Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης επισκέφθηκε σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Δ. Αβραμόπουλο, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου και ενημερώθηκε για το έργο του Υπουργείου. Μετά το τέλος της συνάντησης ακολούθησαν δηλώσεις.


Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρη για τη σημερινή του επίσκεψη και να τον καλωσορίσω εξ ονόματος και της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας.
Ο κ. Πρόεδρος ενημερώθηκε για το Εθνικό Σύστημα Αμύνης της χώρας τόσο από τη στρατιωτική ηγεσία, όσο και από εμένα και πρέπει να πω ότι η σημερινή μας συνάντηση και η σημερινή μας συνεργασία ήταν ιδιαίτερα ουσιαστική και χρήσιμη, ιδιαίτερα σε μία δύσκολη συγκυρία για τον τόπο.
Είχα την ευκαιρία να πω στον κ. Πρόεδρο και το επαναλαμβάνω, ότι αυτό το κομμάτι του εθνικού μας συστήματος, η Εθνική Άμυνα, χάρις στο υψηλό φρόνημα, στο αξιόμαχο και με έναν Στρατό που διαθέτει από τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα, διαβεβαιώνει και εγγυάται την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας μας.
Θέλω και πάλι να ευχαριστήσω τον κ. Πρόεδρο για την επίσκεψή του. Με την ευκαιρία της σημερινής μας συνάντησης, να πω ότι όλοι εμείς στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας – που όπως είναι γνωστόν εκπροσωπούνται και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας – μέσα σε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας, επιτελούμε στο ακέραιο το καθήκον μας, ανταποκρινόμενοι στην αποστολή που μας έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός.

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Με τον κ. Υπουργό είμαστε “σειρά”, μιας και που βρισκόμαστε μέσα στην καρδιά του στρατεύματος. Μπήκαμε μαζί στο Κοινοβούλιο και αν ξετυλίξουμε τις μνήμες, θα βρούμε μια σειρά κοινών αγώνων. Έτσι λοιπόν, είναι εύκολη η επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων. Είχα πράγματι, μία πλήρη ενημέρωση. Φεύγω ικανοποιημένος. Και όση ώρα γινόταν αυτή η ενημέρωση, σκεφτόμουν ότι αυτό το πνεύμα της αλληλεγγύης που αναπτύσσεται από τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, της Ν.Δ., τον κ. Αβραμόπουλο, του ΛΑΟΣ, τον κ. Γεωργίου, του κ. Ραγκούση και του υφυπουργού, εάν αυτό το πνεύμα μπορούσαμε να το “μεταλαμπαδεύσουμε” και στην άσκηση της πολιτικής, πέρα από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τότε θα μπορούσαμε να είμαστε εξαιρετικά αισιόδοξοι για όλα αυτά τα οποία αναμένει ο ελληνικός λαός το προσεχές τρίμηνο.
Κύριε Υπουργέ ευχαριστώ πάρα πολύ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Μπορούν να επηρεάσουν τη συνεργασία στο ΥΠΕΘΑ οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, από τη στιγμή που συγκυβερνούν τρία κόμματα, σαφώς και ενδιαφέρουν και τους υπολοίπους. Πίστευα ότι όσο ταχύτερα λυθεί η εκκρεμότητα αυτή, τόσο πιο πολύ όλοι μας θα μπορέσουμε να συσπειρωθούμε γύρω από αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος. Την κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Θα περάσουν αποφάσεις από τη Βουλή δεδομένου ότι υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Η απαίτηση είναι μία. Να σώσουμε τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου