευτεί στα ύψη, με προχτές να πιάνονται περισσότεροι από 100 και χθες μέχρι το μεσημέρι περίπου 140.
Αυτό που παραμένει αναλλοίωτα σταθερό, είναι η προσωρινή κράτηση για περίπου 2 ημέρες όλων όσοι συλλαμβάνονται και στους οποίους στη συνέχεια παραχωρείται ένα έγγραφο κουρελόχαρτο που τους ενημερώνει ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα με δικά τους έξοδα σε 30 ημέρες κι αυτοί με τα 60 έως 80 ευρώ που έχουν στην κατοχή τους, επιβιβάζονται στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ με κατεύθυνση την Αθήνα!

Του Γιώργου Καραϊβάζ
bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου