Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Defence-net: Όταν κ τα πιο αξιόπιστα sites αποδεικνύεται πως δεν έχουν ιδέα τι τους γίνεται!

Αφορμή το εκτός πραγματικότητας άρθρο του Defence-net:
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=20655&Itemid=172

Με τίτλο: Διαζύγιο κυβέρνησης-ΛΑΟΣ - Αποσύρουν στήριξη, ζητούν εκλογές 

«O ΛΑΟΣ αποσύρει τη στήριξη στο Μνημόνιο και ζητάει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες σε μία κίνηση που αποτελεί είδηση και δεν έχει καμία σχέση με τα ανέκδοτα επιπέδου "αποσύρω την Κ.Ο. ομάδα του ΛΑΟΣ για να πάμε σε εκλογές της περασμένης εβδομάδας.
Ταυτόχρονα, καλεί τη Νέα Δημοκρατία να κατεβούν μαζί στις εκλογές με μία ενιαία πλατφόρμα για να "ακολουθήσουν το πορτογαλικό παράδειγμα, όπου η κεντροδεξιά κέρδισε τις εκλογές με αντι-μνημονιακή πλατφόρμα".

Πρόκειται για οβιδιακή μεταμόρφωση της πολιτικής γραμμής του ΛΑΟΣ, ο οποίος ενώ πριν δέκα ημέρες στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δια του ηγέτη του Γ.Καρατζαφέρη τασσόταν υπέρ  όχι απλά του Μνημονίο, αλλά και του Μεσοπρόθεσμου και καλούσε τον Α.Σαμαρά να το στηρίξει, κατηγορώντας τον μάλιστα ότι "Βάζει την καρέκλα του προέδρου πάνω από την Ελλάδα", τώρα, σύμφωνα με συνεργάτες του Γ. Καρατζαφέρη, που επικαλείται το πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ΛΑΟΣ "δεν συζητά καν" το ενδεχόμενο να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα.

"Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να στηρίζουμε αυτή την αδύναμη και αναιμική κυβέρνηση, η οποία δεν αξιοποίησε καθόλου την ευκαιρία που πήρε", σημειώνουν. [....] . »

Σαφώς το Defence-net ή δεν έχει παρακολουθήσει ποτέ τις θέσεις του Καρατζαφέρη, ή εκτελεί υποχρεώσεις για τρίτους...

1. Το Defence-net αγνοεί την πραγματικότητα. Ότι δηλαδή το δίλημμα για το ΛΑ.Ο.Σ. δεν είναι Μνημόνιο ή όχι Μνημόνιο, αλλά Μνημόνιο και ποιος θα το υλοποιήσει με όχι Μνημόνιο.

Η θέση του ΛΑ.Ο.Σ. εδώ και πολλούς μήνες είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ: Η Κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη και επικίνδυνη για να υλοποιήσει το νέο Μνημόνιο, αφού απέτυχε παταγωδώς στο πρώτο και ευκολότερο. Επομένως η χώρα χρειάζεται άλλη κυβέρνηση - οικουμενική.


- Ή αλλάζουμε κυβέρνηση και πάμε στο Μνημόνιο με ότι αλλαγές μπορούμε να πετύχουμε.
- Ή δεν ψηφίζω το μνημόνιο λόγο αυτής της ανίκανης κυβέρνησης, και ίσως πάμε σε εκλογές για να αλλάξει η κυβέρνηση, προκειμένου αν προλάβουμε να εφαρμόσουμε είτε αυτό είτε άλλο μνημόνιο όλοι μαζί - ως μας έχει επιλέξει ο Ελληνικός λαός.

2.  Το ΛΑ.Ο.Σ. ποτέ δεν ζήτησε αντι-μνημονιακή πλατφόρμα. Ποτέ δηλαδή δεν είπε: "Να μην πάρουμε το Μνημόνιο" (άρα χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή, ενώ μπορούμε να το αποφύγουμε). Είπε, "να πάρουμε το Μνημόνιο αλλά όχι με αυτή την κυβέρνηση που απέτυχε παταγωδώς" (και συνεπώς η ίδια θα μας οδηγήσει λόγο της ανικανότητάς της σε αντιμνημονιακές πλατοφόρμες). Το ΛΑ.Ο.Σ. δηλαδή είναι ξεκάθαρα υπερ μιας μνημονιακής πλατφόρμας που θα σώσει την χώρα, αλλά όχι με αυτή την κυβέρνηση η οποία με την αποδεδειγμένη ανικανότητά της θα διαλύσει την χώρα.

3. Το ΛΑ.Ο.Σ. δεν κάλεσε την ΝΔ για να κατέβουν μαζί στις εκλογές, με στόχο μια αντι-μνημονιακή πλατφόρμα. Καλεί και το ΠΑΣΟΚ να συμμετέχει στην τελική κυβέρνηση, γιατί η μνημονιακή πλατφόρμα που θέλει πρέπει να έχει το δυνατόν περισσότερους συμμάχους, για να μπορέσει να εφαρμοστεί. Ένας να είναι αντίθετος, και η χώρα θα οδηγηθεί εκτός Μνημονίων / ΕΕ. Σαφώς στο Δ.Τ. του λαός της 6/6/2011 λέει:
"Δεν αρκεί να ενωθούν όλα τα κόμματα της "κεντροδεξιάς πολυκατοικίας". Χρειάζεται να ενωθεί όλο το πολιτικό φάσμα με εξαίρεση εκείνους οι οποίοι έχουν επιλέξει τις ακρότητες."

Σαφώς λοιπόν το Defence-net παραπληροφορεί.

4. Ο τίτλος του άρθρου είναι εκτός τόπου και χρόνου, πράγμα που υποδηλώνει σκόπιμη προπαγάνδα.
Διαζύγιο κυβέρνησης-ΛΑΟΣ - Αποσύρουν στήριξη, ζητούν εκλογές 

Το Defence-net μπερδεύει σκοπίμως το Μνημόνιο με τη  Κυβέρνηση;...  Το γεγονός του ότι ποτέ ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν στήριξε την Κυβέρνηση (άλλο το ότι της έδωσε την 1 ευκαιρία που απαιτούταν για να αποδείξει τι αξίζει , αφού μόλις είχε εκλεγεί από τον Ελληνικό λαό - το αυτονόητο δηλαδή που δεν είναι στήριξη του ΠΑΣΟΚ αλλά αποδοχή με επιφύλαξη της δημοκρατικής γνώμης του λαού) , αλλά τον μηχανισμό στήριξης για να μην καταρρεύσει η χώρα, δεν αρκεί για το Defence-net για να καταλάβει πως ποτέ ΛΑ.Ο.Σ. και κυβέρνηση δεν τα είχαν για να πάρουν διαζύγιο;

Να θυμίσω στο Defence-net αντίστοιχα πως η ΝΔ έχει υπερψηφίσει το 85% των (μνημονιακών) Νομοσχεδίων του ΠΑΣΟΚ, όταν ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει ψηφίσει πολύ λιγότερα... Για πιο διαζύγιο μιλάει επομένως; Εκτός κι αν, στην γενικότερη πολιτική θεώρηση μπορούμε να πούμε πως το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει πολλαπλούς γάμους, και χωρίζει το αντιδραστικό ΛΑ.Ο.Σ. για να μείνει με την ΝΔ του..

5. Κλείνοντας θα τονίσω ένα ακόμα σημείο όπου το Defence-net φαίνεται να παραπληροφορεί εις γνώσιν του. Το ίδιο γράφει:
"δεν έχει καμία σχέση με τα ανέκδοτα επιπέδου "αποσύρω την Κ.Ο. ομάδα του ΛΑΟΣ για να πάμε σε εκλογές της περασμένης εβδομάδας."
Φυσικά ο Καρατζαφέρης ποτέ δεν είπε ότι αποσύρει την Κ.Ο. του ΛΑ.Ο.Σ. για να πάμε σε εκλογές.
Όσοι είδαν τι είπε στον αέρα, και όσοι έχουν δει το Δελτίο Τύπου (3/6/11) του ΛΑ.Ο.Σ. γνωρίζουν πως ο Καρατζαφέρης είπε:
"Είναι η πρώτη φορά που το λέω αυτό. Και το λέω όχι με αγανάκτηση. Το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά να αποσύρω τον ΛΑ.Ο.Σ από την Βουλή για να λειτουργήσει αυτή η ενέργεια, ως "χαστούκι" σε ένα "λιποθυμισμένο" σύστημα."... Όχι για να πάμε σε εκλογές... Παρακάτω όμως συνεχίζει:
"Συνταγματικά αυτό, μπορεί να σημαίνει ίσως και πρόκληση εκλογών."

Δεν είπε λοιπόν ότι αποσύρει την ΚΟ για να πάμε σε εκλογές. Αλλά είπε πως το σκέφτεται για να λειτουργήσει αυτή η ενέργεια ως χαστούκι στο λιποθυμισμένο σύστημα. Και πως αυτή η ενέργεια μπορεί και ίσως (δεν γνωρίζει - αλλά δείχνει μια τάση υπερ των εκλογών) σημαίνει και πρόκληση εκλογών.

Όταν σε ένα άρθρο υπάρχουν τόσα πολλά σημεία τα οποία είναι πρακτικώς ψέμματα και παραπληροφόρηση, από ένα σοβαρό site, τότε καταλαβαίνει κανείς, ή ότι οι άνθρωποι εκεί δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με το ΛΑ.Ο.Σ. και είπαν απλά κάτι να γράψουν, ή εις γνώσιν τους εξυπηρετούν τρίτα συμφέροντα, προσπαθώντας να στηρίξουν το σύστημα.

Παραθέτω και τις απαντήσεις του βουλευτή κ. Γεωργιάδη ως προς αυτό το Δημοσίευμα στο forum του:
http://www.adonisgeorgiadis.gr/phpbb3/viewtopic.php?f=2&t=3519

«Άκου φίλέ μου έχω βαρεθεί να διαβάζω τις ανοησίες σου! Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι δεν θα ψηφίσουμε το μεσοπρόθεσμο! Ο Πρόεδρος το έχει δηλώσει 100 φορές και εγώ άλλες 50! Ή είσαι λοιπόν βλάκας ή συκοφάντης. Το Μεσοπρόθεσμο το καταψηφίζουμε διότι το ΠΑΣΟΚ εδώ και ένα χρόνο δεν εφήρμοσε τίποτε από το Μνημόνιο, άρα είναι εντελώς ανίκανο να εφαρμόση οποιαδήποτε μέτρα. Γι' αυτό ζητάγαμε Οικουμενική (δεν έγινε διότι την σαμποτάρισε ο κ. Σαμαράς, γι αυτό ζητάμε εκλογές, για να αλλάξουμε Κυβέρνηση). Φυσικά άλλος δρόμος για να αποφύγουμε την χρεωκοπία δεν υφίσταται και ή θα έχουμε κάποιας μορφής Μνημόνιο ή θα χρεωκοπήσουμε. Σε παρακαλώ πολύ εάν είναι να συνεχίσης τις ανοησίες να μήν ξαναστείλης μήνυμα διότι βαρέθηκα και έχω πάρα πολλά προβλήματα για να ασχοληθώ.

Υ.Γ. Ο Κοέλιο στην Πορτογαλία και το Μνημόνιο προεκλογικά υπέγραψε και κέρδισε τις εκλογές με κεντρικό του σύνθημα το "ΨΗΦΊΣΤΕ ΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ" και αφού εξελέγη είπε: ¨"Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟΥς ΠΙΣΤΩΤΈς ΤΗς ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗς ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑς ΟΛΑ ΤΗς ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΈΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΥΡΩ". Μήν τον συγκρίνεις σε παρακακώ με τον δικό σου γελοίο αρχηγό, διότι δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση.»

«Ο λαός μας πάσχει από ένα ψυχολογικό σύνδρομο που λέγεται άρνησι πραγματικότητος. Φυσικά και αν δεν πάρουμε τα λεφτά, δηλ εάν δεν ψηφιστή το μεσοπρόθεσμο τα χρήματα τελειώνουν στις 15 Ιουλίου. Δυστυχώς όμως το πολιτικό μας σύστημα παραμένει ανίκανο να αντιμετωπίση την πραγματικότητα. Σου εύχομαι και σε σένα και στους υπολοίπους αντιμνημονιακούς αυτής της χώρας, να μήν χρειαστή να καταλάβουν το τί ακριβώς προτείνουν τόσο καιρό...δεν θα την πληρώση ο Παπανδρέου, αυτός θα πάη σε καμμιά Ν. Υόρκη και θα περνάη ζάχαρη, εμείς όμως θα μείνουμε εδώ, στην κόλαση!»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου