Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Οι Αλβανοί φεύγουν από την Ελλάδα και επιστρέφουν σπίτι τους!

Αναφέρει με άρθρο του το Economist

Σπεύδουν να φύγουν από την χώρα μας οι Αλβανοί μετανάστες, λόγω της οικονομικής κρίσης. Αυτό το άρθρο θα δημοσιευτεί στις 14 Ιανουαρίου στην έντυπη έκδοση του Economist και έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του.


Το άρθρο ξεκινά περιγράφοντας μια σκηνή έξω από ένα σχολείο της Θεσσαλονίκης όπου οι μαθητές τελειώνουν το μάθημά τους, ενώ τους περιμένουν οι γονείς τους. Οι γονείς μιλούν αλβανικά, αλλά τα παιδιά του δημοτικού αν και είναι αλβανικής καταγωγής, γράφει το άρθρο, μιλούν μόνο ελληνικά και δεν έχουν πάει ποτέ στην πατρίδα τους. Τώρα όμως θα πρέπει να πάνε στην Αλβανία γιατί οι γονείς τους αναγκάζονται να επιστρέψουν λόγω των αντίξοων οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα.

Η ανεργία που εξαπλώνεται στην χώρα μας, αναγκάζει τους Αλβανούς να επιστρέψουν στη πατρίδα τους.

Το άρθρο αναφέρει ότι δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία που να καταγράφουν πόσοι Αλβανοί επαναπατρίστηκαν και οι αρχές της Αλβανίας ισχυρίζονται ότι είναι πολύ λίγοι. Ωστόσο όπως αναφέρει το άρθρο πολλοί είναι οι Αλβανοί που σκέφτονται την επιστροφή και ακόμα περισσότεροι έχουν ήδη φροντίσει να βγάλουν τα χρήματά τους από τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και να τα μεταφέρουν στην Αλβανία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: http://www.economist.com/node/21542818

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου