Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Όταν οι μάσκες πέφτουν…

Αφού έχουμε αισθανθεί στο πετσί μας εδώ και χρόνια το σκοπιανό καρναβάλι, την ασύδοτη παραποίηση της ιστορικής αλήθειας από έναν λαό που προσπαθεί να μεταμφιέσει την ένδεια εθνικής ταυτότητας με μια φαιδρή ιστορική διαστρέβλωση, είδαμε πριν από λίγες μέρες τους ψευδεπίγραφους καρναβαλιστές να εκτρέπονται σε νέες προκλήσεις. Μετά την ανέγερση φαραωνικής αψίδας, παραστάσεις της οποίας απεικονίζουν τη Μακεδονία μας σαν τμήμα των Σκοπίων, ήλθαν κατά τη διάρκεια καρναβαλικών εκδηλώσεων να κάνουν την «κηδεία» της χώρας μας καίγοντας μάλιστα και την ελληνική σημαία.


Όλα αυτά βέβαια στο πλαίσιο μιας ενδοτικής ελληνικής εξωτερικής πολιτικής που δείχνει να φοβάται τον ίσκιο της και να υποχωρεί εκεί όπου η ίδια η Ιστορία είναι ανυποχώρητη. Δεν είναι δυνατό να τίθεται επί τάπητος το εθνικό παρελθόν που είναι εξ ορισμού αδιαπραγμάτευτο και να γίνεται λόγος έστω και περί σύνθετης εθνικής ονομασίας από κάποιους που αν και δεν θα έκαναν την κηδεία της χώρας μας πιθανότατα θα την παρακολουθούσαν άπρακτοι στο όνομα μιας δήθεν διπλωματικής αβρότητας.

Πώς να δικαιολογήσει, άλλωστε, κανείς το σχεδιασμό -δήθεν στο όνομα της εσωτερικής λιτότητας και της συρρίκνωσης του κράτους- της κατάργησης της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας- Θράκης (αλλά και της Γ.Γ Αιγαίου τη στιγμή μάλιστα που η νησιωτική Ελλάδα και η αξιοποίηση της Ναυτιλίας και του Τουρισμού καθώς και η άμεση κήρυξη της Α.Ο.Ζ πρέπει να αποτελούν εθνικές προτεραιότητες). Εκείνοι που γιγάντωσαν το κράτος, δίνοντας ζωή σε φορείς -φαντάσματα, δεν επιτρέπεται τώρα να απεργάζονται τη σμίκρυνσή του, προωθώντας καταργήσεις χρήσιμων δομών, καταργήσεις που και μόνο από απόψεως συμβολισμού γεννούν ερωτηματικά.

Ο παραγκωνισμός του ιστορικού παρελθόντος και η απερίσκεπτη, φοβική και αναιμική χάραξη της εξωτερικής πολιτικής οδηγούν πάντα σε αδιέξοδα. Θυμίζουμε λοιπόν σε εκείνους τους ιθύνοντες που πορεύονται με χαλαρή ιστορική – και κατ’ επέκταση εθνική – συνείδηση ότι «οι μεγάλοι πολιτικοί ακούν πριν από τους άλλους το μακρινό χλιμίντρισμα των αλόγων της ιστορίας…»

Σίσσυ Αλιγιζάκη
Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου ΛΑ.Ο.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου