Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ημερίδα «Μεταναστευτικό Ζήτημα, το νέο Εθνικό μας Θέμα»

Στην Ημερίδα που διοργάνωσε η Εταιρεία Πολιτισμού, Επιστημών και Κοινωνικής Παρέμβασης με θέμα: «Μεταναστευτικό Ζήτημα, το νέο Εθνικό μας Θέμα», στο Δημαρχείο της Νίκαιας, παρευρέθηκε τη Δευτέρα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Καρύδης «η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι στην παράνομη μετανάστευση. Παράλληλα, όμως, οφείλει να σέβεται μέχρι κεραίας τα ανθρώπινα και τα ατομικά δικαιώματα.»

Σύμφωνα με τον κ. Καρύδη είναι ανάγκη να βάλουμε στην άκρη τόσο τον εθνικισμό και το ρατσισμό, που οδηγούν στην ξενοφοβία, όσο και τον αριστερίστικο λαϊκισμό που καλλιεργεί άκριτα την πλήρη άρνηση λήψης μέτρων.

«Είναι αδιανόητο η χώρα μας να δέχεται το 90% της παράνομης μετανάστευσης με τελικό προορισμό την Ευρώπη και οι Ευρωπαίοι να σηκώνουν αδιάφορα τους ώμους τους και να νίπτουν τας χείρας τους» σημείωσε ο βουλευτής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καρύδης ανέφερε ότι ορθώς ζητήθηκε η παρουσία της FRONTEX και η δημιουργία περιφερειακού γραφείου στον Πειραιά, για τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου