Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Χτύπησαν και έκλεψαν ζευγάρι ηλικιωμένων


Συνελήφθησαν, στα Τρίκαλα τρεις άνδρες ηλικίας 33, 18 και 56 ετών αντίστοιχα, για ληστεία σε βάρος δύο ηλικιωμένων. Ειδικότερα, δύο από τους συλληφθέντες εισήλθαν από ανασφάλιστη είσοδο στην οικία 84χρονου, ο οποίος διαμένει με την 84χρονη ημεδαπή σύζυγο του και αφού εξουδετέρωσαν την αντίστασή τους με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από τον 84χρονο ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 6.350 ευρώ.
Ο 56χρονος συλληφθείς, κατά το χρόνο που οι δύο συνεργοί  του ενεργούσαν σε βάρος των δύο ηλικιωμένων, παρέμεινε εξωτερικά της οικίας και κατόπτευε το χώρο ως «τσιλιαδόρος», προκειμένου να τους ειδοποιήσει.
Μετά την ολοκλήρωση της πράξης τους επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι Αστυνομικές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αναζήτησης, εντοπίσθηκαν μεσημβρινές ώρες χθες στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδώνας Τρικάλων.
Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 33χρονου συλληφθέντα, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο σε δύο διαφορετικά σημεία το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό (6.300 ευρώ), το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στους παθόντες.
Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο μετάβασης και διαφυγής από τον τόπο διάπραξης της ληστείας, καθώς επίσης  κατασχέθηκαν και δύο κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου