Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Στο Παρίσι ο Νταλάρα για το PSI


Στο Παρίσι για νέες διαβουλεύσεις με τους κατόχους ελληνικών ομολόγων, μετέβη αιφνιδιαστικά σήμερα ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι κατ’ ιδίαν συζητήσεις με την κυβέρνηση για το “κούρεμα” και την ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων (PSI).


Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι θα υπάρξουν τηλεφωνικές επαφές του κ. Νταλάρα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ενόψει και του κρίσιμου Eurogroup την προσεχή Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι οι χθεσινές μαραθώνιες διαβουλεύσεις του κ. Νταλάρα με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον Ευ. Βενιζέλο, ολοκληρώθηκαν 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Αμέσως μετά υπήρξε ανακοίνωση του IIF, σύμφωνα με την οποία “οι συζητήσεις συνεχίστηκαν στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. Μπαίνουν οι βάσεις για μια πρωτοφανή εθελοντική συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δράσουμε αποφασιστικά και να αδράξουμε την ευκαιρία να ολοκληρώσουμε μια ιστορική συμφωνία και να συνεισφέρουμε στην οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας, της ευρωζώνης και της παγκόσμιας οικονομίας”.

Ωστόσο, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερ, φέρεται να αποφασίστηκε ο κ. Νταλάρα να μεταβεί στο Παρίσι και οι συζητήσεις να συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο. “Το θέμα είναι πολύπλοκο. Πλησιάζουμε στο θέμα των επιτοκίων αλλά υπάρχει ακόμα αρκετή δουλειά μπροστά μας”, ανέφερε η πηγή που επικαλείται το πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου