Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

«Πάγωσε» ο διαγωνισμός για την Ανάβυσσο Αττικής

Ο πρόεδρος του Δ' Τμήματος του Συμβουλίου, Σωτήριος Ρίζος, με προσωρινή διαταγή του «πάγωσε» τον διαγωνισμό ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα για τη μίσθωση τεσσάρων τμημάτων της παραλίας των Αλυκών Αναβύσσου για δύο χρόνια από την εταιρεία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει ο Δήμος Σαρωνικού, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση της
εταιρείας ΕΤΑ για την εκμίσθωση των τεσσάρων τμημάτων του αιγιαλού στην Ανάβυσσο του Δήμου Σαρωνικού, καθώς και ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση των επίμαχων εκτάσεων για τις θερινές περιόδους των ετών 2011 και 2012.

H ΕΤΑ επιθυμεί να ενοικιάσει τους χώρους αυτούς στην παραλία της Αναβύσσου, προκειμένου να τοποθετηθούν ομπρέλες, επιχειρήσεις εκμετάλλευσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής κ.λπ..

Ο Δήμος Σαρωνικού υποστηρίζει ότι δεν έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση για την παραχώρηση των επίμαχων εκτάσεων στην εταιρεία ΕΤΑ, ενώ αντίθετα με υπουργική απόφαση από το 2009 έχει παραχωρηθεί στον δήμο η χρήση των κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού που εμπίπτουν στα όρια του δήμου.

Διευκρινίζεται ότι η διαταγή του κ. Ρίζου ισχύει μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει ο Δήμος Σαρωνικού.


zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου