Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Στο 25% η μείωση των αποδοχών του νέου μισθολογίου


Σε ειδικό ταμείο τα έσοδα από φοροδιαφυγή, δήλωσε ο υπ. Οικονομικών

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην Ολομέλεια για τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το ενιαίο μισθολόγιο, την εφεδρεία και τις εργασιακές σχέσεις, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.


Στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος περιέγραψε τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου. Όπως δήλωσε, με αλλαγή που έγινε στο πολυνομοσχέδιο, το ποσοστό μέγιστης μείωσης αποδοχών το 2012 από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου πάει από το 30% στο 25%.

Το ποσοστό αυτό είναι τελικά υψηλότερο, από το 20% που είχε αρχικά αποφασιστεί , όπως είχε μεταδώσει το πρωί το 24h.gr και κλείδωσε την τελευταία στιγμή , σ΄αυτά τα επίπεδα, για να μην υπάρξουν μεγαλύτερες απώλειες στον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς.

Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος αναστέλλεται η δυνατότητα του υπουργού Εργασίας, με διοικητική πράξη να επεκτείνει την ισχύ της κλαδικής σύμβασης και σε αυτούς, που δεν έχουν υπογράψει.

Στο νομοσχέδιο θα ενσωματωθεί, όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός, με προσθήκη, ειδικός λογαριασμός, όπου θα εντάσσονται τα χρήματα από τη φοροδιαφυγή, προκειμένου «να ξέρει ο πολίτης ότι ο αγώνας που γίνεται θα επιφέρει καρπούς».

Επίσης, οι πόροι του «πράσινου ταμείου» όσο διάστημα παραμένον αδιάθετοι, θα μπαίνουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προκειμένου να διευκολυνθεί ο δανεισμός των ΟΤΑ, για λόγους ανάπτυξης.

Πηγή: 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου