Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Στοιχεία σοκ για την εξέγερση στη Συρία – Τουλάχιστον 250 οι νεκροί!

Τα συγκλονιστικά στοιχεία για το αιματοκύλισμα της συριακής επανάστασης έφερε στο φως της δημοσιότητας ένας 80χρονος, πρώην πολιτικός κρατούμενος.
Πρόκειται για τον Χάιταμ αλ-Μάλεχ, δικηγόρο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο οποίος ...
αποφυλακίστηκε μόλις πριν από μερικές μέρες. Ο αλ-Μάλεζ κατήγγειλε πως από την ημέρα που ξεκίνησαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 250 άνθρωποι και 1000 ακόμη έχουν τραυματιστεί.

Ο 80χρονος αλ-Μάλεχ ήταν πολιτικούς κρατούμενος ως την απελευθέρωσή του το Μάρτιο, όταν επωφελήθηκε από την αμνηστία που χορήγησε ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ σε όσους είχαν καταδικαστεί για μικρής σημασίας εγκλήματα και σε φυλακισμένους ηλικίας άνω των 70 ετών.
Ο αλ-Μάλεχ δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι η απελευθέρωσή του ήταν ένα μικρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά πιστεύει ότι δεν θα υπάρξουν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις υπό τον αλ-Άσαντ. Εκτίμησε δε ότι οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν και θα ενισχυθούν κατά τις ερχόμενες εβδομάδες.
«'Σήμερα, Τρίτη, είναι η ημέρα πίστης στους μάρτυρες, τους τραυματίες και τους φυλακισμένους. Η υπόθεσή μας είναι ξεκάθαρη. Μια λαϊκή, ειρηνική επανάσταση που έχει στόχο να αποκτήσουμε ελευθερία», έγραψαν ακτιβιστές στη σελίδα Συριακή Επανάσταση 2011 στο Facebook.

http://www.amanpoiare.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου