Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Δε βλέπουν έξοδο από την κρίση το 2012 Μέρκελ και Σαρκοζί

Θα υπάρξουν πισωγυρίσματα και καθυστερήσεις αλλά… η Ευρώπη θα ενδυναμωθεί

Κάθε άλλο παρά αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα για τη νέα χρονιά των δύο ηγετών της Ευρωζώνης, του Νικολά Σαρκοζί και της Αγκέλα Μέρκελ, περιλαμβάνοντας τις ανησυχίες τους για το πόσο δύσκολη χρονιά θα είναι το 2012.


Μακρύ βλέπει το δρόμο προς την έξοδο από την κρίση η γερμανίδα καγκελάριος, βλέποντας και πισωγυρίσματα και καθυστερήσεις.

Δεσμεύτηκε ότι θα κάνει «καθετί» για να ενισχύσει το ευρώ, ενώ εκτίμησε ότι «στη Γερμανία έχουμε καλούς λόγους για να είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας».

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει το «σκληρότερο τεστ εδώ και δεκαετίες» δήλωσε, αλλά πρόβλεψε ότι στο τέλος η Ευρώπη θα αναδειχτεί δυνατότερη από την κρίση. Μάλιστα, παρακίνησε τους Ευρωπαίους να εργαστούν για μεγαλύτερη συνεργασία, ακόμη και αν η επόμενη χρονιά θα είναι αναμφίβολα πιο δύσκολη από τη φετινή.

Την ίδια ώρα, ο γάλλος πρόεδρος, επισήμανε ότι «η πρωτοφανής αυτή κρίση, η οποία είναι αναμφίβολα η χειρότερη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν έχει ακόμη τελειώσει».

Για το νέο έτος οι προτεραιότητες της γαλλικής προεδρίας είναι να προωθηθεί ο φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές και η ενίσχυση της ανάπτυξης. Δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα λιτότητας ακόμη και αν οι οίκοι αξιολόγησης συνεχίζουν να απειλούν με υποβάθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου