Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

ΥΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΖΩΑ!


ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ για την αναγκαστικη ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΗΜΑΣΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ και ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ τους και ειδικοτερα για τα άρθρα 2,3,5 και 6.
"Το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τίθεται σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα www.opengov.gr, μέχρι την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011.

Με το νομοσχέδιο λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθες 18 νέες ρυθμίσεις....


1. Απαγορεύεται η συμμετοχή κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή άλλο παρεμφερές δημόσιο θέαμα καθώς και οποιαδήποτε δημόσια έκθεση ζώου για κερδοσκοπικό σκοπό. Απαγορεύεται η συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις.

2. Δημιουργείται στο ΥπΑΑΤ, η Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους που θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο διαχείρισης των ζώων συντροφιάς.

3. Καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση για τους προς πώληση σκύλους και γάτες. Καθίσταται επίσης υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση για όλες ανεξαίρετα τις γάτες και τους σκύλους δεσποζόμενους και αδέσποτους (που περισυλλέγονται)

4. Δεν χορηγείται άδεια για κυνήγι σε κυνηγό που δεν έχει σημάνει τον κυνηγετικό σκύλο του.

5. Απαγορεύεται η είσοδος στην Ελλάδα, ζώων συντροφιάς που δεν έχουν σημανθεί ηλεκτρονικά.

6. Ομοίως απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο δημοσίευση/γνωστοποίηση αγγελιών για υιοθεσία ή δωρεάν παραχώρηση κλπ ζώων συντροφιάς, αν δεν αναφέρεται και ο αριθμός ηλεκτρονικής σήμανσης.

7. Καθορίζονται οι συγκεκριμένοι κανόνες ευζωίας που πρέπει να τηρούνται από τους ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς.

8. Δημιουργείται ένα οργανωμένο σύστημα περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων σε κάθε Δήμο, σε συνεργασία με Φιλοζωικές Ενώσεις και Σωματεία.

9. Προβλέπεται η δυνατότητα των φιλοζωικών σωματείων να συμμετέχουν ενεργητικά στο πλευρό των Δήμων σε όλο το πλαίσιο προστασίας των ζώων.

10. Όλα τα αδέσποτα που περισυλλέγονται, σημαίνονται, στειρώνονται και περιθάλπονται.

11. Θεσμοθετείται η ευθύνη του Δήμου για κάθε βλάβη ή ζημία που προκαλείται σε τρίτους από τα αδέσποτα ζώα.

12. Τα δημοτικά καταφύγια αδέσποτων ζώων, αποτελούν χώρους προσωρινής και όχι μόνιμης παραμονής των αδέσποτων ζώων και στα καταφύγια αυτά παρέχεται η αναγκαία ιατρική περίθαλψη στα ζώα που έχουν ανάγκη."

Σχόλιο δικό μας:

Αγαπητέ φίλε έχουμε ήδη τοποθετηθεί όσον αφορά τη σήμανση ΟΛΩΝ των ζώων που πάνε να την περάσουν ακόμα και στα πρόβατα των βοσκών με πανηλίθια επιχειρήματα.

Συμφωνούμε ΜΟΝΟ στη ΜΗ συμμετοχή κανενός είδους ζώου σε τσίρκο, εκθέσεις και τα συναφή καθώς και στην παραδειγματικη ΤΙΜΩΡΙΑ των βασανιστών των ζώων.

Γνωρίζουμε δε, πως ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ όπως ήδη γίνεται γιατί σε επίπεδο ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ οι αρχές θα κουκουλώνουν τα εγκλήματα των ντόπιων όπως ΉΔΗ κάνουν καθώς και πως τα τσίρκα θα εξακολουθούν να ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ από το βασανισμό τους, μιας και όπου ΠΕΦΤΕΙ ΧΡΗΜΑ όλοι κάνουν ΜΟΚΟ.

Οφείλαμε να κάνουμε την ανακοίνωση του Δελτίου Τύπου γιατί ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ δίνουμε λόγο σε ΌΛΟΥΣ αλλά και για να μπορέσουμε να τους σφυροκοποήσουμε με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ για όσα πάνε να περάσουν ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ την Προστασία των Ζώων που αποτελεί ΑΦΟΡΜΗ ΧΑΡΑΓΜΑΤΟΣ.
ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑΚΑΝΤΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ http://www.opengov.gr/ypaat/?p=128
ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΣΙΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΜΑΣ!

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/04/to-235-6.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου