Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

«Η Ελλάδα πρωταθλήτρια σε αγορές γερμανικών όπλων»

Η λιτότητα που εφαρμόζει η Ελλάδα δεν έχει πλήξει σχεδόν καθόλου τις αμυντικές δαπάνες, επισημαίνει η γερμανική Zeit, σε δημοσίευμά της στην ηλεκτρονική της έκδοση.
«Είναι σχεδόν απίστευτο: την άνοιξη θα κριθεί εάν η Ελλάδα επιβιώσει στην ευρωζώνη ή εάν επιστρέψει στη δραχμή» επισημαίνει η εφημερίδα, που αναφέρεται στην παράλυση του δημόσιου τομέα στη χώρα μας.

Οι γιατροί εξυπηρετούν μόνον τα έκτακτα, οι οδηγοί των λεωφορείων απεργούν, πολλά σχολεία δεν έχουν ακόμη βιβλία ενώ χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι διαδηλώνουν κατά της σχεδιαζόμενης απόλυσής τους. Το νέο πρόγραμμα περικοπών της ελληνικής κυβέρνησης επηρεάζει όλους τους Έλληνες.
«Εκτός κι αν εργάζονται στο στρατό ή στην αμυντική βιομηχανία. Είναι οι τομείς που σχεδόν δεν έχουν αγγίξει οι περικοπές» τονίζει ο συντάκτης του δημοσιεύματος, που δεν παραλείπει να αναφέρει ότι ο μεγάλος κερδισμένος της ιστορίας είναι η Γερμανία.
«Σύμφωνα με τη νεότερη έκθεση για τις γερμανικές εξαγωγές εξοπλιστικών προγραμμάτων για το 2010, Ελλάδα και Πορτογαλία -που επίσης βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας- είναι οι κυριότεροι αγοραστές γερμανικών όπλων», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου