Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ - ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΕ & ΤΗΝ ΑΣΥΝΕΝΝΟΗΣΙΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ 08/06/2011

Φοβάμαι ότι χωρίς να θέλω, θα γίνω δυσάρεστος με αυτά που θα μεταφέρω από την Ε.Ε., η οποία αξιολογεί αυτά που δεν κάνουμε και γι΄ αυτό απέτυχε το Μνημόνιο.  Τρία Υπουργεία «κόλλησαν», λένε στην Ε.Ε. και ένα από αυτά είναι το δικό σας. Πρέπει να τους εξηγήσετε γιατί δεν λειτουργήσατε σωστά.
Το νομοσχέδιο αυτό το έχετε περιπλέξει και κανένας δεν μπορεί να κατανοήσει ούτε καν την φιλοσοφία του.  Αντίστοιχη δυστοκία και αγκυλώσεις έφταιξαν στο να κολλήσει το Μνημόνιο. Μέσα στο Υπουργείο σας υπάρχουν φωνές με πείρα και διάθεση που πρέπει να ακούσετε.  Είπα στον Πρωθυπουργό στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, «είσαι 20 μήνες στην Κυβέρνηση και είσαι ο μόνος που δεν έχει φορέσει «κίτρινο καπελάκι», για να εγκαινιάσεις ένα έργο, έστω και ψυχολογικά για να δείξεις ότι η Ελλάδα προχωράει».

Η διπλή ανάπλαση θα ήταν μια χρυσή ευκαιρία για την επανεκκίνηση. Δυστυχώς υπάρχουν οι ίδιες αγκυλώσεις. Δεν μπορεί μια σύμβαση που ψηφίστηκε από 270 βουλευτές να καταργείται από ένα δικαστή. Και πρέπει να μιλήσουμε, επιτέλους, με ειλικρίνεια για το θέμα αυτό στη Βουλή. Να δούμε αν μπορεί να υπάρξει ένα τρίτο δικαστικό όργανο, ρυθμιστικό σε περίπτωση διαφωνίας νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας, γιατί το ΣτΕ είναι το πλέον δύσβατο.  Ήρθε ο Εμίρης του Κατάρ, έμεινε στον «Αστέρα» και έφυγε εσπευσμένα την Δευτέρα όταν του εξήγησαν τις δυσκολίες που υπάρχουν εδώ, αφήνοντας τον κ. Παμπούκη με την απορία. Γιατί φεύγουν; Διότι δεν έχουμε την δύναμη να ξεφύγουμε από τις αγκυλώσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Πλατεία και πελατεία. Τις χωρίζει μόνο ένα «ε». Η «πελατεία» βγήκε στη πλατεία, γιατί δεν μπορεί πια να ικανοποιηθεί. Κι εμείς την ακούμε παθητικά. Όμως, έχετε καταλάβει ότι, 15 μέρες τώρα, δεν μπορούν να κινηθούν τα μαγαζιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη; Ποιος θα πληρώσει αύριο τα ενοίκια, τα γραμμάτια και τις επιταγές στα μαγαζιά αυτά; Και θα μπουν στον Τειρεσία. Μαραίνεται το εμπόριο. Να σεβαστούμε την ελευθερία του λόγου, αλλά κάντε αυτό που σας προτείνουμε για τους καταστηματάρχες: Στον Τειρεσία να εγγράφεται κάποιος μόνο μετά από τελική απόφαση δικαστηρίου. Όμως ούτε τα απλά δεν μπορείτε να ελέγξετε!

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ

Έρχεται το Μεσοπρόθεσμο, με την μισή κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να διαφωνεί. Όταν 9 ώρες ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να πείσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, η «πλατεία» το βλέπει. Δεν υπάρχει ούτε ελπίδα, ούτε αποτέλεσμα. Γελάνε οι Βρυξέλες! Λένε ότι αν ήταν ο γέρος Καραμανλής ή ο Ανδρέας Παπανδρέου θα είχε τελειώσει σε μισή ώρα το θέμα.
ΓΙΑ ΤΟ «crash-test» ΜΕ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ Όταν πέρυσι εμείς στην ανάγκη να στηρίξουμε δεν μπορέσατε να υλοποιήσετε το απλό, τώρα θα κάνετε το δύσκολο; Κάθε μέρα ο εισαγγελέας στέλνει να ψάξετε για «αρπαχτές» και φυσικά ενοχλείται η «πλατεία». Όταν 15 μήνες ακυρώνεται η προσπάθεια Εθνικής Συνεννόησης και τώρα οι μισοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν καταλάβει την ανάγκη αυτή. Δεν επιδεικνύετε σοβαρότητα, όπως με το crash-test που κάνετε στη ψυχή του Ελληνικού λαού, με τα φορολογικά μέτρα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΠΑ

Μιλάω για κατάργηση του Πόθεν Έσχες δύο χρόνια τώρα, και τότε η ΝΔ μας λοιδορούσε για νομιμοποίηση του «μαύρου χρήματος». Σήμερα το ΠΑΣΟΚ το συζητάει και η ΝΔ συμφωνεί. Γιατί όχι τότε; Επειδή το λέγαμε εμείς;
Δεν καταλαβαίνετε ότι η οικοδομή άμεσα μπορεί να φέρει ανάπτυξη; Μειώστε το ΦΠΑ, το έκανε και η Αγγλία. Μειώστε φορολογία γιατί, όσο αυξάνει η εφορία, τόσο φεύγουν οι επενδύσεις.

ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΛΕΓΙΟΠΑΙΔΑ»

Επαφίεστε σε κολεγιόπαιδα χωρίς κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση. Δεν έχουν πείρα της αγοράς, όπως π.χ. ο κατά τ΄ άλλα συμπαθής Υπουργός Οικονομικών.  Δεν έχει πείρα της αγοράς, δεν έχει υπογράψει ένα γραμμάτιο. Και δεν μπορούν να γνωρίζουν, όταν 26 χρονών που τελείωσαν το Πανεπιστήμιο, έγιναν βουλευτές. Το έλεγα όταν ήμουν στη ΝΔ, όταν εξελέγη ο Κ. Καραμανλής και είπα «Ωχ!», για το νεαρό της ηλικίας του. Σήμερα αν ήταν θα είχε άλλα αποτελέσματα. Η απειρία είναι εχθρός της λύσης.

ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ» ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Αρκούσε το Μνημόνιο; Αρκούσε για να μην είμαστε σήμερα σε χειρότερη κατάσταση από αυτή που ήμασταν. Σήμερα όμως είμαστε σε χειρότερη κατάσταση από αυτή που ήμασταν πέρυσι και αυτό είναι «κατόρθωμα» ΠΑΣΟΚ!  Κατόρθωμα να πάρετε συμφωνία για 110 δις ευρώ και να είμαστε σε επαιτεία για τα υπόλοιπα. Η Ε.Ε. ζητά συναίνεση διότι έχει πειστεί ότι από μόνοι σας, δεν μπορείτε, δεν φτάνετε και συνεχίζετε επειδή σας στηρίζουν οι Η.Π.Α.  Χρειάζεται μια νέα πολιτική. Και να ακούσουμε τις καλύτερες ιδέες από όλους. Αν συνεχίσετε μόνοι σας, φοβάμαι, ότι η βλάβη θα είναι ανήκεστη. Θέλω να πιστεύω ότι αυτά που ακούστηκαν αυτές τις ημέρες θα γίνουν πράξη. Η ψηφοφορία μεθαύριο θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης που κανείς δεν μπορεί να δώσει στην κυβέρνηση. Η Ελλάδα προέχει των κομμάτων!
Ύστερα από μεσολαβήσασα τοποθέτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ

Είπατε για τα κανάλια. Και αυτό το είχα προβλέψει και είχα πει να γίνει μία συνάντηση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας των καναλαρχών εθνικής εμβέλειας και του προεδρείου του Σωματείου Ημερήσιων Εφημερίδων, για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Σέβομαι τους συναδέλφους δημοσιογράφους. Να καταλάβουν όμως όλοι ότι όταν οι οπαδοί του Καΐρου ανέλαβαν την εξουσία, αυτούς που ξεγύμνωσαν δεν ήταν τους πολιτικούς αλλά αυτούς που έβγαιναν στα κανάλια. Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Μιλήσατε για το πόθεν έσχες στην κατοικία. Φέρατε αναστολή του για αγορά πρώτης κατοικίας μέχρι 200.000 ευρώ. Μα δεν είναι εκεί τα μαύρα λεφτά! Και σας λέω:
Νομιμοποίηση όλων των μαύρων χρημάτων τώρα, αφήστε τους να τα βγάλουν έξω, να τα καταθέσουν στις τράπεζες, χωρίς φορολόγηση, αρκεί με το 25% των χρημάτων αυτών να αγοραστούν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Έτσι θα εξασφαλίσετε 100 δις περίπου ομολόγων και θα φέρετε το χρέος στο βιώσιμο επίπεδο του 150% του ΑΕΠ.

ΓΙΑ ΑΣΤΟΧΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΗΝ

ΠΛΑΤΕΙΑ

Είπατε για την κουβέντα που έγινε με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Είναι σοβαρός διάλογος αυτός που έγινε μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών και της Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, με την τελευταία να λέει ότι την κοίταζε σαν UFO ο Υπουργός; Αυτά ακούει η πλατεία και λέει «Ορμήστε, αυτοί είναι ασόβαροι». Αυτά ξεσηκώνουν την πλατεία!

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

Για τη στήριξη από τον Ομπάμα που είπατε ότι λάβατε. Η πραγματική στήριξη θα ήταν μία κουβέντα εάν ακουγόταν από τον Ομπάμα: Ότι έχει ΑΟΖ το Καστελόριζο! Με αυτήν τη κουβέντα θα μπορούσατε να εξοφλήσετε όλο το χρέος μας!  Η ΕΕ που θέλει να έχει νομισματική και οικονομική Ένωση, δε μπορεί να προσδιορίσει την ΑΟΖ της; Για να έρχεται ο θλιβερός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία και να λέει «Τζόρτζιο κάνε υπομονή έρχομαι σε 2 μήνες να σε βοηθήσω» και είστε πρωτοσέλιδο σήμερα στη Χουριέτ..

ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΕ

Έρχομαι στο θέμα του δανεισμού από την Ευρώπη: Οι Γερμανοί πρέπει να πείσουν το Γερμανό φορολογούμενο να πληρώσει, τη στιγμή που από τότε που μπήκαμε στη νομισματική ένωση, ο Γερμανός δημόσιος υπάλληλος έχει πάρει αύξηση 5% και ο Έλληνας 30%. Πώς να τον πείσουν;
Πώς θα πείσουμε τη Σλοβενία να μας δανείσει όταν ο μέσος όρος σύνταξης εκεί, με καλύτερη οικονομία, είναι 300 και εδώ 700; Να καταλάβουμε ότι δε μας δίνει λεφτά η ΕΕ, αλλά ένα έκαστο κράτος της ΕΕ και πρέπει να βρούμε επιχειρήματα να τους πείσουμε όλους.
Και εν πάση περιπτώσει, είμαστε εδώ 5 κόμματα, με την Αριστερά να έχει τραβήξει το δικό της δρόμο, και εμείς τα υπόλοιπα 3 κόμματα να μη μπορούμε να συνεννοηθούμε για το πώς θα μπορέσουμε να πάρουμε τα λεφτά, όταν τόσα κράτη συνεννοήθηκαν να μας τα δώσουν.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ

Και τέλος, είμαστε μία χώρα πολύ μικρότερη από την Κίνα.  Πώς καταφέραμε εμείς η Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων να κάνουμε ακριβότερους Ολυμπιακούς Αγώνες από την Κίνα του 1,5 δις; Πιάστε όλους αυτούς που ρήμαξαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μην κόβετε το ευρώ από το συνταξιούχο!
Ύστερα από μεσολαβήσασες τοποθετήσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε τα εξής:
Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.):

ΓΙΑ ΤΟ «ΣΥΣΤΗΜΑ» ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΤΟ

ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ

Είπατε, κ. Πρωτόπαπα, ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι πάντα ενεργή και πραγματική. Τα είπατε στη νύφη να τα ακούσει η πεθερά! Ελπίζω τα πρακτικά να πάνε γρήγορα στο Μαξίμου για να το ακούσουν.  Είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, να σπάσει το Μεσοπρόθεσμο σε πολλά κομμάτια για να στηρίξουν κάποια.  Μα, δεν έχει σημασία το τι σύστημα θα παίξει μία ομάδα, εάν θα είναι 4-4-2 ή 3-5-2, εάν ο τερματοφύλακας δεν μπορεί, το σέντερ φορ δεν τραβάει κτλ. Δεν αλλάζεις το σύστημα τότε, αλλάζεις ομάδα! Εμείς δεν ψηφίζουμε τίποτα από μία τέτοια κυβέρνηση που τώρα την είδαμε στην πράξη ότι δεν μπορεί.  Διότι πέρυσι, σεβαστήκαμε το λαό που την επέλεξε και δεν μπορούσαμε να απορρίψουμε κάτι που δεν είχαμε δει.  Επίσης, ο κ. Αλμούνια να σας θυμίσω, κ. Υπουργέ, ότι είχε πει ότι όλα τα κόμματα ήξεραν την κατάσταση της χώρας προεκλογικά -και το δικό σας- άσχετα που εσείς υποπέσατε σε ένα προεκλογικό ατόπημα που σήμερα ακόμα πληρώνετε!  Τέλος, αυτό με το Γουδί τι θέλατε να το θυμίσετε σήμερα; Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου