Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Στο αποχετευτικό δίκτυο τα δηλητήρια και τα απόβλητα των στρατιωτικών νοσοκομείων!

"Δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές διαχείρισης των υγρών αποβλήτων που προέρχονται από τα εργαστήρια (βιοχημικά, αιματολογικά, κλπ) των νοσοκομείων, ώστε να διαπιστωθεί η ύπαρξη χημικών βλαπτικών παραγόντων σε αυτά και να δρομολογηθεί η αντίστοιχη μέθοδος επεξεργασίας», παραδέχεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευγάγγελου Βενιζέλου σε σχετικό ερώτημα της "Δημοκρατικής Αριστεράς" στην Βουλή.

«Στην παρούσα φάση τα υπόψη υγρά απόβλητα απορρίπτονται στο κοινό αποχετευτικό δίκτυο. Η εν λόγω διαπίστωση καταγράφτηκε ως μείζων παρατήρηση και η εκτέλεση των σχετικών έργων θα προγραμματιστεί από τα Γ.Ε. ως πρώτης προτεραιότητας», λέει ο υπουργός.
Όπως προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, εκτός από το 424 Σ.Ν. που κατασκευάστηκε τα τελευταία χρόνια, όλα τα άλλα στρατιωτικά νοσοκομεία πετάνε τα νοσοκομειακά απόβλητά τους στις αποχετεύσεις.
Φυσικά, το πρόβλημα δεν είναι του νυν υπουργού, είναι χρόνιο και απαιτεί μόνιμες λύσεις που απαιτούν χρόνο και προπαντός χρήμα. Αλλά, αυτό απλώς δεν υπάρχει...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου