Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ορεστιάδα-Σύλληψη τριών (3) αλλοδαπών διακινητών και δεκατεσσάρων (14) λαθρομεταναστών .

Από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, συνελήφθησαν....
τρεις (3) αλλοδαποί, δύο (2) υπήκοοι Αφγανιστάν και ένας (1) υπήκοος Ιράκ, ηλικίας 35, 32 και 26 ετών αντίστοιχα, κατ. Τουρκίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στο Ελληνικό έδαφος.
Ειδικότερα...
από ομάδες αστυνομικών, που έχουν συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν:
  • Τις πρωινές ώρες της 21-04-2011, ένας εκ των προαναφερομένων δραστών, υπήκοος Αφγανιστάν, στην παρέβρια περιοχή Ορεστιάδας, διότι με πλαστική βάρκα μετέφερε παράνομα από την Τουρκία στη Χώρα μας πέντε (5) λαθρομετανάστες.
  • Τις πρώτες πρωινές ώρες της 23-04-2011 ένας εκ των προαναφερομένων δραστών, υπήκοος Αφγανιστάν, στην παρέβρια περιοχή Ορεστιάδας, διότι με πλαστική βάρκα μετέφερε παράνομα από την Τουρκία στη Χώρα μας τέσσερις (4) λαθρομετανάστες, ενώ με την σύλληψή του, απετράπη η παράνομη είσοδος στο Ελληνικό έδαφος, σε άλλους δέκα (10) περίπου λαθρομετανάστες που περίμεναν στην τουρκική πλευρά και
  • Τις πρωινές ώρες σήμερα (23-04-2011) ένας εκ των προαναφερομένων δραστών, ο υπήκοος Ιράκ, στην παρέβρια περιοχή Θουρίου Διδυμοτείχου, διότι με πλαστική βάρκα μετέφερε παράνομα από την Τουρκία στη Χώρα μας πέντε (5) λαθρομετανάστες.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρείς (3) πλαστικές βάρκες.
Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση, σε όλες τις περιπτώσεις, διενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.
Υπενθυμίζεται ότι, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης μας, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο και οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και έχουν εξοπλισθεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό ( θερμικές κάμερες, κ.λ.π).
Στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές του έτους, έχουν συλληφθεί συνολικά είκοσι δύο (22) διακινητές λαθρομεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου