Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Ο Παπούλιας αύριο στο Βελιγράδι για εγκαίνια μουσείου

Τον ανακαινισμένο Πύργο Νεμπόισα, τόπο μαρτυρίου του Ρήγα Φεραίου από τους Τούρκους, θα εγκαινιάσει αύριο, Παρασκευή, στο Βελιγράδι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, από κοινού με τον 
Πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς.
    Ο Πύργος Νεμπόισα, ο οποίος θα λειτουργεί ως μουσείο του ελληνικού και του σερβικού αγώνα ανεξαρτησίας, ανακαινίστηκε με κεφάλαια ύψους 1,38 εκατομ. ευρώ της ελληνικής κυβέρνησης, μέσω του Προγράμματος Διεθνούς Αναπτυξιακής Βοήθειας του υπουργείου Εξωτερικών, με την οικονομική συμμετοχή και του Δήμου Βελιγραδίου.
    Ο κ. Παπούλιας, αφού εγκαινιάσει τον Πύργο και ξεναγηθεί στα τέσσερα επίπεδά του, θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Σέρβο ομόλογό του, ο οποίος αμέσως μετά θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν της ελληνικής αντιπροσωπείας.


    Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βελιγράδι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη, θα μεταβεί στο Πατριαρχείο της Σερβίας, όπου θα συναντηθεί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Πεκίου, Μητροπολίτη Βελιγραδίου και Καρλοβικίου και Πατριάρχη Σέρβων κκ. Ειρηναίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου