Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ονομαστική ψηφοφορία θα ζητήσει το ΛΑΟΣ--Θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο

Ο ΛΑΟΣ θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στη Βουλή, δεν θα αποχωρήσει, και επίσης θα θέσει θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας.


Αυτή θα είναι η στάση που θα τηρήσει το κόμμα, και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι πιθανόν ακόμη και σήμερα να τεθεί από το ΛΑΟΣ θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ΛΑΟΣ εκτιμά ότι θα περάσει από τη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο, χωρίς ουσιαστικές "αμυχές" για την κυβέρνηση, ενώ το ίδιο στέλεχος υποστήριξε ότι «το Μεσοπρόθεσμο δεν θα πάρει μόνο τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, αλλά πιθανότατα και μερικές άλλες».

Στον ΛΑΟΣ εκτιμούν ότι τελικά από το ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρξουν "διαρροές", ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ρευστότητα του τοπίου τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη, όπου, όπως υποστηρίζεται, οι αποφάσεις και οι δηλώσεις διεθνών παραγόντων αλλάζουν, καθημερινά, τα δεδομένα.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης, αναφερόμενος στη στάση των βουλευτών έναντι του Μεσοπρόθεσμου, υποστήριξε ότι «αυτοί που ζητούν να ψηφίσουν οι Έλληνες βουλευτές κάτω από καθεστώς εκβιαστικών διλημμάτων, επαναφέροντας μεσαιωνικές μεθόδους πολιτικής λειτουργίας, πρέπει να ξέρουν ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι προϊόν ελευθέρας βουλήσεως αλλά προϊόν ενός ιδιότυπου δοσιλογισμού».

Τέλος επιτέθηκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του, λέγοντας ότι «στην αρχή της μεταπολίτευσης κυριάρχησε το σύνθημα “Καραμανλής ή τανκς”. Το 1981 ο Γιαρουζέλσκι είπε ότι “η δημοκρατία βασίζεται στα τανκς”. Το 2011 επανέρχεται από τον κ. Πάγκαλο, όχι ως φαρσοκωμωδία αλλά ως τραγωδία».
Π/Θ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου